69

67

преди 13 години

напротив със своето бездействие англичаните спомагат хитлер нали знаеш снимката на чембърлейн на летището

68

Жоро

преди 13 години

"Ако Сталин бе успял да нападне пръв, Европа щеше да е съветска". А ако Тамерлан след битката при Анкара беше решил да унищожи Османската Империя, Балканите нямаше да се намират в това положение, в което са сега. Ако това, ако онова. Възможности всякакви. Историята е непредвидима, а най-вероятно истините са скрити от нас достатъчно дълбоко.

67

А така

преди 13 години

До 57 - уточнение: "Ако баба беше мъжка, щеше да има дръжка и като ти го натръшка, ще ти се припъшка."

66

Dundy

преди 13 години

Коментарите на 61 и 63 са много точни, реално социалната евгеника се ражда в САЩ и е радушно приета в Европа, а специално Рокфелер налива милиони за развитието и в Германия. Все факти, умишлено премълчавани от Запада.

65

pissed off

преди 13 години

номер 61:всъщност е точно обратното...англичаните до последно са опитвали всичко за да не се стигне до война

64

Анонимен

преди 13 години

Айде пак заглавия, предизвикващи оргазъм на комунистите... ако беше, ако щеше, ала-бала... пропаднала пролетарска *** с безкрай *** щения и нулеви умения....

63

д

преди 13 години

Чета коментарите и се убеждавам колко добре си е свършила работата пропагандата на съюзниците. Даже и хората антиссср настроени са се подвели. А истината е следната - към 22 юни Червената армия има смазващо превъзходство и като качество и като количество на въоръжението. Само танковете да вземем - 24 000 сталински срещу 6000 германски. При цялата внезапност на нападението би трябвало най-късно началото на юли германските войски да се стопят сред съветските пълчища. Но това не се случва.

62

сартр

преди 13 години

Но плановете на Хитлер са били дилетантски, наивни и прости! А тези на Сталин-неописуемо коварни,подли и обмислени!Защо Хитлер напада СССР!? Защото е попаднал в БЕЗИЗХОДИЦА, оплеле се е като пиле в калчища! Не може да сломи Англия, която има превъзходство по море и във въздуха.Сухопътната армия на Германия е неизползваема ,Сталин точи брадвата и всеки един момен може да замахне!Хитлер взема самоубийствено, но неизбежно решение.Сталин не може да повярва, че неговата марионетка ще реши да се

61

Патриот

преди 13 години

Англо-американската *** е виновна за втората световна война ,прочетете биографията на дядото на *** джордж буш,прескот буш и как е финансирал хитлер!

60

Мислител

преди 13 години

Замисляте ли се кой сега иска да завладее света???????

59

Анонимен

преди 13 години

единствените виновници за втората световна война са англия и франция

58

vlady

преди 13 години

Между другото църквите трябва да бъдат горени и събаряни - религията е опиум за народа. Иконите следва да се обезвредят примерно в инсинератор. Поповете следва да се екзекутират публично.

57

pissed off

преди 13 години

Хахахаха баси и абсурдното заглавие

56

Анонимен

преди 13 години

Колхозните *** все още наричат Германия - 'Фашистка"! Единствената страна с "Фашизъм" е била Италия, в Германия е "авторитаризъм"... Наскоро излязоха мемоарите на фелдмаршал Ерих фон Манщайн за войната с Полша и СССР - който иска да научи нещо от първа ръка - има ги на площад Славейков!

55

...

преди 13 години

И спрете с това за бабата и дядото, даже не го казвате правилно.Лафа е:Ако баба имаше дръжка, щеше да е мъжка!!!

54

Анонимен

преди 13 години

От позицията на изминалите десетилетия от началото на тази война - 1939 г. може да се правят всякакви коментари от всички що го-де грамотни люде. Важното е, че това вече е минало и от него може само да си вадим поуки за бъдещето и да не допускаме грешките от миналото???

53

сартр

преди 13 години

само и единствено за СВЕТОВНА война, чрез която да реализира целите си.Значи не възпирането, а разпалването на война е основната негова цел.Сталин е манипулирал Германия през 20-те години да се развият реваншистки идеи, а през 30-те години е подпомагал ВСЯЧЕСКИ Хитлер,за да дойде на власт и ДА РАЗБИЕ ЗАПАДНИТЕ ДЕМОКРАЦИИ, на първо място ФРАНЦИЯ и АНГЛИЯ!И Хитлер е почти успял.Хитлер в течение на години е бил МАРИОНЕТКА в ръцете на Сталин, осъществявайки/без да осъзнава/ неговите планове.

52

ceci_

преди 13 години

Ako babata imashe pishka, shteshe da e diado.

51

gogo

преди 13 години

Каквото да говорите Русия е била и винаги ще бъде най-великата страна в света

50

vlady

преди 13 години

Най-голямата грешка на Хитлер е, че не е прочистил радикално армията от старите офицери ***. Също така не е имал наистина честни доблестни предани офицери като великите Ворошилов, Будьони, Мехлис и т.н.