59

Анонимен

преди 14 години

Невъобразимата ***, която комунистите създадоха за 60 години, не може да се поправи, ами трябва да се събори и запали. Та въпросните промени са само малка част от това което трябва да се направи

58

baykolu

преди 14 години

Ами явно съм, след като изповядвам идеите и вярвам безрезервно в демокрацията и в правата на човека! Не ме притеснява, че ще ме осъдят! Притеснява ме, че имам син! Не искам синът ми да повтаря частта от живота ми изживяна през Бай Тошово време и да чака следващия 10-ти ноеври! Не искам да живее в тоталитарно общество, не искам да се страхува да изразява мнението си! Инакомислещ съм и за това, че смятам, че главните задължения на правителството и управляващите е да ни осигурят сигурност, да се преборят с престъпността, спазвайки човешките права! И двете неща едновременно! Смятам, че е изключително подло от тяхна страна да поставян народа пред неразрешимата дилема, да избира "Права или сигурност" Аз лично избирам и двете, а те са длъжни да ми ги гарантират! Затова са там! Затова сме гласували за тях! Ако не могат да се справят, да си вървят, вместо да ограничават правата и гражданските ми свободи! Не смятам, че нарушаването на правата на хората е оправдано, независимо какви добри идеи ще послужат за параван на това!

57

Анонимен

преди 14 години

Разбира се че са напуснали БСП, сигурно напускат и страната докъто не са ги подгонили

56

Анонимен

преди 14 години

ей зълето ти примерчеПодава се жалба срещо теб от съседати,щото не го кефиш. Намират се двама *** като анонимни свидетели да кажатче са те видели да продаваш наркотици, и т.н. И познай кой е изгорял.хахахахахахП.П: подписвам се като анонимен, а ти си подкрепяй лошо няма

55

прокурор

преди 14 години

До чичо.Ти си болен.Тресе те параноя.С библия ли да събираме доказателства или с техника.

54

ДО НЯКОЙ СИ ТУТИ

преди 14 години

Нали си наясно, че данните от СРС трябва да се припокриват с показанията на анонимният свидетел.Тогава недей да плачеш.

53

(: (: (:

преди 14 години

Ако аз съм подсъдим нарочно ще накарам адвоката си да не се явява в съда на съдебното заседание. Нека да ми назначи прокурора служебен защитник без мое съгласие ... (: (: (:Нека ме осъдят така ! После тази присъда дали ще издържи в Страсбург ? А ?! ... Как смятате ?!? Дали правото ми като подсъдим на защита няма да е нарушено като ми назначават някакъв посредствен служебен адвокат, на който забележете - плаща държавата, която в лицето на прокурора е страна по делото !?

52

българин

преди 14 години

Хич аа не се мъчи европеецът с термининологията, ами да проумее българската съдебна система - ще спести от фантастика и сюрреализъм!

51

Колт

преди 14 години

Който е готов да жертва свободата заради временна сигурност, не заслужава и двете!

50

прокурор

преди 14 години

До Свет.Да не мислиш,че доказателства се събират като в "От местопрестъплението Маями".Отиваш и намираш отпечатъци,косми ,биологичен материал,свидетели-очевидци,които при това изпълняват гражданския си дълг да дадат показания.Нищо подобно. Извършителя си намира кошаревски свидетели,които му осигуряват алиби.Гражданите не искат да свидетелстват.Отпечатъци няма ,а биологичния материал е замърсен.Е ако извършителя е сниман как извършва престъплението,защо да не е доказателство.

49

Аз

преди 14 години

И каква ще е разликата тогава?

48

зъл анон. 43

преди 14 години

Не е работа на прокурора да назначава служебен адвокат! А в закона има изключително много възможности за съда да не допуска протакване на делото! Това, че съда не го прави е друг въпрос. Само за пример - закона допуска отлагане на делото само за внезапно заболяване! (хроничното не е основание за отлагане на делото) От там насетне като го отложи днес съда ще го насрочи за първия ден след представения болничен - т.е. за следващата седмица, а не за следващата година! Друг пример е възможността и в сегашния и предишния НПК при неявяване на адвоката съда да даде възможност на обвиняемия да ползва или да не ползва служебен. Ако се съгласи да ползва се дават два-три дни на служебния адвокат да се запознае с делото (айде в сложни случай да е две-три седмици) и делото си върви. Ако не ще служебен адвокат съда си гледа делото и оня си носи последиците. Лошото е, че са много малко съдийте, които правят така.

47

честен

преди 14 години

... и затова е по- добре закона да си остане врата в полето?

46

Mozaka

преди 14 години

до 45Сега защо обиждаш?Кажи поименно трима невинно осъдени! еее, пълно с отворковци!За да те гледат със СРС има причина! Доказателство от СРС показва, че наистина си оплескал нещата! Ама като не ти е понятно СРС какво значи тръгваш да обиждаш, а?

45

AdSense

преди 14 години

Няма тема и коментар, в която да не е спомената думата комунист!Що за психично болно общество е това,в което думата комунист е олицетворение на индивидуалните разбирания на всеки употребяващ я в собствен смисъл?!?Как един чуждоезичен европеец да интерпретира тази объркана терминология на болният социум?!?

44

Стоянов

преди 14 години

Всеки заслужава честен процес. През комунизма , който много плюете/с право/ е имало така наречени тричленки. Осъждат те и ножа... Бързо. Без забавяне...

43

до БЕЗmozaka

преди 14 години

Невинно осъдени има, колкото и да не ти се вярва ! А затворите са пълни с кокошкари, които лежат много години за дребни неща ...Но не в това е въпроса ! С тези нови промени в НПК ВСЕКИ ОБИКНОВЕН ГРАЖДАНИН става уязвим стига да има някой личен враг в полицията !По този начин ръцете на Съда се връзват и той е принуден да признае за виновен всеки срещу, който полицаите са нагласили няколко записа и са накарали някой зависим от тях (криминално проявен) да свидетелства срещу нарочения ! Това е !

42

Анонимен

преди 14 години

Знаем че на *** и на по-дребните хайдучета тази промяна не ви е изгодна, но ... ще стане и без ваше желание.

41

Анонимен

преди 14 години

Прокурора ще назначава защитник, само ако адвоката протака делото. Хайде стига вече дела дето се точат по 10 години и завършват с смъртта на страните по делото.

40

Стоянов

преди 14 години

Чест и почитания! Бай Кольо...