23

Анонимен

преди 1 година

Защото българите обичаме да се раздаваме. Дадохме на файзера, дадохме на ускрайна, дадохме на Лена 14 бона заплата, ще даваме и на търговците по 3,50 за мляко. Имаме добри души и широки сърца.

22

Анонимен

преди 1 година

Никой не те спира и купуваш директно от село. Но няма производсв и сичко беше закрито след ТКЗС. Сичко е внос на палмово от Африка и ЕС че е много по-евтино.

21

Анонимен

преди 1 година

Е все пак купуваме мляко и сирене и кашкавал но какъв е източникът украински или български не пише никъде Нашите правят това което им наредят въобще не ги интерисува какео мислим

20

Анонимен

преди 1 година

Комунизма наднича с едното око

19

Анонимен

преди 1 година

В статията не се отговаря на въпроса от заглавието, но пък се изтъква усилената работа на проверяващите... При това положение вероятно в статията ни намекват, че цените са такива, защото се налага да се плащат много подкупи на проверяващите?

18

Анонимен

преди 1 година

"Защо от 1 лев във фермата млякото на щанда е 3,50 лева?" И защо не става ясно от статията ????

17

Анонимен

преди 1 година

Още може да поскъпне.Може и 5-6 да стане.Ще плащате и хоро ще играете.Няма какво да се оплаквате.Нали искахте промяна,получихте я.

16

Отговарям

преди 1 година

Защото няма закон, който да ги спре. И 10 лв ще стане. Тук пазарната икономика се е модифицирала в крадлива икономика.

15

ПроСоТо

преди 1 година

"дрън дрън" !

14

Анонимен

преди 1 година

Защото има кой да го купува.

13

Анонимен

преди 1 година

Доколкото знам тук има предимно сухо мляко от чужбина какви ферми ви гонят?

12

Анонимен

преди 1 година

Щото простия заспал народ всеки лесно може да го командва като стадо *** ов.ета

11

Анонимен

преди 1 година

От какво точно се оскъпява от африканските заплати ли? Преди млякото пак се транспортираше, преработваше и опаковаше, но цените не бяха толкова надути.

10

Анонимен

преди 1 година

Ама не се цупете казаха ви до какво ще доведат санкциите, а спекулантите чакат само извинение и повишават допълнително цената. Тия с оранжерийте точно затова реват отоплението и е поскъпнало доста от миналата година.

9

Анонимен

преди 1 година

Защото няма субсидии от държавата Големците не ги интерисува кой кайво произвежда интересува ги заплатата им от 10 хиляди лева и да ги изберем че да си я получават Инсче то няма и пътища между селата няма и транспорт за живеещите там това не ги интерисува Заети са със собствените си заплати а ние им ги даваме

8

Анонимен

преди 1 година

Защото 1. Системата е разпарчетосана с цел печлба от прекупвачи и търговци, не на производител. 2. Млякото се продава в скъпи опаловки, което и е замърсяващо природата, и опаковките се проивеждат на различни места. 3. Калкулират се разходи за машини и процедури за преработване. 4. вече трнспорт, надценка за всеки по пътя . Великобритания дължи славата си на богата държава НЕ от производство, а 75% от услуги. И нейният модел на използвачество сега е основен за международната икономическа система

7

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 5 Не може да се оскъпи три пъти и половина бе то по вашите сметки за да го произведеш това мляко трябва да струва 10 лева не 1 лев, после до магазина да стане 35 лева. Пък заплатите по веригата африкански.

6

Защото в Панеленото

преди 1 година

гето е така-спекула, гнусни гадни търговци държава няма!!!

5

Анонимен

преди 1 година

Абе нещо почва да ме озадачава това непрекъснато писане за цената между производител и купувач - не че няма проблем, но знам че когато нещо тенденциозно и ежедневно се обработва в "медиите", има някаква скрита цел. Иначе ок, вземат суровото мляко от производителя с една цистерна, после какво става? Нали трябва да се пречисти и пастьоризира; да се опакова в спезиалните опаковки, да се закара в магазина; в магазина да се сложи в хладилника и да отидем да го купим; Е тия операции безплатни ли са?

4

@

преди 1 година

Аха...нямало от какво да се притеснява. Като нахлуете като хуни 3 агенции и блокирате работата на обекта за деня, точно няма от какво да се притеснява. После не на 3,50, а на 4,50 ще продава за да избие загубите причинени от вас.