77

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 86Какво ни интересуват нас държави,които не са в ЕС,умнико? Въпросът е да се вземат адеватни и бързи мерки,за да се изчистим ние в ЕС,но не виждам такива. Затварят границите на ЕС снощи за държави извън ЕС,но позволяват на англичани да идват,а там няма карантина,докато ние сме под карантина.Това означава евротикви. Нашите тикви се справят много добре,дори изненадващо добре.

76

Анонимен

преди 4 години

До SichtpunktПогрешни са ти разсъжденията. Мерките са от една седмица, инкубационният период е около 2 седм. В момента всички заразени са грубо седмица преди мерките. А колко неоткрити има - никой не знае. Истински ефект от мерките ще има след 2-3 седмици, и то ако се спазват стриктно, а то не е така.

75

възмутено!

преди 4 години

Щом доцентът казва, че ще се заразим всички, то да прекратим всякакви мерки, да се отмени извънредното положение, да не дезинфекцираме, да не се мием, да не се пазим, да отварят заведенията, всички да се връщат на работа... Думите на доцента обезсмислят превенцията. Докога ще давате думата на пророци, гадатели, предсказатели?

74

Анонимен

преди 4 години

Винаги се смея, когато някой се опита да измисли цифри за брой заразени. Това е голяма смешка - за да имаме цифра, трябва да се изследват и напълно здрави лица, които могат да са заразоносители. Както при много други заболявания. Но тъй като подобни проучвания не се правят, за брой заразени е тъпо да се говори изобщо.

73

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 80Какво значи април и край?Какво значи евротиквите?Турция, Сърбия, Македония зависят ли от евротиквите?Аман от такива анонимни форумни всезнайковци като тебе.

72

Анонимен

преди 4 години

Ами много хора у нас вероятно вече са го преболедували. Това не е толкова страшен вирус, освен за хронично болни хора със слаб имунитет. Както и всеки грип. Знам, че не е грип, все едно - вирусно заболяване е и атакува и уврежда/убива хората със слаб имунитет. Прекалено много паника всякават медиите и политиците.

71

Анонимен

преди 4 години

Англичаните са на абсолютно същото мнение по въпроса! Те са били винаги пионерите в мвдицината. Щом те го казват значи е така.

70

Анонимен

преди 4 години

До 68Само не сравнявай бактериални (чумата) вирусни болести (испанския грип) при което смъртността е висока с тоя коронавирус при който смъртността е незначителна. Няма паралел.

69

u6

преди 4 години

До математикАми точно обикновената статистика казва че процентите не са 70,а 25.

68

Анонимен

преди 4 години

До ТончоВ Китай все още има официално 8000 заразени от които 2000 в тежко състояние.Пуснат ли хората по улиците - пак пламват.

67

Анонимен

преди 4 години

То от повечето известни грипове няма вече имунитет,появяват се едни и същи щамове почти всеки сезон,и от този вирус няма да има имунитет. В Китай имаше подобни случаи,но не при всички хора. И защо по дяволите, ни е това изпитание затворени месеци наред,всичко блокирано,икономиката фалирала,хората в паника,и ограничени,при положение,че можеха да се вземат адекватни мерки и да се свърши февруари,март,април и край. Сега ще се влачим много месеци,според евротиквите 1-2 години.

66

Анонимен

преди 4 години

Човекът е прав.Голям процент от населението ще го преболедува, независимо от мрънкането на форумните льольовци.

65

Анонимен

преди 4 години

До математикМоже да се каже с 99.999% че 50% от населението не е минало през този вирус и с 99.9% че 10% не са минали през вируса и с 99% вероятност че вируса не ем инал и през 1% от населението. Това достатъчно ли ти е?

64

Тончо

преди 4 години

До АнонименКитай не е овладял абсолютно, а просто лъже, че положението е под контрол. В Китай вероятно има поне 5-10 милиона заразени...

63

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 68Ах как искаме да гласуваме за анонимни форумни многознайковци като тебе.Ама нямаме желание.

62

Sichtpunkt

преди 4 години

Словения 2млн. граждани- 275 заразени. България 6млн.-91?Има десетки държави по-малки по население от България, а с повече заболели! - Сан Марино 119,Люксембург - 140, Катар 442, Чехия 443....Голямо браво на господин Борисов! В тази трудна ситуация не е лесно човек да запази хладнокръвие, остра и логична мисъл и да действа рационално!

61

???

преди 4 години

Това, което казва Мангъров не важи ли само за болести, при които след преболедуване се придобива имунитет? Доколкото разбрах от новините при коронавируса имунитет не се придобива.

60

Анонимен

преди 4 години

ПРАВИТЕ ЛИ РАЗЛИКА МЕЖДУ ЗАРАЗЕН И БОЛЕН - и как изчислявате заразените.Становищата ви обаче пращят от самочусвствие.

59

Анонимен

преди 4 години

Факт е, че Китай успя да овладее с решителни и твърди мерки епидемията от коронавирус. Същото сега трябва да направи Европа. Ако епидемията се овладее и се ликвидират природните и социалните й резервоари, този вирус може и да изчезне. Така че засега това са правилните мерки, оосбено докато не се появи ваксина или медикаментозно лечение. Да се остави да се разболее 70 % от населението , означава да има 300 000 смъртни случаи, което е много висока цена

58

Поета

преди 4 години

Тоя е пълна тууууутка... Не виждате ли с кво високомерие говори... Разберете, в живота трябва да има ГРАНИЦИ всяко нещо, както не е хубаво прекалената истерия тук, така и не е хубава прекалената лекомисленост. Само за едно е прав, няма къде да се изследват тия проби, а малко закъсняха със започване на наченки на активизация по въпроса. Размятат ги и се бавят много.