32

Отговор

преди 4 години

До Copocoид 28 По време но ВСВ България е съюзник на Хитлер , ама само на ужким и не участват във войната. Българите гледат сеира и се препират по кръчмите кой ще победи.Чърчил решава че тарикатите може поне малко да си платят за тарикатлъка. И те така...

31

Гостенин

преди 4 години

До CopocoидЦарство България изпълнява ДОГОВОРА със Остаи не позволява на СЪЮЗНИЦИТЕ да бомбят Плоещ - главния източник на бензин за Вермахта.Ако бяхме седяли настрана от антажимента - нямаше да бомбят София!!!И нямаше Чърчил да предупреждава: Оставате ни бомберите свободно - иначе ще садите картофи на жълтите павета.Е, изпълниха си заканата!Стига сте ревали на чужд гроб!България не е обявяла война на наСеСеСеРето - ама това не попречи на Сталин да ни обяви война? Що не ревете за това?

30

Историчка

преди 4 години

До CopocoидПричината да се бомбардира София, е че България обявява война на САЩ /декември 41/, те на нас 6 месеца по-късно /6 месеца са ни търсили на картата къде е тази страна/! Не е имало бомби до 1 август 43, докато ние не нападаме връщащите се от Плоещ бомбадировачи! Четете за да знаете!

29

висок

преди 4 години

Този червен академик е червена проказа! Това нещо трови главите на младежите, изкривява историческите факти, лъже и манипулира! Червена зараза!

28

Анонимен

преди 4 години

Почти всички американски президенти са масови бийци. Последният такъв беше Обама.Геноцидът в БГ прави и нашите такива. Дали ще убимаш тихо и подло,или зрелищтно няма значение.

27

Анонимен

преди 4 години

Кой ще се занимава с диваци и варвари из Японското море и острови?

26

Анонимен

преди 4 години

Японците се бият до смърт. Американците са ги улеснили по-лесно да загинат за императора.Дори след погрома, япончетата пак не свалят императора си, който ги е капитулирал.Важно е било цивилизовани жертви да няма от руска и американска страна.

25

българин

преди 4 години

До 21..Не става дума за "мъка" по японците.А за исторически ФАКТИ и самата ИСТИНА! Тази която не желаеш да приемеш май а? -:)

24

Да допълня...

преди 4 години

До Анонимен 20 Еее, втората бомба е била за всеки случай.Опасявали са се че една не е достатъчна.А и бомбите сплотяват Япония със САЩ. Сега са големи дружки.Приятелство след шамар.

23

Циник

преди 4 години

Фактите са:Германия загубила 2 световни войни е разделена на 2!Западната се превръща в ИКОНОМИЧЕСКИ И ИНДУСТРИЯЛЕН ГИГАНТ... А източната се гърчи в бунтове (50те против налагането на "стахановския почин"), изостава тотално, и трупа милиарди външен дълг - поет от капиталистическата и сестра.Фактите са, България, Румъния, Чехословакия...целия източен блок... След 45 години "планово стопанство" през 89 осъмнаха просяците на Европа. Тези, които направиха лустрация, и се оттърваха от комунистите пр

22

Copocoид

преди 4 години

А каква беше причината да се бомбардира София?България също ли нападна САЩ на Пърл Хърбър или някъде другаде?

21

Лора Тенретни

преди 4 години

Не знаех, че редуцирането на номерата на вражеските нации е престъпление ...Слабост ... на това лъха!

20

ЕС форевър

преди 4 години

Участници във войната свидетелстват, че докато са на корабите спасяват японец от удавяне. Онзи се озовава на кораба, вади оръжие и почва да стреля безразборно. Оттогава нататък американците спират да ги спасяват и стрелят във водата преди да са успели да извадят оръжието. Японците през ВСВ са били много болни, това са фактите.

19

Анонимен

преди 4 години

това е ясно, но е аматьор, сравнен със Сталин. Е, знам че вие *** не гледате на избиването на своя народ като на убийство...

18

Де, де!

преди 4 години

До Я па я..!По-посредствени професори в нашата история от Цанков и Филов няма! Марков явно е има проблеми, идващи от старостта, но поне не е убил невинни хора, за разлика от тези кръволоци!

17

Така е ..

преди 4 години

Този академик трябва да знае,че историята по време на ВСВ не е само черна или само бяла.Не може едните да са ангелчета , а другите убийци.При война всички са убийци.

16

Анонимен

преди 4 години

А защо чак след втората ядрена атака? Получават ултиматум след първата в Хирошима. Японците се ослушват.

15

Анонимен

преди 4 години

Най-голямата заблуда на ВСВ, че атомите бомби са били нужни, за да капитулират японците. А защо две? Една не е ли стигала?

14

ЕС форевър

преди 4 години

Камикадзетата си летяха, когато беше хвърлена първата бомба. Следваше три дни мълчание докато камикадзетата продължаваха да си летят. Последва и втората бомба и тогава японците осъзнаха, че нямат шанс. В резултат се предадоха и десетки хиляди войници поеха към горите заради срама от загубата и несъгласието им с капитулацията. Академика да не се ослушва, а да си предаде сам титлата, преди да са му я отнели. Това заслужава, отнемане.

13

българин

преди 4 години

Ели! Поздравявам те за тази статия!-:) И в същият момент казваям.Че нещата трябва да се казват в прав текст А не да се преиначават и овъртат! ЧЕТЕТЕ малки американофилчета!Историята за "любимата" ви Америка.Е точно такава и никаква друга! Не гласувайте тук шаблонно щом е против Америка ,ЕС и НАТО!.Убеден съм.Че даже и неправите разлика.Че последните 2 организации.Са Коренно различни по структури организации! НЕСЪВМЕСТИМИ СА! Четете бе деца! В нета всичко пише днес! Америка е една опаковка