118

Анонимен

преди 4 години

Българските мед.сестри правят манипулации , които в другите страни са работа на лекарите . Дали ще е добре , да пробва . В чужбина щом се търсят , явно хората там също не я искат тази професия . Народа нека си седи без медици .Аз имам приятелка в Германия , квартирата е 400евро и не се оплакват от нищо , в малък град са .

117

От Германия

преди 4 години

До МенТова трябва да е в някое село. Аз в Хамбург плащам 2000 евро за апартамент 100 м2

116

Анонимен

преди 4 години

да ама пък си имаме хрантутници-програмисти с по 3 бона заплата , те ще лекуват будалите в БГ !

115

Сата НАТО

преди 4 години

Абе аз разбрах единствено, че посредничката успява да уреди на работа само около 5% от сестрите, които и се обаждат.

114

Анонимен

преди 4 години

До до 104 МенВярно е това е цена за къща за провинцията. В 30км радиус от градовете. В голям град ще ти трябват 1500? някъде, но за голяма хубава къща, да не сръвнява с кочините в България. Инженер съм и работя на частно.

113

Доктор Сър Пичук

преди 4 години

До Анонимен25 милиона души в Германия живеят в крайна бедност, т.е не могат да платят квартира/сметки/храна. Поне 50-60% от германците са затънали в дългове и имат сериозни финансови проблеми. Само около 10% от всичките живеят нормално без сериозни финансови беди. Реално безработицата е 20% поне ако броим нерегистрираните в бюрата по труда и работещите на непълен работен ден. Правителството лъже масово за несъществуващ просперитет точно като ГЕРБ и Бойко.

112

до 104 Мен

преди 4 години

Като се хвалиш с космическата си заплата може ли малко да ни светнеш какво работиш. Едва ли има и 10% от германците с 4800 нетна заплата. А и къща за 900 евра на месец в коя дълбока провинция сте я намерили. Пиша това защото тук има други четящи кандидат имигранти и може да се подлъжат че е много лесно така да се живее.

111

Доктор Сър Пичук

преди 4 години

За нормален живот в Германия трябват поне 5500 евро на месец за сам човек или поне 6500 евро на месец за майка с деца. С тези 2900 евро парите няма да стигнат дори да си платиш квартира+ток+вода+храна+транспорт и ще трябва да караш на супер евтини храна и дрехи от разпродажба. С толкова малко пари ще оцелееш само в някое село или малко градче. Едно излизане на ресторант ще струва поне 25 евро, една бира поне 5 евро, една минерална вода 3 евро.

110

Анонимен

преди 4 години

До Доктор Сър ПичукПълна лъжа. Няма нищо общо 2900? е средна заплата за Германия. Това са си едни добри пари, малко са но са добри пари. Познавам българи горе долу с тази заплата е детски си купиха къща в Германия.

109

до 102

преди 4 години

Е как хем съученик, хем се е омъжил. Да не би да е от новите - жендърите.

108

Анонимен

преди 4 години

Последната ми операция беше по спешност.Пижама ме посъветваха да си взема от вкъщи - доста скитници приемали, давали им болнични пижами и не било добра идея да обличам от техните.Храна - от вкъщи.Плащал съм си винаги и съвестно всички данъци, осигуровки и т.н. - въпреки това си доплатих като поп едни пари.И те така. Пък вие и се смейте на тази и смятайте колко ще взима; за вас остава родното здравеопазване.

107

разбирачи

преди 4 години

Всички навън реват колко е трудно и колко е зле и да не се минаваме да идваме, ама седите там. Що не се върнете да си оправите Родината, а давате акъл ние тук какво да правим?

106

Доктор Сър Пичук

преди 4 години

2900 евро заплата в голям германски град(Берлин, Франфурт, Мюнхен) имат покупателната способност на 1000 лева в София, Пловдив или Варна. Дори най-мизерния едностаен струва поне 1200 евро в тези градове, а заплатата и ще не най-много 1800 след данъците.

105

+++

преди 4 години

Като чета кой участва в този форум под тази статия, май ще е по-добре тази медицинска сестра да си остане в България, че иначе само ще въздиша по България, но показно ще се тупа в гърдите колко била добре в Германия, какъвто и да е живота й там.

104

Анонимен

преди 4 години

В Германия има много по-високо квалифицирани медицински сестри от българските.Най-търсени са полските и чешките.Ох, и аз точно такива обичам.И да си играем на Чичо доктор на нощно дежурство

103

Мен

преди 4 години

Последната къща в която живяхме, беше 900? наем ток и отопление. 1000кв двор, 160кв жилищна площ. Вземах 4150? бруто, около 2850? нето с детските за две деца, 360?, около 3200? на месец в джоба. Косяха си тревата, барбекю събота и неделя с комшиите, немска му работа. Сега вземаме около 4800? нето, сабърим за къща, около 1750? на месец ни остават. Колата директно от фоксваген, кеш си платих. 2900? са си добри пари в Германия, малко са но се живее, много по добре от 1300лв в София.

102

Доктор Сър Пичук

преди 4 години

По малко лъжете, след плащане на данъците на 2900 евро ще останат 1800 евро или дори по-малко. Няма значение колко ти е брутната заплата, а колко ще занесеш у вас.

101

Анонимен

преди 4 години

Срещат се двама съученици след време:- Как си? Какво ново при теб?- Ами омъжих се в Германия, имам две деца, много успешна кариера, къща в центъра на Берлин, вила в полите на Алпите. А при тебе какво става?- Ами тръгнал съм да си платя интернета..- Аха... а иначе?- Иначе ще го спрат..

100

Анонимен

преди 4 години

Тази ми изглежда мегапроста. Няма как да я вземат на работа в немска болница.Там се провеждат доста интервюта и тестове преди да те назначат.Като я слушам, няма да мине и първото.Отделно пък дето не знае да говори и немски.

99

Бесилки за крадците

преди 4 години

Провеждащи ликвидация на БЪлгарите в БъЛГАРИЯ След черния терор 9.06.1923 година окупират власта след показен преврат на 9.09.1944 година.Досега същите нагли престъпници и техните последователи показно ограбват БЪлгария и не дават пари за оцеляване и раждане на Българи.След 2000 година отработиха перфектни нагло престъпни схеми за ограбване на десетки милиарди годишно през Министерства и ведомства/Вижте оперативни програми и Еврофондове. ПАрите се перат през партиини фирми /ГЕРБ,ДПС БСП