50

Анонимен

преди 5 години

А защо просто не направим собствена марка автомобили? Може даже да са електрически.Едно време произвеждахме мотоциклети, коли, автобуси, влакове, кораби, също и техника за селското стопанство, трактори, комбайни и др.Сега защо не произвеждаме такива неща? Къде е БЪЛГАРСКАТА индустрия? Защо чакаме на Германия да инвестира тук?

49

Анонимен

преди 5 години

Такива инвестиции трябваше да има много отдавна... ..все пак, по-добре късно, отколкото никога !Това не е инвестиция. Никой не инвестира в България, инвестиция е когато участват в увеличаването на капитала в български фирми - частни или държавни. Никой досега не е инвестирал в такива фирми, освен да изкупи на безценицата съществуващ капитал, акции от банки, комуникации, електроснабдяване - евтина приватизация. Това което прави VW e използване на евтин труд, а не инвестиция.

48

Анонимен

преди 5 години

Само са чули за апартаментите със сансиори и веднага са направили правилната чупка.

47

Анонимен

преди 5 години

Когато искаш да правиш cekc с една жена, искаш тя да в напълно гола.Когато искаш да инвестираш в една държава искаш тя да е напълно разорена.България е полегнала чисто гола в колянно-лакътна поза и чака инвеститорите.

46

Бисер

преди 5 години

Ако аз трябваше да избирам бих избрал Турция.. Нищо че съм българин. Още поколения трябва да минат за да се научим да работим и да се отучим от социалистическите навици и завистта.

45

Българин

преди 5 години

Да дойдат при нас, ще им работим евтино, само хляб да имаме.

44

До Hanns Gruberr

преди 5 години

Кога вие булгарише татарише сте изпреварили ФРГ ? ММ ?----------------------------------------------------------------------------1994 година, малко по-късно затвърдихме пак.

43

Анонимен

преди 5 години

До До 35А как стои въпросът с великата евроатлантическа индустрия, роват ли пенсионерите в кофите за огризки от храна? Или вече 30 години и пречи социализма да се развие великата демократична евроатлантическа индустрия и 2 милона българи работят евтини черноработници на Запад, а в България се молят някой да дойде да аутсорсва производство да му работят евтино?

42

Анонимен

преди 5 години

След като в Индия може да се прави Шкода, не виждам защо в европейска Индия да не може.

41

Български Бизнесмен

преди 5 години

до анонименАми не работете за българските бизнесмени бе, кой ви кара насила да подписвате трудови договори, работете на чужди бизнесмени които откриват заводи в България за да дават големи заплати, или ходете на Запад да работоте тан на чужди бизнесмени да ви дават големи заплати, заминавай и много успехи и дано да взимаш голяма заплата.

40

До 35

преди 5 години

Тая мантра за великата соц индустрия я разправяй на бабетата по комунистическите ви сборища.

39

Анонимен

преди 5 години

Всеки ден ни занимават с този завод, ще стане ли, няма ли да стане, спекулация и надлъгване. Аз в моя живот за България съм разбрал едно. Стават нещата, когато се работи тихо, без фанфари и перчене. Когато има фикс идея, надцакване и фанфари губим. Хубаво е да се направи завода в БГ, но няма да е края на света, ако не стане. Тук искат да правят нафтовите бечки, а в Германия електрички. Ясно е къде е бъдещето и България ще има повече ползи да прави малък завод за електрички, който да расте.

38

Hanns Gruberr

преди 5 години

DO 35--- Мое малко булгарише дете, Когато ЗАПАДНА ГЕРМАНИЯ(ФРГ) ИЗПРАТИХМЕ СОНДА-РОБОТ ДО СЛЪНЦЕТО, ПРЕЗ ЮНИ 1979 ГОДИНА , И ТЯ ДЪРЖЕШЕ РЕКОРДА ЗА 39 ГОДИНИ, ЧААК ДО МИНАЛИЯ АВГУСТ 2018 Г. ЗА НАЙ-БЛИЗЪК КОНТАКТ СЪС СЛЪНЦЕТО ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА !!!ДОРИ САЩ НЯМАХА ТАКАВА СОНДА !Кога вие булгарише татарише сте изпреварили ФРГ ? ММ ?

37

Анонимен

преди 5 години

Западните фирми са тук заради евтиния труд, а нашите бизнесмени дават големи заплати и се грижат за народа.

36

Българин

преди 5 години

Ееех, да ни дойде някой инвеститор да открие завод, да му работим евтино, евтино ще ми работим, само да дойде, да взимаме парички защото нема леп, нема топло... а като дойде зимата...

35

Анонимен

преди 5 години

Шанс - 0!

34

Анонимен

преди 5 години

Човек трябва да бъде унижаван и мачкан докато не развие достойнство, няма друг начин, особено българите, трянва да се мачкат и служат на богатите докато не разберат, че без собсвено достойнство винаги ще ги мачкат и ще ги използват за евтини слуги, а българите сами се предлагат дори.

33

Анонимен

преди 5 години

България беше сред 30те индустриално най-развити страни в света, на 27 място по БВП, произвеждаше космическа апаратура, компютри, сама построи спътник и го изпрати в Космоса преди Германия, сама построи АЕЦ, изнасяша продукция за милиарди, а сега след 30 години демокрация и евроатлантизъм България е в положение да се моли да богатите и да се надява, че те ще дойдат да използват евтиния труд на българите.

32

Анонимен

преди 5 години

Вчера стотици ненужни и некомпетентни коментари се избълваха по повод на бъдещия завод в Измир,като че ли всичко се знаеше окончателно.Днес се запя друга песен.

31

Анонимен

преди 5 години

Защо с парите от ЕС строим магистрали и балетни зали и спа центрове по обезлюдените села, вместо да развиваме собсвени технологии и производства, в колите са специализирани германците от столетие, това е тяхна територия, но можем да произвеждаме други неща и хората да работят в български заводи, да взимат добри заплати и да си купуват немски автомобили или японски каквито решат, немците да свалят цената ако искат да им ги купуваме, а сега мизерия, купуват хората само 15 годишни вече за скрап...