46

Кръстьо Костов

преди 5 години

До АнонименИма ли пазар, бизнеса сам ще дойде. Не се тревожи че някои фирми ще напуснат, много повече ще дойдат или ще възникнат. Богато ли е мястото, фирмите на редица ще се редят. А с тези правила пазарът "България" все повече обеднява и се сегрегира.

45

Анонимен

преди 5 години

Плоският данък неможе да се се разяснява от плоски мозъци като тоя *** от КаНеСееБе!

44

плосък разбира се

преди 5 години

Аз съм твърдо за плосък данък.Преди всичко той се събира по-лесно.Подоходния данък създава взаимоотношения на неравенство и извръщава Подоходния данък започва да прави изключения, допълнения и практически се усвоява от счетоводители и адвокати за да правят разни еквилибристики и губят времето на честния труженик който допринася за обществото в полза на опортюнисти които не допринасят в реалното производство.Това е всъщност истинската причина тези които не работят да искат подоходен данък

43

Анонимен

преди 5 години

До Кръстьо КостовИ като изгониш чуждестранния и местен бизнес, с безумните си непазарни правила, ще си изядеш цървулите и си до там. Бизнеса е този които създава икономиката, без него нито ще имаш работа, нито пари, нито данъци, нито социални помощи, така че или ще бъдеш много внимателен спрямо него, или потъваш.

42

Анонимен

преди 5 години

До АнонименАми да въведет 45% за заплати над 150 хил долара годишно, ама има ли такива заплати в Бългаирия? Тогава ще е само на хартия и си остава старото състояние с плоския данък, пак всички ще плащат 10%. и може би ще има един двама които ще плащат толкова, даже и депутатите не взимат такива заплати, много деца програмисти на 27 години взимат повече от депутати.

41

Кръстьо Костов

преди 5 години

До БизнесменАз дадох пример със стоките. Но подобен пример може да се даде директо и с бизнеса - например 25% корпоративен данък или 20% на дивидентите и т.н.

40

Анонимен

преди 5 години

Да не мислите, че синдикатите са измислили тази реформа? Не, те само я "предлагат". Отдавна е решено да се направи от правителството. Мога и да ви разясня защо.В момента много голяма част от фирмите вече са изцяло на светло. Обаче не декларират заплатите в реалните им размери, за да избегнат огромната ОСИГУРИТЕЛНА тежест в тях. Възползват се от максималния осигурителен доход. Схемата е следната:

39

Анонимен

преди 5 години

До 29То сега частните работодателите те осигуряват на по-малко пари, пък какво остава като се въведе този вид данък.При прогресивния данък нищо не се променя за работодатела. Пример:Плосък данък:- Взимал си 2 хил - работодателят те осигурява на 2 хил, плащащ 10%Прогресивен данък: Взимаш 2 хил, работодателят те осигорява пак на 2 хил, а ти плащат 50% данък,Както виждаш за работодателите и за бизнеса нищо не се променя.

38

До 33

преди 5 години

Аргументите са ти смешно-глуповати, единствената ти цел е да накажеш онези които изкарват повече от теб. Типичното комунистическо мислене, злобно и завистливо, ще вземем /откраднем/ от онези които работят, мислят, успяват и се развиват, за да го изядем и изпием, пък като на тях им писне да ни пълнят гушите, ще се самоизядем, но ще бъдем доволни че всички сме равно гладни и бедни. Всеки има дълг към обществото, това че си по-беден от другите не те освобождава от отговорност!

37

Анонимен

преди 5 години

Плоското облагане е единственото справедливо такова.

36

Бизнесмен

преди 5 години

До Кръстьо КостовСистемата на данъчното облагане на заплатите няма нищо общо с това какви стоки се предлагат на пазара, сбъркал си темата. Бизнеса не се интересува от прогресивния данък, той не е за бизнеса, а за тези които са на заплати, ако ще и 80% данък на заплатите да ви ударят на високите заплати, това бизнеса не го засяга, даже е по добре за бизнеса, вместо държата да смучи от бизнеса, смуче от работниците, за това и прогресивния данък.

35

29

преди 5 години

То сега частните работодателите те осигуряват на по-малко пари, пък какво остава като се въведе този вид данък. Всички ще наемат за минималната работна заплата или под средната. И как така над 1500 лв - 50% данък.. ами то удръжките не са само за данък... Все пак да вземем от богатите да дадем на бедните.. ама с 1500 лв заплата човек богат ли е?

34

Анонимен

преди 5 години

От нета данъците в UK:Up to £11,850Personal allowance0%£11,851 to £46,350Basic rate20%£46,351 to £150,000Higher rate40%Over £150,000Additional rate45%Ако се направи разумно ще бъде разумно - стига страшки за 50% на 1000лв. Спокойно може скалата постепенно да тръгне от 1000лв-10% нагоре. Комунисти стига сте плашили хората ами започвайте да плащате повече данък че много се оядохте.

33

Анонимен

преди 5 години

И докога ще се прецикля тази тема? Айде стига вече...

32

Кръстьо Костов

преди 5 години

До КапиталистБизнеса трябва да е отговорен към средата където оперира. Следователно ако бизнеса не спазва правилата, спуснати му от държавата (правила, еднакви за всички !), то той не бива да се допуска в нея. Пример - ако веригата магазини Х не предлага поне 90% български стоки в страната + 10% навън, то тя не се допуска до българския пазар.

31

реалист

преди 5 години

Плосък данък, но минималния заплата, да бъде освободена от такъв. Защото се получава така, че от бедните вземат от нямането, а от чорбаджиите от излишъка им.

30

Анонимен

преди 5 години

"започвайки от 10% прогресивно нагоре докато се стигне до тези с високи заплати като депутатите - те да плащат 50% и отгоре."След 50% става плосък, никъде няма повече от 50%, а и не е нужно, няма кой знае колко хора с 10 хил заплати. И депутататие не са с кой знае колко големи заплати, те крадат по други канали. Целта на държавата е да удари средната класа. На Запад започва от 20% и стига до 50% за 3-4 хил евро заплата и нагоре си остава 50%, в България ще бъде подобно, но 50% от 2 хил.

29

Анонимен

преди 5 години

До АнонименДобре и ти какво искаш да постигнеш? Да накажеш онези качествени хора, двигателя на обществото които изкарват законно пари,------На държавата не и дреме за качесвени хора двигатели на обществото, държавата има бюджете дефицит, нищо лично, хазната излиза на червено, нормално при капитализма. От богатите не може да вземе, за тях данъка е плосък, затова ще се ударят тези със средните доходи, който взима 2 хил (4 хил евро на запад) му се взимат половината, може и с 1000 да живее.

28

Хмм

преди 5 години

Ако махнат плоския данък, вярвайте ми малкият среден клас, който съществува в БГ, ще напусне. Освен това изведнъж странно 99% от фирмите ще започнат да дават по 510 лв. заплати и сивата икономика ще скочи до небесата. Някой просто има фирма с прекалено много работници и се чуди как да си намали разходите за данъци. Всички чуждестранни центрове ще затворят и ще отворят в Сърбия или Украйна. И те така те!

27

Анонимен

преди 5 години

До Прогресивният данъкЗависи от скалата - тези със средни заплати може да не плащат 50% както предлагаш ти, а много по-малко: започвайки от 10% прогресивно нагоре докато се стигне до тези с високи заплати като депутатите - те да плащат 50% и отгоре.По този начин държавата пак ще си прибере същото но за сметка на богатите. Така се наливат и пари в икономиката, понеже който получава под 510 ще похарчи останалото от данъка вместо да го спести като милионерите от стогодишната.