61

шматка

преди 6 години

В статията никъде не казаха за работнато време.Отоманеца е прав.Работиш по 300-400 ч месечно.А това че някой ще даде 3000лв на сервитьор е някаква шега.Въпреки всичко нещата вървят към оправяне.Днес по големи заплати утре спазване на КТ..

60

Анонимен

преди 6 години

Изкарваха се и повече преди 10 години. Сега клиентите вместо българи и руснаци ,които поръчват и плащат здраво, са някакви скандинавски и немски бедняци дето ядат само от ол инклузива в хотела. Ако случайно се излъжат да седнат в ресторант , не поръчват много и не оставят бакшиш.Та затова е така . За 3000-4000 лв на месец ще изтърпиш всичко,12-15 часа смени, работа без почивен ден , да не ти платят осигуровки и 400 лв основна заплата. Ама за това дето се изкарва сега-не става!

59

Анонимен

преди 6 години

3000 лъжи на ден в 5000 "свободни" медии.

58

Анонимен

преди 6 години

Абе, редактора, ти видя ли заглавието: Надниците са....? Отвори тълковен речник, ако можеш да четеш и да резбереш прочетеното, и провери какво е надник!

57

Анонимен

преди 6 години

Браво.

56

Бръснача на Окам

преди 6 години

Щом работниците не достигат, значи заплатите не са такива. Кратко . Точно. И ясно.

55

Анонимен

преди 6 години

При тези 3000-5000 лв заплати целият ЕС ще се изсипе на морето и ще се моли за работа. В Австрия /без най-големите градове/ заплатите чисто са около 1200-1400 евро и в повече от половината ЕС реалните заплати /не средните-свинско със зеле/ са такива, някъде и по ниски.

54

Психодиспансер

преди 6 години

Рагин ти ли си ве пич ?Така кажи, че за миг си помислих, че съм в Австрия ха ха

53

шеф

преди 6 години

Типиччно по български!!!Когато изгониха персонала заради ниски заплати не ревяха,сега дават добри заплати и реват...ама на кого,като онези първите са вече зад граница?

52

...

преди 6 години

Значи знам, че бунаци има навсякъде! А докато има балъци ше има и такива като тови дето "давал" 3000 за сервитьор! Значи мога да ви кажа със 1001% сигурност че този дава 3000лв за сервитьор, но, но това е заплатата на същие този сервитьор за 6 месеца! И като се вземе предвид, че ше го и глоби я за счупени чаши и чении а за "сгрешена" сметка а за заъснение я за недоволни клиенти я за нещо труго то се оказва, че това е заплатата на сервитьора за 9 месеца! Така, че тия гуйна ги разправяйте на друг!

51

Циник

преди 6 години

До ПРАВЕШКИЯ ОВЧАРДругарю овчар - ти на 2 магарета сламата не можеш да разделиш - задача ни давашКолко банана може да си мушнеш в отходното отвърстие - преди да ти изхвръкнат очите?

50

Анонимен

преди 6 години

На мен пари не ми требват за да ви гледа как фалирате, поради алчност и простотия.Но това е необходимо, за да се очистим и да тръгнем напред, няма да стане по друг начин..

49

the Ghost

преди 6 години

"Сред най-дефицитните кадри са камериерките. За тях се обещават по 800-900 лева" За толкова пари да ри ритат в главата - не си заслужава

48

Анонимен

преди 6 години

Хайде всички на морето сервитьори, хайде всички, бързичко, бързичко!

47

Пабло Ескобар

преди 6 години

До Анонимен Има и по- лоши случаи. Работиш 2 месец и не ти плащат, а ако си много нахален да си искаш заплатата идват и едни мутанти и отнасяш як бой.

46

sofia

преди 6 години

работила съм на Българското черноморие (в много хотели на слънчев бряг) от 4 години работя в Австрия искам само да кажа , че никога няма да работя пак в България. 600 лева заплата на морето парите не стигат за нищо в Австрия получавам чисто след удръжките 2400 евро.( безплатно настаняване в хотела само храната плащам на преференцялни цени)

45

Анонимен

преди 6 години

Вселенски програматор

44

Тодор Живков

преди 6 години

Здравейте другарки и другари. Предлагам следната задача по аритметика да влезе в учебниците:Задача: Като се изчисли колко килограма банани може да купи за себе си, децата си и семейстовто си един сервитьор с 5000 лева заплата при демокрацията и колко при социализма да се оредели съотношението на двете в проценти и да се докаже научно математически (процентно) колко по-добре се живее сега при демокрацията!

43

Анонимен

преди 6 години

Ако наистина дават 3000 и нагоре заплата, то няма да имат проблем с кадрите. При средна заплата малко над 1000 лева.Да ви ги разбия тия 3000 лева "заплата":Плащат ти 510 официално. Другото - % от оборота, където си щял да си докарваш до 3000. Само дето те лъжат с оборота и си докарваш 1500, т.е. общо 2000 лева. Което не е зле, само дето ти "удържат" поне 1000 за "квартира и храна". Накрая, след всички номера на ***, ако изкарвате 800-900 чисто, ще сте щастливи!

42

До 1

преди 6 години

Аве тя и мойта пералня има програматор ама пари не ще.