59

Анонимен

преди 7 години

Прави силно впечатление колко са жалки русофилите. От девет кладенеца вода донесоха за да защитят изказванията на Путин и Карпов, че кирилицата не била българска. Разбира се за русофила щом руснак говори, българщината отива винаги на второ място.

58

Анонимен

преди 7 години

Научи се да пишеш и тогава давай акъл кой какво е направил Митко

57

Анонимен

преди 7 години

Божидар е такъв "историк", че учените занимаващи се сериозно с история му се смеят.

56

димитър ленков

преди 7 години

братята Кирил и Методи са родени в Тессалоники,нямат нищо общо с България,но тесъздават Глаголицата,за да научат славяните(вкл.и старобългарите) на език,различен отВизантия.Техните ученици,вече в България създават азбука,много близо до говоримия български и я нарикчат КИРИЛИЦА!Това е азбуката,която се разпространява в всичкизени *** славяните.Руснаци,сърби,макета,монголци и др. я приспособяват към технитенужди,но във всички случаи-базата е КИРИЛИЦА,създабена от българи в БЪЛГАРИЯ !!!!

55

Анонимен

преди 7 години

А ВИНЕТУ на коя азбука е написан - на кирилица или на глаголица.Защото това е настолната книга на всички българи.Прочел я е лично Еднокнижника.Пък този самозван професор е неговият пророк.

54

Анонимен

преди 7 години

Не знам Божидар какъв професор е ама се смях с глас, когато в желанието си да натегне на Генерала, както той го нарича (не истинския Радев, а онова Догановското менте от Банкя) му изми главата в Плиска с фекална вода, като я провъзгласи за светена.Голям смях беше.

53

Анонимен

преди 7 години

Ако "историкът" Димитров можеше да играе шах колкото шахматистът Карпов разбира от история щеше да е световен шампион.

52

до 51

преди 7 години

Бъркаш, Кирил и Методи са създали глаголицата, която няма нищо общо с кирилицата.

51

PD

преди 7 години

Добре би било, когато се развива тезата, за Византийски шпиони, да се има в предвид и факта, че Византия е империя управлявана от различни по род императори. Основната им идея е била да окрепват власта си, разчитайки на най близките и силни родове. Към този момент, нациите в крайните си днешни гряници не са били измислени. И езика на империята е бил много близък до диалектните говори на нашите баби. И днес по околните земи е пълно с надписи, с "гръчки символи" на познати ни диалектни думи.

50

Анонимен

преди 7 години

Азбуката, на която пишем, погрешно наричана кирилица, всъщост се казва боковица и е създадена в един скален манастир край Банкя от йеромонах, професор, доктор ... сещате се кой.

49

свинаря

преди 7 години

Кирил и Методий може да не са българи,но не те са създали кирилицата. Толкова ли сте невежи?

48

Анонимен

преди 7 години

Азбуката загубихме държавата ни е на път да загине с еднокнижници работа не става.

47

Анонимен

преди 7 години

Шибидарчето да каже намереният скелет на вампир какъв е - български, византийски или македонски ?И тоя ако е учен аз съм трамвай, базелски.

46

до 44

преди 7 години

Не си прав - има и по-голям мит от това, че Кирил и Методий са българи.И той е че доносникът мошеник Божидар Димитров е професор.

45

Анонимен

преди 7 години

Кирил и Методий произхождат от старинен български род, това че са живели във Византия не значи, че са византийци.

44

Политикознайников

преди 7 години

Политиката е като българките танци:има и напред има и назад.Марионетната (ку...ската)политика,характерна за нашия ареал,води закономерно до това,понякога да ни "наскърбяват".Когато си силен трябва да си великодушен,т.е не Жабчо да признава т.нар. Македония, а BG да я държи в шах(Карпов)!Когато си слаб е недопустимо да се ежиш на някой от силните,изпълнявайки ЕС поръчки.Липсата на УВАЖЕНИЕ към БГ са изказванията по повод кирилицата.С потекло сме,ама ни плащат за s.e.k.s.В БГ намерили зъб А!

43

Анонимен

преди 7 години

Деня е на слявянската писменост Русия е най-големия слявянски народ и българите са дошли от поречието на р Волга в Русия значи пишем на руски.И не сме бългри а волгари или волжски българи а Божо да си къса дипломите хан Аспарух не е основавал македонска държава, а руско славянска.

42

Анонимен

преди 7 години

Само в България се учи че кирилицата е българска. Поинтересувайте се как стои въпросът в съседните държави и ще разберете, че Карпов не е казал нищо невярно.А това пък че Кирил и Методий били българи е от най-големите абсурди.

41

Анонимен

преди 7 години

Така нареченета кирилица създава повече проблеми отколкото да ни помага.Само двата най-подигравани и осмивани в света народи - руския и българския я използват.Крайно време е да бъде заместена с латиница, ако искаме да се разграничим от Кремълските сатрапи.

40

Анонимен

преди 7 години

Солун и сега се води "македонска земя". Никой не е споменавал за държавата Македония. Но той Димитров си е така - бърза, перпели, твори глупости и се прави на шут.https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%8F_(%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%8F)Вижте къде са били "македонските земи" и после се хващайте да слушате и да бръщолевите глупости. Вижте какво е "Провинция Македония" в Рим и наследникът му- Византия. history.swu.bg/PDF/p.pdf