87

Анонимен

преди 10 години

До БългаринТрябва ли за всичко да се разделим на русофили и русофоби? Това, че даваме почит на руснаците днес не означава, че всичко което са сторили руснаците откакто съществуват е за добро. Но това не пречи да им благодарим в този днешен ден.

86

Галя

преди 10 години

На днешния ден "русофобите" имат право да мълчат. Не ми говорете за панславизъм и имперски интереси, България не е била никога част от територията на Русия.

85

софиянец

преди 10 години

До 104- Това е- руският шпионин си остава такъв! ВИЕ ПРАВИТЕ ЛИ РАЗЛИКА МЕЖДУ ПОЛИТИКА И ИЗКУСТВО И КУЛТУРА? АЗ - ДА!

84

преториън

преди 10 години

Дали са ни освободили, илу са отцепили парче от империята е спорно. Имали е сепаратистки интереси, да се отдели парче от империята, Русия го прави като шепа сепаратиси я подкрепят и после вземат властта. А народа какво иска хич никой не го е питал, ни референдум, ни чудо, като сега я Украйна.

83

Черен Петър

преди 10 години

Честваме Освобождението от Османската империя, от турското потисничество.Остана да се освободим и от робството.

82

Българин

преди 10 години

Дано не забравяте кой ви освободи. Не Левски и Ботев, а някой друг с армия и християнска любов. Ако не беше тоя другия сега щеше да празнувате някой мюсюлмански празник и да викате аферим.Русофобията = бавна смърт за България. Не съм виждал по глупав народ от нашия, който е готов с лека ръка да попилява богатствата дадени му от Бог.

81

софиянец

преди 10 години

До Анонимен 101 - НА ДНЕШНИЯТ ДЕН БЪЛГАРИТЕ С ОСНОВАНИЕ СЕ "ТУПАМЕ ПО ГЪРДИТЕ"! А ТИ *** НИЩОЖНА, МОЖЕШ ЛИ ПО СВОЯ ВОЛЯ, БЕЗ ДА СИ ПРИНУДЕН, ДА ОСТАВИШ МИРНИЯТ СИ ЖИВОТ И ДА СЕ БИЕШ ЗА СВОБОДАТА НА СВОЯТА РОДИНА, АКО ТЯ Е ПОРОБЕНА?

80

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен93Знаем,знаем и сме ви много благодарни.Вечна слава и на падналите финландци,руси,българи,румънци и др.

79

Анонимен

преди 10 години

От Българите по големи продажници няма.Каквото и да пишите оставамеси най големите предатели.За това всичко е загубено.Никой да несе тупа по гърдите.И в народното събрание и на всякъде.

78

МРАВКА

преди 10 години

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ КОИТО ЗНАЯТ ОТ КАКВО СА НИ ОСВОБОДИЛИ РУСНАЦИТЕ И ГО КАЗВАТ-ОЪ ЧЕРНО ТУРСКО РОБСТВО. НА ОСТАНАЛИТЕ БЪЛГАРИ ИМ ПОЖЕЛАВАМ ДА СИ НОСЯТ С ГОРДОСТ *** И ФЕСОВЕТЕ И ГОСПОД ДОБРО ДА НЕ ИМ ДАДЕ.

77

софиянец

преди 10 години

До 95- Като си руснак, естествено , че ще се кланяш на паметника на руския цар! Само , че БЪЛГАРИТЕ СЕ КЛАНЯТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЦАРЕ.

76

Акъл море

преди 10 години

ите интереси на Цар Освободител.Неща,които отдавна не съществуват.Нямам нищо общо с вас!

75

Надежда, а не Умут

преди 10 години

Не ви ли е срам, българи, да пишете подобни глупости?!Като за вас Турция значи свобода, моля заминавайте! Аз лично съм признателна на българи, руснаци, финландци и всички други, които са помогнали за освобождаването на нашата държава.Честит празник, бъдете горди, че сме българи!

74

софиянец

преди 10 години

До Анонимен 93 ВСИЧКИ българи знаят за жертвите на финландският народ/ за това участие се учи в средните ни училища/ и ги почитат, както почитат собствените си жертви! НИКОЙ И НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО!

73

софиянец

преди 10 години

До 86 "... Дано никога не забравим, че правото тук да пишем на кирилица се дължи изцяло на Руския народ...." МОЛЯ??????? ЗАБРАВИТЕ ЛИ, ЧЕ ИМЕННО БЪЛГАРСКИЯТ ВИСШ КЛИР СЛЕД 1396Г. ДАВА НАЧАЛОТО НА РУСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ВСЪЩНОСТ 90% СЪСТАВЕН ОТ БЪЛГАРСКИ ВИСШИ ДУХОВНИЦИ? АКО ТЕ Е БИЛ ТОЙ, КОГА И КАК ЩЕШЕ ДА ИМА РУСКА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА? А АЗБУКАТА СИ Е БЪЛГАРСКА , А НЕ РУСКА- НИЕ СМЕ ДАЛИ НА РУСИЯ И АЗБУКАТА, А НЕ ОБРАТНОТО! Абе всички креатури на руското посолство ли пишат днес тук?!

72

Анонимен

преди 10 години

Във Финландия когато бях в казарма преди 15-ина години (финландец съм) на 3-ти март дадохме почетни изстрели за финландците загинали за освобождението на България. Лейтенанта ни събра в една стая и ни проведе лекция за руско-турската война. Много хора при нас не знаят, че нашенци са воювали за България както и в България предполагам много хора не знаят. Както и да е, честит празник на всички българи!

71

Анонимен

преди 10 години

Неса 136 - 23 = 113 а са 113 тия 23 сме били пак под доганско робство.В БГ никога е нямало свобода и освобождение.Товаса успокоителни инжекции от турски и червени кхмери.Само 3 години когато беше Бойко на власт.

70

ПОМНЕТЕ!

преди 10 години

- Даваш ли, даваш, Балканджи Йово, хубава Яна на турска вяра? - Море, войводо, глава си давам, Яна не давам на турска вяра! -Отсякоха му и двете ръце, та пак го питат и го разпитват: - Даваш ли, даваш, Балканджи Йово, хубава Яна на турска вяра? - Море, войводо, глава си давам, Яна не давам на турска вяра! -Отсякоха му и двете нозе, та пак го питат, разпитват: - Даваш ли, даваш, Балканджи Йово, хубава Яна на турска вяра? - Море, войводо, глава си давам, Яна не давам на турска вяра! -Избодоха му и двете очи, и го не питат, нито разпитват, току си взеха х

69

Левски

преди 10 години

Руснаците ни почерниха живота.Хубавото време свърши. Расте див копнеж по Турско!

68

Анонимен

преди 10 години

НЕ Е ВРЕМЕ ЗА "ЧЕСТВАНЕ И РАЗМИСЪЛ". Имахме време да помислим 136 години. Време е за честване И ДЕЙСТВИЯ да изграждаме икономиката си и да защитаваме националните интереси.Време е да не се делим на протестиращи и контрапротестиращи, на такива които карат мерцедес и такива които карат москвич, защото всички НИЕ сме дали жертви днес, и всички НИЕ сме се простили с предшественици, които са дали живота си за да БЪДЕМ днес!Те няма да ни смачкат, ако мислим КОЛЕКТИВНО като народ. Честит празник!