89

Анонимен

преди 13 години

"През пролетта на 1941 *** води преговори СССР да се присъедини към тристранния пакт. Сталин струпва 25 дивизии на западната граница и 15 хиляди танка за да сплаши Хитлер и да приеме условията на ***. Публична тайна е че Сталин е имал амбиции да се разшири до Босфора и може би това е било условието което е вбесило Хитлер."Още преди нахлуването в Полша немците са имли разработени планове за война със СССР. Войната е била запланувана и неизбежна.

88

Борис

преди 13 години

Най-красивото нещо през войната беше картата на България от 1943г

87

Анонимен

преди 13 години

"Срущу 3700 допотопни немски танка стоят 25000 съветски с несравнимо по-добри характеристики! Срещу 3000 немски самолета имаме 23000 Съветски, с приблизително равни характеристики.В артилерията имаме ОГРОМНО КОЛИЧЕСТВЕНО И КАЧЕСТВЕНО превъзходство на Червената армия"Цифрите си ги изсмукваш от пръстите, или пък цитираш някой, който вече си ги е изсмукал.

86

черноземски

преди 13 години

най-красивото нещо на Втората световна война е плана Марита

85

Анонимен

преди 13 години

През пролетта на 1941 *** води преговори СССР да се присъедини към тристранния пакт. Сталин струпва 25 дивизии на западната граница и 15 хиляди танка за да сплаши Хитлер и да приеме условията на ***. Публична тайна е че Сталин е имал амбиции да се разшири до Босфора и може би това е било условието което е вбесило Хитлер.

84

сартр

преди 13 години

ГО НАПАДНЕ! Затова е отхвърлял ВСИЧКИ предупреждения, които валят като порой, защото съветското разузнаване е на НЕСРАВНИМО ПО-ВИСОКО НИВО ОТ ГЕРМАНСКОТО! Сталин е готвел съкрушителен РАЗГРОМ на Германия и на ЦЯЛАТА ЗАПАДНА ЦИВИЛИЗАЦИЯ!Хитлел го е изпреварил с може би месец, нарушил му е плановите и със САМОУБИСТВЕНИЯ СИ ТАРАН НАНЕСЕ ТЕЖКА РАНА НА СССР, СПАСЯВАЙКИ ЧАСТ от западната цивилизация и Сталин съумя да завзземе САМО половин свят!И това беше НАЧАЛОТО НА КРАЯ за съветската империя!Има БОГ

83

сартр

преди 13 години

Много ама много се изхвърляш. Като бройки в навечерието на войната двете армии са равностойни, но немците имат превъзходство в техническо и офицерско отношение.

82

Виктор

преди 13 години

"Берлин спечели внушителна победа в напрегнатата дипломатическа борба от предвоенния период..." По-голяма глупост не бях чел.Америка и Англия са молили Сталин да нападне Хителр в гръб, всичко са му обещавали...Ако Америка и Англия са лоши съюзници какво да се каже за Италия, която само бели е носила на германия, или Япония която в най-критичните и решаващи моменти по ниакакъв начин не е създавала заплаха в гърба на Сталин, освобождавайки всички сили за борба с Германия.

81

Анонимен

преди 13 години

От друга страна стратегически погледнато Германците са напредвали според плана Барбароса само първите 2-3 седмици. После ги спират при Киев. И макар с отклоняване на основните танкови дивизии на Гудериан от Москва към Киев да превземат Киев германците губят месец и половина.Това в последствие ги запраща в зима война. Барбароса е провал, защото целта е била да се овладеят всичи големи градове отсам Урал преди декември. А пада само Киев. В последствие немците са обречени от по-малкото ресурси

80

до Viktor

преди 13 години

Викторе, то щото Съветския съюз беше на тропика, за това ги е уплашила финската зима :))))))))))))***!Бог да прости загиналите, жертва на болни мозъци като Сталин и Хитлер. Лошото е, че Сталин е затрил още мноого милиони и СЛЕД КРАЯ НА ВОЙНАТА!Включително и членове на семейството си и най-приближени съратници и висши офицери - хора понесли тежестта на войната.

79

гаси

преди 13 години

Комунистите се *** от кеф, сънуват посред бял ден, какъв сеир е да гледаш *** им изцепки!

78

2121

преди 13 години

Всъщност, ако /в историята няма "ако", но все пак-../, та ако Сталин стане от гроба, то първата му работа /101 % сигурно/ ще бъде да разстреля СерГей Станишевци, Румен Петковци, Р.Овчовци и вся осталная ***, за предателство на Марксистко Ленинските идеи!Мразя Сталин, но това би си заслужавало, като зрелище!

77

сартр

преди 13 години

самоубие така зрелищно.И действително-германската армия чудовищно НЕ Е ГОТОВА да води кампания в СССР! Срущу 3700 допотопни немски танка стоят 25000 съветски с несравнимо по-добри характеристики! Срещу 3000 немски самолета имаме 23000 Съветски, с приблизително равни характеристики.В артилерията имаме ОГРОМНО КОЛИЧЕСТВЕНО И КАЧЕСТВЕНО превъзходство на Червената армия.Мобилизационният ресурс на СССР е 20 милиона, а на Германия-8 милиона!Е-затова Сталин НЕ Е МОГЪЛ ДА ПОВЯРВАыЧЕ ТАКАВА ОРДА ЩЕ

76

Анонимен

преди 13 години

архивче много си заблуден.Сталин се е готвел за нападателна война. Огромно количество парашутни бригади, бомбардировачи и щурмови самолети. Десетки нови летища на самата граница. Така наречените автострадни танкове -по това време магистрали е имало само в Германия) целия 1-ви стратегически ешалон на Червената Армия е била на самата граница - на до 5км.Просто графика на Сталин е бил за нападение до 1-2 седмици. 2-рия ешалон войната го сваля от влаковете. Ген. щаба се е намирал в Смоленск!

75

Viktor

преди 13 години

48Къде червената армия е търпяла неуспех?Финландия?-45 градуса 5 метра сняг , абсолютно противотанквоа местност, безкрайни гори без ориентири, старателно подготвена дълбоко ешелонирана защита, в порядаъци по-ефективна от тази на руснаците при куркс.В ркайна сметка руснаците пробиват, никоя друга армия нигога не е правила такова нещо.След т ази война рунаците добиват знания за воденето на бойни действия през зимата, които им вършат златна работа по късно.А Хителр си е извадил грешните изводи

74

СССР!

преди 13 години

ГОВОРИТ МОСКВА! РАБОТАЯЮ ВСЕ РАДИОСТАНЦИИ СОВЕТСКОГО СОЮЗА!СЕГОДНЯ 22 ЮНЯ, НЕМЕЦКИХ ВОЙСКАХ, АТАКАВАЛИ НАШЕЙ ГРАНИЦЬi ! НАЧИЛАСЬ - ВЕЛИКАЯ ОТЕЧЕСТВЕННАЯ ВОЙНА !ВРАГ БУДЕТ РАЗБИТ,П О Б Е Д А. Б У Д Е Т. ЗА Н А М И !!!!!!!

73

Патриот

преди 13 години

На нюрнбергския процес запитани за конц лагерите от западните съюзници ,нацистите отговарят "ама ние взехме идеята за тях от вас и сега нас съдите "!

72

Orda

преди 13 години

Съветското настъпление е било планирано за 5 юли 1941 год. планът се е казвал "Буря". Така че немското настъпление е превантивен удар. Разбира се неоправдавам нито Сталин нито Хитлер и двамата са едноисъщо чудовище.

71

Анонимен

преди 13 години

Историята се пише от победителите. Но все пак истината се провира, когато става въпрос за не толкова далечна история. Все още се намират живи съвременници. И Хитлер е обявил война ,а не е нападнал вероломно , както се казваше. Той обявява война ,защото е разбрал за агресорските намерения на Сталин. Сталин започва да се готви за нападение още от 1939год. ,като започват разработката на по-съвременни оръжия.И всичките нападателни. И защо Хитлер навлиза толкова бързо на руска територия?Защото Сталин не е бил готов за отбрана. Няма нито един окоп нито един бункер. А само дислокация на десантни войски. Някой да е чувал за десант за отбрана?

70

elena

преди 13 години

zaglavieto zvuchi strashno!!!!!!!!!!!!!!!