Чудя се, всички тези които се оплакват от обслужването в България, дали са ходили скоро на вечеря навън, или говорят по навик за времената на соц-а?! Аз мога да кажа, че в последните години съм доволен от обслужването в България. Естествено, не можеш да очакваш в пиков час, при препълнено заведение да ти изпълнят поръчката за 3 минути! Но в рамките на разумното, примерно за 15-20 минути да ти донесат пресноизпечена пица, смятам че е нормално. Още повече, че храната има нужда от време за приготвяне. И аз предпочитам да почакам, вместо да ям притоплено на микровълнова фурна ядене. Винаги има и изключения, разбира се! Случвало ми се е! Но в никакъв случай не може това да се нарече правило! Нормалното обслужване е почти на всякъде вече!
Е, какъв й е проблемът на тази в крайна сметка? Че е чакала малко повече за яденето ли? И това ли е големият културен шок? Нещо й е 'лабава нервната система, ми се струва :) Аз очаквах доста по-цветен репортаж и кой знае какво чудо, като знам на какви неща са способни сервитьорите по наш'те заведения.
Като не им харесва, да хващат мотиките. Нито иска някаква специална квалификация професията "келнер", нито отнема години да се усвои. Така че да не реват за заплати, защото са профани и никой не иска да ги наеме за повече!
q se poopravete malko be, moga pre spokoino da vi kaja, 4e obslujvaneto v edno 80% ot Bg zavedeniqta e s klasi po-dobro ot tezi v Zapadna Evropa. V Zapadna evropa nqma koi da ti ob1rne vnimanie, i v1ob6te ne gi e enq kolko dovolen ot obslujvaneto ili hranata si. A tova, 4e edna germanska pikla e re6ila da si gradi kariera na plueiki nalqvo nadqsno si e nein problem.
Когато отида на ресторант или кафене, ме обслужват старателно, прилежно, усърдно, грижливо и навреме.Може би зависи от излъчването на клиента.
нормално - за 500лв заплата обслужването е на съответното ниво. особено за евтините кръчмета. ако искаш добро обслужване - отиваш в скъп ресторант. просто и ясно
АБЕ ХУБАВО КРИТИКУВАТ,АМА ЗАЩО НЕ КАЖЕ В САЩ КЪДЕ ЩЕ ТИ НАПРАВЯТ МЕШАНА СКАРА ЗА 8 ЛВ ?ТАМ 50 ДОЛАРА ОТ ВОЛЕ
Имам и пресен опит от Италия. В ресторанта на 4-звезден хотел в скъп курорт сервитьорите хвърляха чиниите с храната пред гостите. За това, че и италианците в туристическата сфера не говорят чужди езици, няма нужда да споменавам. Знаех, че Италия е еталон за лошо обслужване, но не допусках, че е чак такава трагедия. Обаче имат много туристи и не им пука, че някой щял да се разсърди. И не си го слагат на сърце. Само ние се кахърим кой какво казал и написал. Комплекс на малък народ!
hey stupid german fucking cow - what are you doing in Bulgaria? Go at your fucking home - some german village with farm and ask your bull if possible to *** his *** - I wish you to go back to the farm where is your place.
Оставете я тая бе хора. При нас бяха дошли група германци по подръжката, за две седмици работа в БГ и накрая не искаха да си ходят, единия чак се разрева. От начало бяха се циментирали здраво но после ги понатиснахме и ела да видиш. Бачкане от тъмно до тъмно и после до към 2 ч. вечеря с купон и така две седмици. Преводача после каза, че първоначално не могли да намерят хора за работа в БГ а на второто идване са стигали до бой кой да вземе командировката. Домашната обаче им идва силничка ...
ами така е.в Слънчев Бряг всяка година наемат роми за келнери и сервитьори,защото за 300 лв на месец никой българин не иска да работи.
За съжаление е така, нивото на обслужване в повечето(80%) от ресторантите в България е на МНОГО ниско ниво, а че готвят добре и има от "пиле мляко" също е верно.Лично аз не съм се сблъсквал с толкова лошо обслужване никаде.От 6 години не живея в БГ и съм пообиколил доста...
Аз ще разкажа за опита си от Германия В центъра на Кьолн си поръчах пица. За това, че дойчо говори само немски, при това местния диалект, няма да обяснявам. Аз говоря три, но какво от това! Разбрахме се с жестове. Пицата дойде светкавично, но беше сурово тесто. Опитах да я върна да я допекат, но дойчо и не разбира друг език. И си тръгнах гладна. Слава богу! Вечерта като минавах с компания покрай заключената пицария, видях как една мишка водеше по плота 10 мишлета на вечеря в неизмитите тави.
Това е така, защото в България да бъдеш сервитиор, барман и т.н., е нещо срамно, за българите това е долнопробна работа и точно заради това нивото на обслужване е такова. Точно обратното е в цивилизованите държави, *** тва вече са думи които нямат нищо общо с България. Всичко опира до манталитет, простия българина гледа накриво бармана или сервитиора, докато в останалите държави, на никой не му пука кво работиш и те гледат и те оценяват като човек, а не по това какво работиш.
germanskata tenekiq sledvala edin semestur v blagoevgradskiq amerikanski kolej - 4e kvo mnenie mi izrazqva taq kvadratna murla?
Българските сервитьори са световният ни резил*