45

baykolu

преди 14 години

Чудя се, всички тези които се оплакват от обслужването в България, дали са ходили скоро на вечеря навън, или говорят по навик за времената на соц-а?! Аз мога да кажа, че в последните години съм доволен от обслужването в България. Естествено, не можеш да очакваш в пиков час, при препълнено заведение да ти изпълнят поръчката за 3 минути! Но в рамките на разумното, примерно за 15-20 минути да ти донесат пресноизпечена пица, смятам че е нормално. Още повече, че храната има нужда от време за приготвяне. И аз предпочитам да почакам, вместо да ям притоплено на микровълнова фурна ядене. Винаги има и изключения, разбира се! Случвало ми се е! Но в никакъв случай не може това да се нарече правило! Нормалното обслужване е почти на всякъде вече!

44

БАШ ШЕФ

преди 14 години

МДАА,СЛУЧАЙ НА ЛОШО ИБАНЕ ,*** ЧАК ОПЛАКВАНЕ ,ША ИДА ЛИЧНО ДА ОПРАВЯ РАБОТАТА

43

Алекс

преди 14 години

Е, какъв й е проблемът на тази в крайна сметка? Че е чакала малко повече за яденето ли? И това ли е големият културен шок? Нещо й е 'лабава нервната система, ми се струва :) Аз очаквах доста по-цветен репортаж и кой знае какво чудо, като знам на какви неща са способни сервитьорите по наш'те заведения.

42

Анонимен

преди 14 години

Като не им харесва, да хващат мотиките. Нито иска някаква специална квалификация професията "келнер", нито отнема години да се усвои. Така че да не реват за заплати, защото са профани и никой не иска да ги наеме за повече!

41

djukata

преди 14 години

q se poopravete malko be, moga pre spokoino da vi kaja, 4e obslujvaneto v edno 80% ot Bg zavedeniqta e s klasi po-dobro ot tezi v Zapadna Evropa. V Zapadna evropa nqma koi da ti ob1rne vnimanie, i v1ob6te ne gi e enq kolko dovolen ot obslujvaneto ili hranata si. A tova, 4e edna germanska pikla e re6ila da si gradi kariera na plueiki nalqvo nadqsno si e nein problem.

40

:)

преди 14 години

Когато отида на ресторант или кафене, ме обслужват старателно, прилежно, усърдно, грижливо и навреме.Може би зависи от излъчването на клиента.

39

а

преди 14 години

нормално - за 500лв заплата обслужването е на съответното ниво. особено за евтините кръчмета. ако искаш добро обслужване - отиваш в скъп ресторант. просто и ясно

38

Анонимен

преди 14 години

АБЕ ХУБАВО КРИТИКУВАТ,АМА ЗАЩО НЕ КАЖЕ В САЩ КЪДЕ ЩЕ ТИ НАПРАВЯТ МЕШАНА СКАРА ЗА 8 ЛВ ?ТАМ 50 ДОЛАРА ОТ ВОЛЕ

37

На вниманието на Дой

преди 14 години

Имам и пресен опит от Италия. В ресторанта на 4-звезден хотел в скъп курорт сервитьорите хвърляха чиниите с храната пред гостите. За това, че и италианците в туристическата сфера не говорят чужди езици, няма нужда да споменавам. Знаех, че Италия е еталон за лошо обслужване, но не допусках, че е чак такава трагедия. Обаче имат много туристи и не им пука, че някой щял да се разсърди. И не си го слагат на сърце. Само ние се кахърим кой какво казал и написал. Комплекс на малък народ!

36

pak o t mene

преди 14 години

hey stupid german fucking cow - what are you doing in Bulgaria? Go at your fucking home - some german village with farm and ask your bull if possible to *** his *** - I wish you to go back to the farm where is your place.

35

haho

преди 14 години

ti si smeshen ve v koq chuzhbina si bil? pri srabalite pri otitata ili v turcia

34

Анонимен

преди 14 години

Оставете я тая бе хора. При нас бяха дошли група германци по подръжката, за две седмици работа в БГ и накрая не искаха да си ходят, единия чак се разрева. От начало бяха се циментирали здраво но после ги понатиснахме и ела да видиш. Бачкане от тъмно до тъмно и после до към 2 ч. вечеря с купон и така две седмици. Преводача после каза, че първоначално не могли да намерят хора за работа в БГ а на второто идване са стигали до бой кой да вземе командировката. Домашната обаче им идва силничка ...

33

spiro

преди 14 години

prav si za vsichko ama na vizh i po forumite gi ima i samo pishat minusi ami da prosti sa

32

Анонимен

преди 14 години

ами така е.в Слънчев Бряг всяка година наемат роми за келнери и сервитьори,защото за 300 лв на месец никой българин не иска да работи.

31

Ифчо

преди 14 години

В чужбина да си сервитьор е доста престижно, може да станеш доста заможен

30

аз

преди 14 години

За съжаление е така, нивото на обслужване в повечето(80%) от ресторантите в България е на МНОГО ниско ниво, а че готвят добре и има от "пиле мляко" също е верно.Лично аз не съм се сблъсквал с толкова лошо обслужване никаде.От 6 години не живея в БГ и съм пообиколил доста...

29

На вниманието на Дой

преди 14 години

Аз ще разкажа за опита си от Германия В центъра на Кьолн си поръчах пица. За това, че дойчо говори само немски, при това местния диалект, няма да обяснявам. Аз говоря три, но какво от това! Разбрахме се с жестове. Пицата дойде светкавично, но беше сурово тесто. Опитах да я върна да я допекат, но дойчо и не разбира друг език. И си тръгнах гладна. Слава богу! Вечерта като минавах с компания покрай заключената пицария, видях как една мишка водеше по плота 10 мишлета на вечеря в неизмитите тави.

28

anonimen

преди 14 години

Mileena ti mai si kato tazi neska KRAVA pa i sigurno si ot OTITATA oti zatui ne ti aresva

27

Machiavelli

преди 14 години

Това е така, защото в България да бъдеш сервитиор, барман и т.н., е нещо срамно, за българите това е долнопробна работа и точно заради това нивото на обслужване е такова. Точно обратното е в цивилизованите държави, *** тва вече са думи които нямат нищо общо с България. Всичко опира до манталитет, простия българина гледа накриво бармана или сервитиора, докато в останалите държави, на никой не му пука кво работиш и те гледат и те оценяват като човек, а не по това какво работиш.

26

mene

преди 14 години

germanskata tenekiq sledvala edin semestur v blagoevgradskiq amerikanski kolej - 4e kvo mnenie mi izrazqva taq kvadratna murla?