43

СТРАНДЖАТА

преди 6 месеца

ЗАЩО БЪЛГАРИТЕ РАБОТЯТ КАЧЕСТВЕНО САМО В ЧУЖБИНА? ЗАЩОТО ИМ ПЛАЩАТ КАЧЕСТВЕНО САМО В ЧУЖБИНА.

42

до 39

преди 6 месеца

При теб е така, ама де да се сетиш, че живеем в съвременно общество, а не на пустинен остров. Ако беше преди 2000 години, сигурно с образованието на мама и тате щеше да направиш кариера. Ама пак щеше да трябва някакъв официален ценз.

41

АнонимеН

преди 6 месеца

АБСОЛЮТНО НЕДОПУСТИМО Е ДА СЕ СРАВНЯВАМЕ С ГЕРМАНИЯ! КОЛКО Е ЗАПЛАТАТА НА ПОЛИЦАЯ В ГЕРМАНИЯ И КОЛКО ТУК !! МОЖЕ ДА СЕ УРАВНЯТ НЕЩАТА СПРЯМО ЖИЗНЕНИЯ СТАНДАРТ ТУК КОЛКО Е И ТАМ КОЛКО Е! МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА В ГЕРМАНИЯ Е 1584 ЕВРО А В БЪЛГАРИЯ Е 400 ЕВРО В МОМЕНТА. 4 ПЪТИ ИМ Е ПОВЕЧЕ ТАМ! ИЗВОДА Е, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ КАЧАТ С 20% ЗАПЛАТИТЕ НА УЧИТЕЛИТЕ И ТОЛКОЗ! ВЯРНО СПРЯМО ГЕРМАНИЯ СА ПОДЦЕНЕНИ КАТО СЪОТНОШЕНИЕ С 20% СЪОБРАЗНО ЖИЗНЕНИЯ СТАНДАРТ!

40

до 42

преди 6 месеца

Я кажи за плочкаджиите, че ми е интересно :) По една случайност имам фирма за вътрешни ремонти (програмист съм по професия), която работи в DACH региона. Никакви 25к евро не се взимат за една баня.

39

Анонимен

преди 6 месеца

За жалост, учителската заплата е по-ниска от на касиерка... Извинявайте, ама касиерка на 10-часов работен ден минава 2500лв. бруто + 200 ваучери за храна... Малко е срамно.

38

Анонимен

преди 6 месеца

А плочкаджии в Германия знаете ли колко взимат за една баня? Около 25 000 евро. Айде и на тях да им актуализираме заплатите по германските, щото и те са хора!

37

Анонимен

преди 6 месеца

За толкова години не видях изпотен германец. Само на шварц меер бяха пияни и потни.

36

До 23

преди 6 месеца

Съжалявам, мед. сестри НЕ уважавам грам! Раздумка и кафенце и денят мина. НУЛА уважение от мен!

35

до 24

преди 6 месеца

Знаех буквите,можех да чета и смятам още преди да тръгна на училище.Дължа го на родителите си. И възпитание и образование. Така че,не ми казвай на кой дължа живота и работата си.

34

до 23

преди 6 месеца

Мед. сестри нямаше да бъдат мед. сестри, ако не бяха учителите. Изобщо никой нямаше да бъде такъв, какъвто е сега. В съвременното общество от училището ЗАПОЧВА ВСИЧКО.

33

Доктор Сър Пичук

преди 6 месеца

Учителите определено не заслужават тези 1700 лева защото резултатите на учениците у нас са по-зле от Африка, където учителите вземат и по-малко. България е много по-зле от страни като Египет, Мароко, Алжир ако се съди по резултатите на учениците.

32

хаха

преди 6 месеца

Единственият доходоносен бизнес в България в момента е политиката.

31

Анонимен

преди 6 месеца

Говроим за БРУТНИ заплати. В Германия осигуровки и данъци са много по-високи от тук. Давам пример с ИТ сектора. Взимаме по-големи нетни заплати от колегите си в Австрия и Германия. Но цената за компанията е много по-ниска тук (около 2.5-3 пъти). Затова и всичко се изнася насам и има такъв ръст в някои сектори (ниска цена на труд, нисък марж).

30

Аз

преди 6 месеца

И да добавя - германският учител плаща между 20% и 45% данък, Българският - 10%

29

нафърфорий

преди 6 месеца

Ами кога Бг стигне 4 Райх и ние шъ вземаме таквиз пари, тоест, никогъ! -)))))

28

Анонимен

преди 6 месеца

А депутатите в Германия колко взимат, депутатите в Германия? Бързо да им актуализираме заплатите на нашите, че са жив зян горките!

27

Анонимен

преди 6 месеца

Очителите не зъсложавът теа пари!

26

СТРАНДЖАТА

преди 6 месеца

ЗАЩО В ГЕРМАНИЯ СА ТОЛКОВА ВИСОКИ ЗАПЛАТИТЕ? ЗАЩОТО ГЕРМАНЦИТЕ НЕ ХОДЯТ НА РАБОТА, ГЕРМАНЦИТЕ РАБОТЯТ НА РАБОТА!

25

Джолана

преди 6 месеца

Докато превиват глава пред силните на деня, така ще е. Трябват педантични ефективни стачни действия. Щ8м никой не стачкува (справка - Чехия), явно няма проблеми.

24

факт

преди 6 месеца

А мед.сестри вземат толкова ,колкото чистачките в Титан , а образованието ни е под нивото и на африканските държави !!