43

Анонимен

преди 1 година

Да не забравяме все пак че 95 % от борсите на едро, както и почти 100 % от хлебопроизводството, месопреработването и млекопреработването се държат от фирми на ГЕРБ и ДПС. Именно те спекулативно надуват цените за да саботират Промяната.

42

Анонимен

преди 1 година

До 29 - дръж ти фабрика със стотици работници, осигурявай транспорт и пласмент, пък после магазин върти със все хладилници и персонал и какви ли не разходи и загуби, пък после ми смятай стотинките като бабичка на пазара.

41

Анонимен

преди 1 година

Евроатлантиците ни обещаха сладък живот, а то излезе ного солен тоя живот бе скъпотия до небето.

40

Анонимен

преди 1 година

В белите страни хвърчат лицензи и се плащат глоби с шестцифрени суми. В България спазването на законите се тълкува като "репресия" спрямо бизнеса.

39

Анонимен

преди 1 година

Кв м склат в София скача на 4000 $, Кв. м на магазин е 10000 $.

38

Анонимен

преди 1 година

ами просто е товарис4и, когато лихвата е значително по-ниска от инфлацията, производители и търговци нямат полза от бърз стокооборот, предпочитат вместо да финансират производството си с продажба, да го правят с евтини кредити, затова влагат млякото в по-дълготрайни продукти, като сирен, кашкавал и т.н. което от своя страна води до недостик на по-малотраините продукти и респективно им се вдига цената, ако БНБ беше вдигнала ОЛП до 6-7% преди година нямаше да водим този разговор, ама те дремеха

37

Анонимен

преди 1 година

Щом купувате на тези цени, значи не ви е скъпо. Търговците това и чакат и още повече надуват цените, защото няма контрол и много солени глоби. Луд е този който си дава парите, а не този който му ги взима.

36

Анонимен

преди 1 година

Защото имаш данъци, транспорт, съхранение в хладилници на ток, наем и сметки на магазина, заплати, осигуровки, още данъци, реклама... и накрая някоя стотинка печалба трябва да остане, за да си заслужава целия цирк. На който му е скъпо, да си го купува директно от кравефермата.

35

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 29 Заплати на магазините не слагаш. Заплати и на търговеца. Може да скочат на 10 бона.

34

Анонимен

преди 1 година

Абе на Епъл един телефон от 2000 долара в магазина им излиза на под 100 долара от фабриката. Една дозичка "ваксина" струва центове, пък се продава за десет евра. Строителя взема цимент и железа колкото за по 300 евро на квадрат, пък после продава апартамента по 1000. Тя тая логика не работи точно така, както я представят настойчиво от няколко дни в многобройни статийки.

33

Анонимен

преди 1 година

Само че Бангладеш не искат да шият дънки за 25 цента на час, а ЕС няма нищо вече.

32

Как защо?

преди 1 година

Ами вижте произхода и съдържанието на млякото в магазините и ще ви се изясни! Сметката е елементарна. 1. Колко е общия обем на мляко и млечни продукти в търговската мрежа? 2. Колко е произведеното мляко в България? 3. Колко са животните и фермите? Ако направите тази сметка може да се окаже че нашите гениални специалисти са измислили нови породи крави които дават по 100 литра мляко на ден. Ще откриете и електронни крави дето ги доят дистанционно. Ще откриете и РЕЦЕПТАТА за млякото...

31

Промяната

преди 1 година

Щв плащате и хоро ще играете....

30

Анонимен

преди 1 година

Защо дънките произведени в Бангладеш или Индонезия струват 4 евро, а в ЕС се продават за 80 евро?

29

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 5, пастьоризацията представлява загряване на млякото, средно са необходими около 100-120 вата енергия за загряването на 1 л., ще рече 2-3 стотинки на литър, да кажем още 20-25 стотинки за транспорт, пвц литрова опаквка е около 25-30 ст. тетрапака е малко по скъпа, ама като сумираме се получава 40-50 стотинки разходи, ще рече 1,50 за литър, сложи ДДС става 1,80.... а до 3,50? отделен въпрос е че за хомогенизиране на крайния продукт се ползва сухо мляко и вода, което намалява себестоно

28

Анонимен

преди 1 година

Ако е 1 лева ДДС става 0,20 лева. Ако е 3,50 лева ДДС скача на 0,70 лева или държавата пичели 3-4 пъти от хиеринфлацията.

27

Анонимен

преди 1 година

Щото няма кой да ги предупреди в тъмното да внимават. Остахме само жендъри по душа.

26

Защо, защо, защо?

преди 1 година

Защо, защо на такъв умен, добър и отговорен народ като българския ни идват все некакви такива обстоятелства които не са следствие от нашите действия и решения и ние страдаме невинни несправдливо от това, светът не е справедлив, не е устроен правилно.

25

ПроСоТо

преди 1 година

това е тъъпа констатация:-"Защото има кой да купува" !!!....НЯМА "опция" "Никой нищо да не купува" !!!!!...Решението НЕ е в "За Бога,не купувайте,братя!"..!!!..ДРУГАДЕ Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО !!!!

24

Анонимен

преди 1 година

При дрехите е още по-голяма надценката от производителя във Виетнам, Индонезия и Бангладеш прозвеждат маратонки за 20 долара, тук ги продават на 200 долара.