52

Анонимен

преди 1 година

До 53 - Еидн се базикаше, че украйнците напредвали назад, а руснаците отстъпвали към Киев.

51

50

преди 1 година

Те същите такива твърдяха, че в Ирак имало ядрено, хмиечско и какво ли не оръжие, в пълна подкрепа на инвазията през 2003-а.

50

j

преди 1 година

Странно, кога хохлите превземат нещо,( въпреки, че това май вече не им се отдава) e голяма победа, но пък ако руснаците имат напредък, е просто символично.. Като цяло бахмутската "месомелачка" е много угодна за ***, тъй като поглъща украински резерви, което ще рече, че лятно есенно настъпление едва ли ще има.Така че, кое не е стратегичско?! Огромна част от боеспособните укрински части от Запорожие и около Харков са прехвърлени там и естествено руснаците развиват наспълние и към Лиман :)

49

Анонимен

преди 1 година

До Радослава Манова. Няма ... няма... на тебе ти е важно да улезнеш тука да викаш по някакви хипотетични русофили за да си угасиш мъката

48

Анонимен

преди 1 година

До До 38 - Щ ти кажа - защото Бахмут е загубен. Какво очакваш, да прзнаят френски, немски, германскии прочие експерти? "О, да! Ние давахме техника, амуниции, финансова подкрепа, приютихме милиони бежанци, но сега усилията ни изглеждат, че са били напразни, защото Украйна губи важен пост". Това ли да кажат публично докато са на залата към правителствата си?

47

Анонимен

преди 1 година

Пак ще отстъпвате геройски, а, кравари! Ама видиш ли, то Бахмут не ви трябвало, въпреки, че изтребихте там хиляди украйнци и руснаци...

46

Анонимен

преди 1 година

Щом започнаха такива приказки това означава, ча Бахмут пада.

45

Анонимен

преди 1 година

Мда, гроздето е кисело. Между другото Бахмут има една основна цел - чрез непрекъснатото вкарване на украински резерви, руснаците ги топят с артилерия и по този начин предотвратяват изпращането им на други фронтово за контраофанзива. И друго - превземането на Бахмут отваря оперативен простор почти до Славянск и Краматорс (гледайте картите). Така, че отново ще повторя - гроздето е кисело!

44

Анонимен

преди 1 година

3500 са руските жертви за последните 4 дни, лек :D а не за Бахмут

43

Анонимен

преди 1 година

До 33 - Добре, че го спомна. ПРусия се проавли пред Киев, не военно, а дипломатически. Надяваха се, че Зелески ще хукне, с бял флаг и по бели ***, за да не се бие, но поне от 2014-а насам, Украйна е била подготвяна ТОЧНО за този сценаии. Зеленски се почувства силен и показа, че може да твръща на удъра. И руснациет, какво трябваше да направят? Единия варинат беше, да се махната от там. Другият бе, да разпложат артилерията и да избият милионо хора в Киев ... мислете малк.

42

Анонимен

преди 1 година

Не бе, няма смисъл - за това укритата загубиха 30 000 да го защитават, а руснаците около 3500 да го атакуват. Щото няма смисъл, нали. Соледар също нямаше смисъл, ама сега в подземията му се ремонтират танкове и се съхраняват боеприпаси, дето се сипят по главите на укритата. И ИТ Харков няма смисъл, и от Херсон. Абе - от цяла ОркКрайна няма смисъл, ако питате мене. Хахаха.

41

До 38

преди 1 година

Значи виждам путинофил си! А путинофила е един "експерт" който НЕ знае и НЕ може, но пък ЛЪЖЕ, та ЛЪЖЕ! Та я сега ми обясни защо Френски, Англииски, Германски Американски и други военни лица (забележи го това) казват, че Бахмут няма нито стратегически нито тактически смисъл!? Но яно ти по ги "разбираш" нещата!

40

до Факта

преди 1 година

Абе нещо да не си втълпявате.

39

Гошо

преди 1 година

Нещо кво да накиселява ли взе ,това пусто грозде

38

Анонимен

преди 1 година

Руските сили са овладели село Красная гора в Донецко направление.Населеното място е овладяно от доброволчески сили с подкрепата на ракетните войски и артилерията на група войски "Юг".Губернаторът на Белгород Вячеслав Гладков съобщи за обстрела на село Красное в градския район Шебекински. "Има разрушения на територията на училището фасадата е лошо изпочупена, прозорците са изпочупени.Нека ви напомня, че всички учебни заведения в пограничните общини са на разстояние",каза той в своя Telegram.

37

Факт

преди 1 година

Щом го правят Руснаците значи трябва....

36

Анонимен

преди 1 година

Бахмут и Азовстал баха "крепостиет" отговарящи за защита на Украйна. Бахмут е по-лесне за снабдяване и отбрана, а Соледар, дето е на 15 км от него, може да побере цялта военна технка на Украйна и Русия, взети заедно, да отнесе няколко ядрени бомби и пак да не се разпадне. Без тези двете, украйнската защита става много, ама много сложна. Едното вече падна и Русия се щири ч до Одеса. Другото има едни отцепени войници, на които ще им съвршат запасите мнго скоро...

35

Нелка Бестселъра

преди 1 година

Останах без надник днес :(

34

Анонимен

преди 1 година

Краварите могат да ти обяснят всичко както им отърва. Днес е така, а утре иначе.

33

Анонимен

преди 1 година

Дай и на Русия да атакува град цяла календарна година, после да - ние сме велики след 20 хиляди жертви...