35

Зозо

преди 3 години

Това дето влезе в реката на мъжкото хоро като жена не е жена, а нещо ново :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

34

Жжжж

преди 3 години

Според местни етнолози, тази вековна традиция в Калофер с хорото на Йордановден всъщност датира от 70-те години на миналия век. Последните години медиите му дадоха гласност и стана мода и почнаха да го правят и в други градове. Християнската същност на празника е освещаването на водата.

33

Ицо

преди 3 години

хубава традиция но както винаги ние сме го обърнали на пиене и ядене(още от 6ч сутринта ги даваха как си къркат вино и мезета) а нищо не пречеше да ограничат до 10-15 човека, които да влезнат и да почетат традицията, струва ми се че ще почнем да излизаме и ние с СМС

32

Зозо

преди 3 години

Абе преди векове с найлон ли са преграждали реката? Или са газили до глезена?Това нещо е измислено 70-те години - Балкантурист :)))))))))))))))))))))))))) След това наложено по ТВ от Хикимян - пиян залян :)))))))))))))))))))))))))))

31

Анонимен

преди 3 години

Как се изредиха да целуват кръста, липса на елементарна хигиена.

30

Шопо

преди 3 години

Одим и мислим, мислим и одим ! Абе я мислим,че за Коледа и Нова година ,,софиянци,, не требеше да си идат по селата и да имат пръжки като изоглавени ,а да пазят карантина у столицата! Обаче се върнахте по родните села и ручахте свинско с праз,нали? Било коледна традиция. Ами и хорото у Калофер е Богоявленска традиция,бе шопандури....

29

Анонимен

преди 3 години

Да влезеш пиян в ледено студена вода посред зима за ЗДРАВЕ е нещо като да се е*ем за девственост...

28

Хайде

преди 3 години

хайде! Вируси, реанимации и пр. Просто завиждате на здравето и твърдостта на тези хора. Но то завистта ни е една от най-ярките национални черти!

27

Анонимен

преди 3 години

До 13 Абсолютно си прав , незнам какво още трябва да стане за да се вразумят тези хора. Преди 15 г кой беше чувал за това хоро? Добре че беше Хекимян да направи реклама на това мероприятие. Геройство да удариш една кана с вино и едно шише ракия и да нагазиш в реката, по българин ставаш. Традициите не са това което бяха.

26

Генерала

преди 3 години

Премествам от левия в десния крачол.

25

Кака Мара

преди 3 години

Какво хоро, какъв ритуал. Първото нещо е богослужението в храма и едва след това освещаване на водата с хвърлянето на кръста. Някой да ме поправи ако бъркам. А тези с мъжкото хоро, измислили го от 20-тина години още по тъмно и полутрезви влизат във водата, сакън някой да не ги изпревари. Защо опорочавате къпането на млади булки и младоженци на този ден с измислени ритуали на пияни хора. И всичко това за няколко минути слава. Засрамете се, бе!

24

хорцетроп

преди 3 години

Да тропаме хорце в студа против всички разумни мерки, да се фанем на орото да тропаме кът гламави и да фалим партията ни ГЕРБ. Да сме партиоти и да не пускаме властта.

23

Зозо

преди 3 години

Пияна глава, през плет минава :)))))))))))))))))) Ще видим след 14 дни как са данните са ковида :)))))))))))))))))))))))))

22

Анонимен

преди 3 години

значи органите на реда не са си свършили работата и трябва да бъдат глобени и те за допускането на тази изява, която е против наложените мерки. Ако всеки, който реши да нарушава мерките си го позволява и няма последствия, кой тогава ще ги спазва мислите?!? много добър пример, няма що!

21

Анонимен

преди 3 години

номер 2 е много прав :) за какви глупости се бунтува българина, а когато става дума за наистина сериозни работи никакъв го няма.

20

Анонимен

преди 3 години

Никой ама НИКОЙ не може да застане между българина и пиииниту. Никой.

19

Жоро

преди 3 години

Тичане да има. Така съм се смял с Шаро. Цял ден гледа като изнасилен хахаха

18

анономен

преди 3 години

Т-ъ-п-а-ци!!!!Ние сме корави. Никой нищо не може да ни каже. После ще плачат като малки деца в реанимацията

17

Анонимен

преди 3 години

До ДоКакто се деряха да пеят - спукана им е работата- така точно вирусът влиза на дълбоко в дроба и след 20 дни - чао

16

Факт

преди 3 години

Жалко. Всички трябва да се глобят. Ако бях злодей, щях да предложа да ги застрелят в реката и да нахранят рибите с тези престъпници и закононарушители. Жалко за децата, които се възпитават в такива семейства. Това е публично парадиране с неспазване на правилата и недосегаемост.