128

Анонимен

преди 3 години

Защо не оставите човека на мира? Да върши поне работата, която така или иначе е работил с години? Видяхме що направиха от НОЩ и Правителството- едно НИЩО за т.нар болни, заразени , преносители, починали и т.н, и само вреди за България, българското общество и българската икономика. Оставете доцента на мира и на спокойствие да върши като професионалист и лекар работата си.

127

Анонимен

преди 3 години

Мангъров е прав на 100%!

126

Анонимен

преди 3 години

Със злобен интерес чакам...----Злобата разяжда отвътре. На теб вирус не ти трябва.

125

Анонимен

преди 3 години

До до 95 от славянинВ Беларус има гражданска война, а в Швеция е масов мор.

124

Анонимен

преди 3 години

До до 95 от славянин"си спазват мерките......................................и резултатът е постоянно увеличаващ се брой новооткрити носители, болни и умрели!"Мхм, такъв ли е резултата или това е резултата от отхлабването или направо неспазването на мерките?

123

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 118"Със злобен интерес чакам още негови "прозрения". За късането на дипломи си мълчи?"О, не се съмнявай, такива ще има още доста. А късането на дипломата явно се отлага поне до следващото лято. Той сигурно него е имал предвид.

122

до 95 от славянин

преди 3 години

''Мангърата е изпечен шарлатанин, не знам дали е естествено ***, или се прави на такъв?В цяла Европа хората си спазват мерките за предпазване, само тоя чичак е на въпреки.''С второто съм съгласен - в цяла Европа, без Швеция и Беларус, си спазват мерките......................................и резултатът е постоянно увеличаващ се брой новооткрити носители, болни и умрели! Да се запиташ в случая - каква е тогава ползата от спазването!? Никаква!

121

До Анонимен 117,

преди 3 години

А ти така и не схвана, че антибиотикът е излишен и в този случай.Няма нито един специалист - лекар, който да е доказал обратното и да го твърди.Ти не си специалист и можеш всякакви глупости дапишеш, но лекар това няма да го каже ей-така, защото ще се изложи яко.

120

До 88

преди 3 години

Докторите много се влюбиха в тази цитокинова буря. Но имунната система се състои от много и различни елементи, само антиген 6 придизвиква цитокинова буря. Останалите фактори помагат за овладяване на инфекцията. Повечето излекувани си вземат имуностимулатори без проблем. / вит д е един от тях/.Цитокинова буря се получава при най- тежките случаи и може да става от всички вируси , не само от ковид. Но предимно е при млади хора със силна имунна система и силна реактивност на организма.

119

Анонимен

преди 3 години

До Аман от "докторИ какъв е механизма на предпазване ?Влиза антибиотика и пита "Има ли тука от тая бактерия?"-"Няма, нали си превантивен, за да не дойде бактерията?"-"Бaх мaа му, кво прая тук тогава, като няма кой да убивам?"-"Ми избери си нещо друго за убиване тогава, така и така си дошъл..."

118

Анонимен

преди 3 години

Съгласен съм с Мангъров,прав е човека дайте му възможност да докаже какво може.

117

Коварния план

преди 3 години

на Боко е, че след като изтърва Корнелия да ходи да се лекува при Мутафчийски и той взе че я вдигна на крака, сега, като предстои да се разболее Радев да го прати на Мънгаров, та да види какво е да си съчка.

116

Анонимен

преди 3 години

До ДидоЗащо да е нещо изключително вторичната бактериална инфекция?! Кой ти го каза това?! Псевдомонас аерогиноса, Ешерихия коли и още стотици банални щамове могат да причинят вторична, дори и вътреболнича инфекция при отслабеният и изтощен огранизъм.

115

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 89То хубаво, ама същевремонно призиви за стоене вкъщи, напролет затваряне. И имунната система отслабва. А така организмът става по-поддатлив на вирусни инфекции.

114

Хичкок

преди 3 години

Тежко и горко на тези, които са в тази болница и трябва да ги лекува Джангър-Мангър.

113

Аман от "доктор

преди 3 години

Само глупости пишете ти и такива като теб. Не, антибиотик не те предпазва по никакъв начин от никаква вирусна инфекция, дори от вирусна пневмония не те предпазва. Предпазва от бактериална и то ако ти нацелят правилния антибиотик, за което се прави бактериалнапроба и посявка, а не се стреля с какъвто хап ти падне - ако нацелиш.Празни глави имате, наистина. То злъч, то злоба и най-жалкото - пълна глупост струи от такива, като вас.

112

1

преди 3 години

До до 47 от славянин"А-а-а, добре че ме осветлихте, ''сър'', ''не знаех'', само че много се съмнявам дали на пневмоничните в ковид-отделенията им правят такива изследвания, по-скоро дежурно-профилактично им дават антибиотиците!"Мхм, още един с невероятен поглед върху практиките в болничните заведения по света и у нас. Нищо, че не може да различи надписите на банка физиологичен разтвор и на глюкоза.

111

Анонимен

преди 3 години

Това, че грип не се лекува с антибиотици го знаем. Дали им прави чайчета на тези в ковид сектора не разбрах? Само дето при "леката настинка" острата фаза е 13-15 дни, а при обикновения грип 4-5 дни. Да му смееш ли, или да го майносваш този доцент? Със злобен интерес чакам още негови "прозрения". За късането на дипломи си мълчи?

110

Анонимен

преди 3 години

Не е Пневмония брайно, а Респираторен дистрес синдром, предизвикан от цитокинова буря в белия дроб. Но това надали ще схванеш.

109

Анонимен

преди 3 години

Глупчовци, ковид инфекция още не значи дори вирусна пневмония. В статията за ковид пише, не за пневмония. У нас и в службата ни всички минахме през октомври вирусно заразяване, някои - безсимптомно, нито един не разви дори пневмония.Какви антибиотици, глупчовци? Какви пет лева? За какво са ви? Всеки истински лекар казва, че те не се пият за вирусна инфекция. Дори профилактично.