88

Анонимен

преди 3 години

Оценките зависят от критериите. Явно в Европа критериите за добра оценка са много ниски. Само да си отвори устата ученика и вече е отличник.

87

Роки

преди 3 години

До Анонимен 102Вие на ред ли сте какво да се съобразява с идивидуалността на всяко дете. Ако класа е 25 ученика на всеки индивидуално домашно ли да се дава?

86

Анонимен

преди 3 години

За да повярваш на такава "новина" в такава "медия" трябва да си kykypykyky

85

До До Българина

преди 3 години

Добре ли сте?

84

Анонимен

преди 3 години

До 91- няма да те разберат, но истината е, че си адски прав(а)! Затова "+" от мен. Да - да си родител значи повече това "да го направиш" детето.

83

Батман

преди 3 години

До Един 81Какъв стрес господине имат децата. Че ги мързи да седнат да прочетат една книга или да си научи урока, защото свикнали всичко да им е на готово и учителите не могат да им кажат нищо. То не е като по цял ден да стоиш на телефона и да си правиш селфита. Като гледахте фимчетата за съответните страни видях те ли дете да държи в ръцете си телефон? Така че не ми говорете да стрес за да не давам пример на времето че бяхме първи по математика.

82

БАЙ

преди 3 години

Пак ниско самочувствие ... не им ли омръзна на българите да се подценяват ? Освен това моля авторите, когато пишат подобни статии да посочват източника си... Аз не мога да се съглася с това.. Да, може да са неграмотни много от учениците , но и в Германия например не са по умни от нашите. Споделям го от личен опит ... Така че, моля автора да се извини... Ай стига с тези черни статистики , не ви ли омръзна ? Не познавам народ с такова ниско и смачкано самучувствие....

81

Неук,

преди 3 години

Евтина работна ръка е тази на необразования, точно. Ами ще ни ползват за такава, с това некадърно и продажно управление. Българите не са нито много образовани, нито много интелигентни. Колкото и да си мислят обратното. Но то е логично и това - само прос тият се мисли за умен.

80

Анонимен

преди 3 години

Всичко което българската държава нарочи за "приоритет" отива по дяволите. Колкото повече гледа в един проект/сфера, толкова повече нейната некомпетентност, алчност и корупция унищожава това, което е фиксирано за оправяне. Ако се откаже от "приоритетните" си дейности, нещата биха тръгнали. Тогава и пътищата ще се построят без забавяне и в бюджет и училищата ще изкарват подготвени хора. Правителството трябва да се затвори в 5 звездни хотели и да не правят нищо. По-евтино ще ни излезе без тях.

79

Анонимен

преди 3 години

Кой го знае дали е вярно.Като гледам Йончева как непрекъснато клепа България и няма спиране вече не вярвам.Те хората какво ли си викат - тази като е толкова напориста може пък да има нещо вярно.А иначе нашите ученици непрекъснато се прибират в България с веждународни награди.Няма отърване от ***, които за власт са готови и майките си да окепазят.

78

Анонимен

преди 3 години

Нали това е целта

77

Анонимен

преди 3 години

Ако родителите не се интересуват от децата си , как да очакват че "случайни" хора ще ги заместят.

76

ИСТИНАТА

преди 3 години

ДЕЛЕГИРАН БЮДЖЕТ

75

Един 81,

преди 3 години

У нас от поне 20 години изобщо не се прилага "руска академична система". Де да беше... ама не би.В момента няма система. Има бизнес - пускат се децата в първи клас и ако попаднат на 1 от 20 свестни учителя - попаднат! Другото остава неграмотно и меси Пекин с Китай, ако няма родители, да го образоват на частно!

74

Ямболски цървул

преди 3 години

Научих се да чета на 4 г.В първи клас(от 6 годишните съм)смятах без сметало...После като ме удари пубертета си опропастих потенциала,който имах...и сега съм си ямболска обувка.Минало свършено.Но пък за това си имам достойнство и истински приятели!

73

Неук

преди 3 години

Като сме най-науките защо ни ползват евтиния труд и си аутсорсват при нас работните дейности - ИТ и не само... Евтина и качествена работна ръка. Дръж ги с ниско самочувствие - да бачкат и да не искат много пари.

72

Анонимен

преди 3 години

Писна ми от измислени стъкмистики. Със същата точност може да се каже че българските ученици имат 300 iq

71

Анонимен

преди 3 години

Освен това ВУЗ-овете бълват с тонове некачествени учители - хора, които като ученици са били за слаб или среден, сега ми стават учители и губят времето на децата. Водят се присъствия на хора, които не стъпват в час и не се правят реални проверки за това. Пускат се да завършат тотално неграмотни хора без грам познания средно и висше образование. Образованите деца дължат това на родителите си, които им организират извънучилищно обучение,но то иска пари или лично ангажиран родител. Социално ножица!

70

Анонимен

преди 3 години

робите няма нужда да са умни ...

69

Анонимен

преди 3 години

Ех тази красива антибългарска пропаганда от лявите саботажници и високомерни перверзници....как се ляе по фалшивите медии като мазно лепкаво смърдящо лaйHO!