77

Анонимен

преди 4 години

Българските партизани са получавали военна и парична помощ от Великобритания и САЩ, за да се борят с фашизма и нацизма.Чърчил и Рузвелт са пращали въздушни пратки на българските, югославските, гръцките партизани.Никола Вапцаров е бил британски и американски агент.

76

Анонимен

преди 4 години

До АнонименПри социализма нямахме тоалетна хартия и банани, а при демокрацията и американското партньорство имаме тоалетна хартия и банани!------------Хахаха,ставате смешни вече с тези пропагандаторски лъжи,не само че имахме тоалетна хартия през соца,но имахме и собствен завод за производство на тоалетна хартия - Белана,а и банани имаше в показните магазини,но почти никой не ги купуваше и така си изгниваха по щандоветеНе сме бананена нация,предпочитаме си шопската салата и собствени плодове

75

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 91Аз също! Почивка вда пъти в годината получаваха само шумкарите и техните роднини, милиционери и всякаква друга червена паааплач! обикновеният български работник попълваше форма за карти за почивка и чакаше да му дойде реда и разбира се ако останат свободни места!

74

Анонимен

преди 4 години

Партенките още жалят по комунизма. Кофти ли е, ***.

73

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 86/87Живееха шумкарите и техните роднини! Останалите бяха превърнати в крепостни роби на едно "щастливо и равноправно" на милиционери, слушалки и отрядници с изключителни умствени възможности. Корекомът беше рая а българската стока - "качество"!

72

Анонимен

преди 4 години

До интерено ми еАми чети история.Когато е спечелил изборите е бил пацифист.

71

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 83Много си зле! Тотално германските войски в СССР са били около 5 милиона.Други са били в Европа,Африка,Азия.На практика армията му е била почти по целият свят.По някое време решава да нападне СССР разчитайки най-вече на техническо превъзходство.Но то е съществувало само на хартия защото хубавите танкове,самолети и ракети дето са били такива с които се печели война са се появили няколко месеьа преди да капитулират.Например реактивният им самолет винаги е постигал минимум 1 към 6.

70

д-р Ох Боли

преди 4 години

Стига сте ми навирали жертвите на нацизма в очите по поводи без повод бе! Аман! Сериозно пресолявате манджата, а и темата не е актуална за нашата страна. Вече не им съчувствам, както не съчувствам и на палестинците, мачкани и убивани от потомците на жертвите на Хитлер. Разликата е само в мащабите. Повече ме отвращават зверствата на комунистите и турците, но за тях никога не пишете.А колегата... Е, явно и от лекар става изверг.

69

Анонимен

преди 4 години

До До 89Напротив,при социализма бяхме дори 10 милиона,а на 9 както пишат и имахме 0(нула) безработица,за всеки имаше работа,жилище,почивки минимум два пъти в годината и щастлив,свободен живот!Живях през това време и знам много добре.

68

В.Узунов

преди 4 години

Добре де по хумано ли щеше да е да прави опитите с мишки? Имах морско свинче и кат умря дълго плаках

67

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 79Сега при деморакцията 2 милиона мият улиците на Запад, 2 милиона измряха и в България отанаха 5 милиона, като от тях само 2.4 милиона да българи. България е първа по смъртност в света, а при социализма беше 9 милиона.......Мият улиците ама си имат здравеопазване за което редовия българин в България киха все едно е смъркал черен пипер! Бяхме 9 милиона заради изходните визи които се даваха само на шумкари и техните роднини. Ако ги нямаше щяхме да сме само 90 човека главно старци!

66

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 80Не приятелю,при военно положение не можеш да гласуваш за никой и важат много специфични закони.Доста често законодателната,съдебната и изпълнителната власт са в ръцете на разни нисши военни които знаят да разстрелват или бесят за неподчинение.Кофти работа но истина.

65

До 89

преди 4 години

При комунизма, българите бяха не повече от 7.5 млн. 500 хиляди римляни и 1 милион турци. 300-400 хиляди пратихте в турция и пак има към 600+ в България. А тези 2 милиона дет умряха, безсмъртни ли щяха да бъдат при комунизма? А за онези 2 млн избягали не ревете, ако не се стреляше по границите, нямаше да са само 2 млн.

64

Анонимен

преди 4 години

До АнонименЧетох,че още докато Трюман е бил депутат,изявява гласно претенции за завладяване на света от една групичка хора и казва "ще видим дали ще стане".И това стана.След ВСВ и след разпада на СССР,това е реалност.

63

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 74 Стига копира едни и същи пумии. няма да ти платят повече. Сталин също така е избил 1 милион от своите по време на чистките края на 30те, 4 милиона по време на холодомора, близо милион в гулаци и около 1 милион кулаци(заможни земеделци). Абе то Сталинчо почти толкова ефективен над собствените си колкото вермахта.

62

Анонимен

преди 4 години

Сега при деморакцията 2 милиона мият улиците на Запад, 2 милиона измряха и в България отанаха 5 милиона, като от тях само 2.4 милиона да българи. България е първа по смъртност в света, а при социализма беше 9 милиона.

61

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен до 74Знаели са.Проблемът на военното положение е че не можеш да отидеш да кажеш на Хитлер,Гьоринг ,Хес или Айхман -"пичове не ми харесвате,няма да гласувам за вас".Не забравяй че всъщност те са били много много зле преди нацуонал-социалистите да дойдат на власт.За 10 год Германия от бедняшка фалирала държава се превръща в световна сила.Виж снимки от преди войната.Огромни цепелини,нови влакове,кораби,,технически изложения където германски фирми са показвали последните си постижения.

60

хаххах

преди 4 години

Вече няма толкова златно поколение :D:D:D

59

Анонимен

преди 4 години

А сега след 30 години немокрация защо още има визи и българите не могат да пътува свободно на Запад?

58

Анонимен

преди 4 години

Предо 1944 година партизаните трепаха немските войнициа на Жабокрек и взривяха немски влакове и стоки за Германия, а сега им се молим да отворят завод фолксваген да им работим евтино.