138

хаха

преди 4 години

До Мен: А бре мен и ние в БГ може да си вземем кола от магазина ;) НЕ сме толкова загубени ... Стига се би в гърдите... и в БГ дори с добро образование се взима от 3- 4 EUR Monatlisch ... :)) vielspass...

137

бивш емигрант

преди 4 години

Днес бг защо манипулирате хората със заглавието сравнявате нетна заплата в България преди 3 4 години със брутна заплата в Германия. Тези 2900 евро в Германия са бруто в най добрия случай да 1800- 1900евро нето.В Германия никога не казват нетната заплата винаги казват брутната за да изглежда че ти дават много пари.Като плати наема и сметките колко ще и останат

136

Анонимен

преди 4 години

Ползват личните данни, разбира се. Като назначават на съответните длъжности на тоя и оня сина и поддръжката е от фризьорския салон на тъщата, ще ги ползват, много ясно.

135

хаха

преди 4 години

До МенА бре мен и ние в БГ може да си вземем кола от магазина ;) НЕ сме толкова загубени ... Стига се би в гърдите... и в БГ дори с добро образование се взима от 3- 4 EUR Monatlisch ... :)) vielspass...

134

Анонимен

преди 4 години

Никой не коментира, че средната възраст на близо 30 000 мед. Сестри е 52г.Това са маловажни неща. Далеч по-важно е да се каже дали ще й стигнат в Германия 2900 евро, ще я налазят ли емигрантите, колко са наемите и какви лекарства трябва да знае. Абе въобще, да се изтъкне колко добре сме си тука и каква балъкиня е тая да минава отвъд Калотина :)

133

Анонимен

преди 4 години

Абе аз нека съм смешен, тя заплатата си ми тече. Какъв ли не са ме наричали, ама после ми реват, че заплатите им малки. Ами добре, щом като е лесно, елате станете и вие програмистчета, колко му е.

132

Анонимен

преди 4 години

Никой не коментира, че средната възраст на близо 30 000 мед. Сестри е 52г.И при учителите е подобна ситуацията, скоро няма да има нито кой да ни лекува нито кой да ни учи децата, а пък ако бяха млади щяха да си бият шута отдавна и съвсем нямаше да имаме такива хора.В близките години ни ча катастрофа в образованието и здравеопазването. :)

131

Анонимен

преди 4 години

В района на Челопеч заплатата е най-високата средна в БГ. 2200 лева. Миньор на 1000 лева, друг път.

130

Анонимен

преди 4 години

заплата 2900 ?, това добре, но за разходите нищо не се пише! айде лек път към заветната германия, други също да я последват, там ви чакат с нетърпение! само да знаете че там се работи, няма кафенце, пазар и приказки през работно време, на нощни смени не се спинка!

129

Анонимен

преди 4 години

Извинявайте, но 1000 лв не са никак малко за нищоправене.Ако беше толкова сладко, щеше с връзки да се взима тази длъжност.

128

Емигрантка

преди 4 години

От 27 год работя като мед сестра в 12 в ЮАР и 15 в Австралия, издържах си изпитите и работя според квалификацията и опита си. Заплащането е несравним, но за 27 год хората ти увеличават годишно заплатата, за следобедни смени е 20%, нощни 35% добавка, събота 50% и неделя 75% добавки, а по празниците е 200и допълнителен ден отпуск. Годишна отпуска 6 седмици и за повече от 7 год в една компания се дава 3 мес платен отпуск, право на болнични 10 дни годишно с натрупване и редица данъчни облекчения.

127

Анонимен

преди 4 години

Като млада е била хубвка и оборотна и се е е издържала с извънтрудови доходи, както се казва.Но като е родила е напълняла доста, а и годиникте са се нанизали.Вече не е така оборотна и трябва да бачка само за заплата.Чула е че в Германия е пълно с бежанци, които си падат по закръглените на средна възраст и е решила да се пробва.Това е истината, написана в прав текст.Остналото са шменти-капели от Лукавия.

126

Анонимен

преди 4 години

Отново манупалция със заглавието - дори самата трът ка каза, че сега би получавала около 1000 лв в БГ-болница.Извинявайте, но 1000 лв не са никак малко за нищоправене.1000 лв взема един миньор, който диша прах цяла нощо на 500 метра под земята.

125

Пешо

преди 4 години

До Сата НАТОАми тука има ли на какво да се наниже? Нещо сносно дали има за нея???

124

до 121

преди 4 години

Защото пък сега никой, ама абсолютно никой не ти ползва личните данни.Смешен си.

123

Сата НАТО

преди 4 години

Дебе ланата иска да се закачи на немски социал като самотна майка. Тука вече е невървежна, след 15 години студентски и лекарски абюз. Там освен това ще бръмчи на кюрди и мароканци, докато не прелъже некой немски пенционер.

122

Анонимен

преди 4 години

Докторе,Моя позната известно време работи в туристическа агенция в Германия.Там крайно бедните и разните емигрантки на майчински почиват в БГ :) Ама разбирай хора, дето са на дъното на тяхната система.Така че мани ги тия за беднотия, затънали, кредити и т.н. Добре си живеят.

121

Доктор Сър Пичук

преди 4 години

Когато бях в Берлин в края на 2017, колегите германци - брокери на акции, кредитни посредници, професионални трейдъри и финансови анализатори повечето не можеха да си позволят да имат дори собсвена кола и ходеха с градския транспорт и с тротинетки обикновени на работа. Всичките печелеха поне 4500 евро чисто на месец и живееха бедно с тях и имаха големи жилищни кредити от по над 300-400 хил. евро.

120

Анонимен

преди 4 години

да ама пък си имаме хрантутници-програмистиАми не ги хрантути бе. Само като утре някой ти ползва личните данни, да не ревнеш :)

119

Анонимен

преди 4 години

До Доктор Сър ПичукАбсолютна лъща. В Германия има към 3мл безработни, още около 4мл. Работещи бедни. Дори и тези хора не са крайно бедни. Да вероятно тези хора са бедни, ходят на почивка в България, разбирай. Но не са абсолютно бедни, оценките са за около 400 000човека абсолютно бедни в Германия.