38

ники

преди 5 години

Нали ще има преходен период в който ще се плаща едновременно и в бг левове и ще може и в ерво и така докато прибарт всички български пари и остане само еврото.Как така ще стане скокът на цените двойно не разбирам????Ще има закръгляне но максимум с по 1-2 стотинки нагоре.За спекулантите търговци даже и не ми се пише защото вече има достатъчно голяма конкуренция за да избираш от цени.

37

Анонимен

преди 5 години

До БарселонаКа се закръглят цени така бе альо?Тия ги разправяй в пенсионерския клуб на БСП !

36

Анонимен

преди 5 години

Понеже сме вързани за еврото когато започнем да работим с него курса ще бъде 1,95...или ако си вземал 1000лв няма да вземеш 1000евро а 512...513 еврака...Заплатата която получаваш делиш на 1,95...

35

Бау

преди 5 години

Нещата ще станат по-скъпи заради търговците, които ще яхнат вълната. В българския търговец е голям измамник така, че при нас ще има голямо поскъпване. Възрастни и объркани хора ще бъдат мамени и поне 1 година ще е лудница. Много хора ще загубят пари, много ще спечелят (измамниците). Народа ще вижда ниски УЖ цени, които всъщност са много по-високи. Аз лично не искам да минаваме на евро. Все пак лева спрямо еврото е напълно стабилен.

34

ист

преди 5 години

до анонименНяма значение с какви пари ще се разплащаме -евро, долар, китайски юан.Парите трябва да се изкарат. Ако сега хлябът струва 1 лев, после 0.50 евроцента това не те прави по беден. Ако някой търговец се заиграе с цените, ще му струва скъпо. Стига спекулации. Сега 60 % от депозите са в евро и долар. При другарите 100%.

33

Циник

преди 5 години

Преди плащах 6.50 - 7 DM за пица Прошуто Фунги ... сега плащам 8? .... заплатата марки - евро - остана почти без промяна.Увеличението беше така погледнато - 100%.Искам да знам - как ще изглеждат пенсиите у нас? 300лв. - 300? или 300лв. - 150?Съответна е ситуацията и със заплатите!А най-сладки - ще са сметките за ток и парно, когато започнат да пристигат в твърда валута.

32

Hafen die Wahrheit

преди 5 години

Гърците не могат да излязат .Защото управялващата върушка там неще.На вас се някой ви виновен! Тази "върхушка" да не би случайно аз да съм им я избирал!? Манипулатор!!!Не говори от името на всички гърци!

31

....

преди 5 години

Аве тия не знаят какво е смартфон, те скоро гледали ли са какво се случва във световен мащаб, я да се пенсионират и да ни отърват от тяхното мислене ...... Писна ми да гледам пенсионери да ми говорят за бъдеще, че те още са във миналия век .....Всичко над 60 нито трябва да кара кола, нито да участва в политика или въобще във държавна институция това бреме ни води към дъното. Да им вдигнат пенсиите и да ходят по почивки, да оставят най-накрая здравия разум на младия човек да решава.

30

niki

преди 5 години

Какво да става интересно, то и сега е така с минималната заплата?! Делиш на две и си я получаваш в евро и това е от как има валутен борд.

29

Реалист

преди 5 години

До Нищо ново под слънце:Най-много да се хванете за nишкитe, щото за пушки нямате стотинки.

28

Анонимен

преди 5 години

До БарселонаЩе има вносна хиперинфлация от еврозоната докато цените станат по-високи в България от еврозоната. Заплатите и пенсиите ще намалеят, защото се внасят работници от Азия и Африка.

27

дянков

преди 5 години

като се обарне мин. заплата в има няма 250евро при аналогична от 1000евро на запад ще стане интересно

26

Барселона

преди 5 години

2002 год.еврото влезна в Испания и веднага се усети макар и не голяма но разлика имаше.Продъктите от първа необходимост се закръгляха...примерно хляба ако трябваше да стане 80 цента те го закръглиха на 1 евро.По статистически данни някой продукти поскъпнаха до 2о процента.Така че колежката Вучева не казва точно как стоят нещата.Наистина е минимално но го има увеличението...

25

Анонимен

преди 5 години

Говорил съм с хора от всички хора приели еврото. От Немци до гърци.Я разправяй на къф език си говорехте!Tи да не си говорил с германКИ и гъpкиНИ у леглото. Съмнявам се че и за това ставаш!

24

Анонимен

преди 5 години

Зависи от курса лев-евро. Ако левът скочи, тогава българиет печелят. Но ако си остане същия или падне, няма смисъл от еврото и по-добре си е лев. С евро държавата ще задлъжнее и гръцкия вариант.

23

твърдо против

преди 5 години

Лошото е, че за това не се прави референдум, понеже не им отърва и знаят какъв ще е резултата...

22

До 21

преди 5 години

Гърците не могат да излязат .Защото управялващата върушка там неще. Нормалните гърци си искаха и си сикат драхмата. Така е и с италианците итн.....Еврото е форма на контрол

21

Глупости

преди 5 години

Говорил съм с хора от всички хора приели еврото. От Немци до гърци. Всички казва нещата станаха по-скъпи Това е . За олигарсите ще е по-добре безспорно

20

Hafen die Wahrheit

преди 5 години

Предпочитам да вярвам на гърците какво говорят от собствен опитДа ама гърците не искат да излизат от еврозоната! Що не се върнаха към драхмата? А пък ти си вярвай ако искаш и на кьор Стою!

19

Анонимен

преди 5 години

Съществената разлика ще е, че ЕЦБ ще замени БНБ и ще има строг надзор върху банките защото ако правят шмекерии, се отразява на курса на еврото спрямо другите валути. Просто немците и французите няма да позволят някакви дебеловрати мутри да им подбиват стандарта на живот.