252

не е вярно!

преди 7 години

Кирилицата не идва от Македонските земи! Тя е всъщност Лениница! Забелязвате ли, ч е всички *** в рускатаистория завършват на ин - Ленин, Сталин, Путин...

251

академик Лихачов

преди 7 години

Народностното самосъзнание се оформя върху основата на три фактора: език, писменост и религия. В случая с руснаците и трите са получили от България, защото руският език е еволюирал старобългарски. Преди това Русия е представлявала сбирщина от всевъзможни полуазиатски племена със скандинавски елемент. Справка - академик Дмитрий Лихачов

250

аут

преди 7 години

Руснаци да не се допускат в България ! Който им дава визи ще носи отговорност !! Изключение ,за туристи с ваучер .Редно е посолството на *** да се намали наполовина !!!!!!!! РУСИЯ Е НАЙ - ГОЛЕМИЯ НИ ВРАГ от 138 години ....... Специалните служби да разкрият действията на Решитников и Нинова ......

249

юбералес

преди 7 години

а Борис приемайки християнството и създавайки кирилицата субсидира обучението на няколко хиляди епископи-учители, готови да покръстят нови народи на север след като земите бъдат завладяни от България. Симеон започва разширението на България и осъществяването на имперската мечта на баща му, но Византия оцелява. През 967г. Византия плаща на Светослав 20т. злато (стрителството на ''Св. София'' струва 15т. а годишната издръжка на 100 хил. армия е 6т. злато), за да нападне БГ - така БГ е унищожена.

248

Анонимен

преди 7 години

Искам всички Русофили и русофоби да се осъзнаят малко и да престанат да търсят признание от нас за отдавна минали събития. Или поне докато не благодарят лично на кметицата на Чирпан, че преди няколко години там намериха най - стария зъб на хомосапиенс! Скъпи чуждопоклонници, ако не е бил Чирпан - нямаше да я има Русия по вашата логика! За това не ви дължим нищо! Ваш дълг е да браните "люлката на света", защото именно от тук е тръгнала вашата велика империя!!!

247

Язе

преди 7 години

К и М са създали глаголицата. Кирилицата е именувана така от учениците на К и М в чест на св. Кирил. Глаголицата е призната от Ватикана кирилицата също. Византия е била за покръстване на славяните но те е трябвало да служат на гръцки. Разрастването на процеса стряска и Ватикана и се получава така, че и двете части на църквата са против . Ватикана подавя всичко постигнато от учениците на К и М. На балканите обаче България е велика сила и налага българския като 4 каноничен език чрез кирилицата.

246

Анонимен

преди 7 години

Голям проблем ей, Земята ще спре да се върти , ако не се реши .

245

Анонимен

преди 7 години

Ами че и Кирил и Методий нямат нищо общо със създаването на кирилицата, но са двамата създатели и разпространители на първата славянска азбука ( глаголицата). За това става дума.А коментарът ми е, че славанската азбука е създадена най-напред във Византия. Кое точно от казаното от Карпов не е вярно?

244

ХА-ХА-ХА !

преди 7 години

Докато се сърдим на руснаците какво били казали за произхода на кирилицата, западняците ни унищожиха държавата и ни поробиха народа. Факт !

243

Българин

преди 7 години

Предлагам да купуваме само евтина шистова газ от братята американци и да отсвирим руснаците с тяхната скъпа газ, да фалира Газпром!

242

Гошо...Тъпото

преди 7 години

До Джони ИнглишПризнавам че за...мъдър.То туй е цялата работа,от кой са...ограмотени руснаците;ква Византия,кви...пет лева.

241

Анонимен

преди 7 години

Св. КиприанИ него ли ще отрекат руснаците!?

240

Българин

преди 7 години

Предлагам да дослоцираме населението на Добриджа в Старнджа сакар на фургони и да започнем да гърмим в Добруджа за шистов газ и да не купуваме повече газ от Русия!

239

Анонимен

преди 7 години

Друг мит, разпространяван от българските комунистически историци, сред които най-шумен е Божидар Димитров, самопровъзгласил се за професор при демокрацията е че България е измислила християнството и го е дала на Русия.Знаем от българската история пак, че това се е случило по времето на Цар Михаил Борис през 865 година.Истината е, че първата държава, в която е прието християнството е Армения през 3 век, а по-късно и в Грузия през 5 век.Отам през 7 век стига и до Русия, два века преди БГ.

238

Анонимен

преди 7 години

"Добрите чувства между българския и руския народ са факт, но това не може да промени историята, че именно България дава азбуката на славянските народи"--хич не е сигурно, че тия чувства вече ги има , след всичкото тая провокация !? дошла била от византиия , а до вчера ги учеха, че лелин я е създал, а сталин я е модифицирал! сега вече се убеждавам, защо украйна ги мрази - ами те действат много по-грубо, "влизат с бутоните", за рязлика от уса, които пипат с "кадифена ръкавица".

237

до Василев

преди 7 години

КъпЕ...Василев! КъпЕ!Иначе си смислово прав!

236

Анонимен

преди 7 години

типичен мутренски подход. Будя си забравил бухалката и Карпов го е треснал по тиквата с шахматната дъска- добре че Анатолий е дрт и е понесал шперплатовата, че иначе ако го бе натресъл с марморната- незнам кое би се строшило пипона на Ипониста или Марморо на шахматисто

235

Анонимен

преди 7 години

Българите са неблагодарници. Без Русия днес България нямаше да съществува. Българите прекалиха с евроатлантическата омраза към Русия и руснаците го виждат. България винаги ще купува най-скъпо нефт и газ от Русия.

234

Джони Инглиш

преди 7 години

При нас от къде е дошлаазбуката не знам вече ,ама в Русия е отишла от нас !

233

Майтапчия

преди 7 години

Борисов е постъпил правилно,като не е приел Карпов!Представете си(примерно), че Карпов му каже:-Добре,не съм прав!Как тогава е дошла азбуката в Русия?-Ъъъъъ.....Щото във "Винету" не ги пише тия работи.