63

До 69

преди 11 години

Напротив, не познаваш древната история. Древните гърци, с изключение на периода на Александър Македонски, никога не са водили завоевателни войни (като Рим например). За индийците пък да не говорим. Затова и пропуснах персите, в изречението за грабенето, не случайно, понеже те са били доста завоевателни, ни нищо от това, което се е водело като войни тогава, не може да се сравни с голбалния грабеж на съвременната империя САЩ. Просперитета на Гърция тогава, се дължи на други фактори, не на грабеж.

62

sostin

преди 11 години

Не мога да повярвам ,че има толкова *** и злобни хора които се радват на случилото се......само да им напомня че там , на този маратон има хора от цял свят и подобно нападение е нападение над всичко цивилизовано и е хубаво *** дет защитават Ирак , Иран , Пакистан , Авганистан , Либив и тем подобни ненормалници да заминават на момента за там барабар с жените и децата си и да се радват на хубавия живот в тези катуни

61

До 57

преди 11 години

До АнонименMan, кажи честно, на колко години си?Че като ти чета глупостите и ми стана интересно :)

60

до 71

преди 11 години

Ненавиждат политиката, ама пръста си не мърдат да променят нещо. Щото в Америка всички са послушни овчици - всеки гледа да не си загуби работата и да си е ОКей. Като виждат несправедливостите, що не се вдигнат на бунт ? Що не изметат корпоративната мафия, мм ? Щото ония *** отгоре са ги хванали за врата, всеки си гледа скапаното святче и да е ОК в него. И вие ни давате тия нещастници за пример. Ай сиктир !

59

anonimen

преди 11 години

а те какво са очаквали? не може да мачкаш целия свят..и да си мислиш че твоите съграждани..ще са недостижими за терористите..терористи са да...Америка е първо терорист по целия свят..с болните си амбиции..за някакво господство над света..и унищожаване на хора по целия свят ..а това е отговор на терористите от страна на противниците на Америка...така ще е вече..никъде по света не може да се гарантира на никого неговата сигурност

58

До 63

преди 11 години

До до 60Ами, знаеш 4 езика, квалифициран си, предполагам.Имаш избор. Развивай се, където пожелаеш- С.Корея, Пакистан, Китай, Куба...Имаш варианти и за Ю.Корея...като цяло...Не разбирам само, защо отричаш западната култура. Доста е глупаво.

57

До 66

преди 11 години

Да, разбира се, не разсъждавай наивно. Познавам доста американци, имам приятели там. Много, да не кажа почти всички ненавиждат политиката, която правителството им води и са напълно наясно какво става и защо. И там има много нормални, образовани и умни хора. Не искат да водят тези войни, знаят, че те слугуват на финансово-оръжейния комплекс и на интересите на шепа хора, но какво могат да направят? Ние какво правим, като управляващите ни мачкат и си водят тяхна си политика десетилетия наред?

56

До 57

преди 11 години

До АнонименХаха, жалки сте бе, момци! :)На по 20г. ми разсъждавате тук.Ами, защо тези ресурси ходят в САЩ?Защото САЩ са окупатори и световни терористи ли? :)Ами, че ако в България има някой учен, който може да даде нещо на световната наука, мислиш ли, че България ще му позволи?Но, за това, отново САЩ са виновни.То и за всички постижения на САЩ са благодарение на останалия свят :)ЕХ, бе момчета, къде ги чувате тези глупости?Ами, нека и ние развиваме технологии и наука, но уви...

55

Анонимен

преди 11 години

57, не е вярно това, просто е добре забравено :) Нали няма сега да забравяме, че е имало Гръко-персийски войни, че елините са колонизирали и са се требили помежду си (такова им е било разбирането за държави - град срещу град), за римляните няма да говорим. Когато гърците побеждават Ксеркс при Саламин, говорят за победа над тиранията. Следствие от войните между гърците и персите е развитие на хегемонията на Атина (център на мисълта) и на демократичния вид на управление.

54

Анонимен

преди 11 години

Бостънското чаено парти -така започва историята на САЩ -с инсценировка.

53

do 62

преди 11 години

Значи тези дето си пращат войските само за да свалят някой диктатор и си тръват са лицамери а тези дето за завладяли цял сибир не са лицемери :D пфу

52

Анонимен

преди 11 години

Някога да сте чували американец да каже, че съжалява за войните в Корея, Виетнам, Ирак, Афганистан ? На някой от тия лицемери да му пука за жертвите, които другите народи са дали заради техните мръсни войни ? По цял свят са плъзнали корпоративните им интереси и ресторанти - МакДонакдси, Кей Еф Си-та, Кока Коли и т.н., сякаш пра-дядо ми е бил много нещастен понеже е нямало Кока Кола.

51

до 63

преди 11 години

то само с език не става :D

50

Анонимен

преди 11 години

Ха честито да им е на американците, ама да е по-често, като в Ирак, Афганистан, Сирия, Либия и т.н.

49

Анонимен

преди 11 години

Точно САЩ произвеждат защото изсмукват ресурсите на другите страни - материални и интелектуални ресурси. ФЕД печата пари, пращат гнусните си войски за гнусните си ционистки войни по цял, предизвикват инфлация, безработица, стрес - после ние плащаме за техните глобални интереси и тъпанарите по форумите призовават за мир и приятелство. Ай сиктир, лицемерни маймуни !

48

Анонимен

преди 11 години

Имам една теория защо толкова много форумни безделници мразят щатите. Всеки има комшия който е заминал за там и простия бай *** му завижда. Щото няма смелостта да се пробва за там пък и уменията. И като не можеш да идеш поне да ги наплюеш да не те е яд .

47

Маги

преди 11 години

хора, осъзнайте се . Това е голяма трагедия.

46

Анонимен

преди 11 години

И кво като САЩ са направили Windows и не знам още кво си. Както каза един по-долу, направили са, защото грабят реурси от цял свят, в това число и човешки. Ми то ако говорим така, древните Гърци, Перси и Индийци са положили основите на математиката, астрономията, общо взето всички естествени науки и, особено Гърците и Индийците са го направили, без да грабят ресурси от цял свят. За това, което смучат от цял свят, САЩ не само не правят нищо особено, ами и задържат прогреса в името на печалбата.

45

до 37

преди 11 години

*** са като улични животни, за тях е единственото важно да се наплюскат, че е имало евтино кебебче по бай тошово време. А неща като свобода на избора, развитие на личността за тях нямат никакво значение. Левски и Ботев сигурно се обръщат в гроба ако знаят колко е *** народа. И честит ви празник на бесепе, днес предшествениците на станишко са взривили църква закопавайки вътре над 200 човека. градивна партия както винаги.

44

гражданка

преди 11 години

Искам да си кажа мнението по много въпроси. Защо ни ограничавате? От какво се страхувате, пазите политиците от народната любов ли? Това е цензура. Моля, опомнете се.