88

Анонимен

преди 12 години

Напълно възможно е да е така,както казва д-р Илиев.Тогава м.май 1986 г. народът хрупаше радиоактивни чернобилски марули,а босовете от политбюро си докарваха екологично чисто мляко от Канада.А обикновените хора-кучета ги яли.

87

гурбетчия до 89

преди 12 години

Ти или няма какво съществено да пишеш или искаш да докажеш колко си "умен" ?! Разбира се ,че се криеше тогава ,разбира се че се разболяха много хора и много от тях вече не са живи ! Аз познавам дори един ,който е жив ,навреме отиде на лекар ,оперираха го и после в София на лъчелечение ,и сега е жив и здрав !Но ако при Стилиян причината е Чернобил ,за което лично се съмнявам , нека някой да обясни как е възможно да е заболял през 1986г. и още да е жив без да са го лекували изобщо ?!

86

koi iztarva govedata

преди 12 години

Според официални данни веднага след катастрофата загиват 31 души, а 600 000 души, участвали в потушаването на пожара и разчистването, получават високи дози радиация. С радиация са облъчени общо 8.4 млн. жители на днешните Беларус, Украйна и Русия. Кръвните ракови заболявания в Европа са повишили честотата си 60 пъти в последните 20 години спрямо статистиките правени през 70-те.Междувременно българинът се радва на дъжда и избуялите салати, без да подозира, че съдържат убийствени дози радиация. На 7 май от тв екрана държавни мъже свенливо обясняват, че радиационният фон е в процес на нормализиране. Какъв фон, чуди се българинът. Появява се и виц: Какво е радиация? Онова, което го няма, но непрекъснато намалява.

85

Анонимен

преди 12 години

на тоя да му вземат тапията с годините хората се видиотяват ,стига да не се слага разбира се

84

Анонимен

преди 12 години

"Радиацията в Монтана, където халфът е израснал, е била от 1000 до 1300 пъти над нормалните нива, отчитат англичаните, цитирайки д-р Илиев"И тоя ли стана спец? Точно пък в този период задължително замервахме радиационния фон с дозиметри! И глупости от рода на 1000 - 1300 пъти над нормалните нива,са продукт на болни мозъци! - 0,22 до 0,85 Sv/h. това е истината! Стига спекулации!!!

83

в. Сън и сие

преди 12 години

Знаете ли какво значи думата asswiper?

82

Анонимен

преди 12 години

"Сумарната радиоактивност, отложена през май 1986 г., е над нормите - съответно за Северна България - от 90 до 1400 пъти, за Южна България - от 340 до 1700 пъти, и за планиниските райони - от 1300 до 31 000 пъти.Всичко това е укрито от българския народ.На 7 май 1986 г. от телевизонния екран тогавашният зам.-министър на здравеопазването Любомир Шиндаров дори успокоява нацията, че нямало опасна радиационна обстановка"

81

Анонимен

преди 12 години

"Тогава по абсолютно престъпен начинот цяла България е скрито, че радиоактивността на атмосферните отлагания (всички твърди течни частици - прах, водни капки, ледени кристали и т.н., които се утаяват върху земната повърхност) за периода 30 април-2 май е нарастнала около 10 000 пъти. Абсолютният пик е измерен на 3 май на връх Ботев с отлагания от близо 50 000 пъти над нормата!"

80

Анонимен

преди 12 години

"У нас, също чак на 30 април, се появява информация в "Работническо дело", според която имало авария в украинската централа, при която загинали двама, имало повреден реактор и известно изтичане на радиоактивни вещества!На следващия ден - 1 май, и у нас тече първомайска манифестация, на която стотици хиляди българи приветстват първите държавни ръководители и вождове на партията..."

79

Анонимен

преди 12 години

Чернобил виновен, че *** ги мързи да учат и работят, че ръководителите на страната ниси напълниха гушките, че ние сме нещастни, че децата бягат в Америка, че изглупява младежта с чалга.

78

гурбетчия

преди 12 години

Тези лекари ,които са "констатирали" причините явно не могат да открият истинските причини и пишат глупости според мен ! Мисля ,че всички разболели се по онова време вече не са сред живите! Много интересно как Стилиян се е разболял тогава и е жив сега , направо е бил Вундеркинд /детето чудо/ както казваме на немски ?!

77

Крив макарон

преди 12 години

Д-р Илиев може да духа супата,ако не нещо друго.И аз съм от Монтана , но повечето от нас са живи и не болни. Фактори за рака много - - - - -

76

попа

преди 12 години

искам внимателно да прочетете смисленото в статията, че комунистите прикриха новината за експлозията и причиниха смъртта на хиляди хора в България, и спомогнаха за болести на десетки хиляди деца. Искам да продължавате да гласувате за тях и за децата им, а вашите деца се надявам искрено да носят и развиват болестите които същите тия, за които гласувате, ви донесоха. Дай Боже, защото няма милост за такъв геноцид. Няма прошка, няма забрава.

75

стъкЛен

преди 12 години

Добре си спомням треската, която тресеше цяла Европа след аварията в Чернобил.По това време във всички средства за масова информация ни успокояваха ,че няма опасност за здравето ни. Никой не повярва, но шока и страха у хората беше голям.Имаше основание.Ето , че и последствията са наяве.

74

Лекар

преди 12 години

Е, колега, не е тук мястото за научни статии :) Никой ISSN няма да включи коментарите :)

73

koi iztarva govedata

преди 12 години

до тука едно стана поне ясно : всеки Българин разбира от политика, футбол а сега и от медицина - как може да отричате нещо като се има в предвид разпада на тази радиация ? Лекари ли сте какви сте незнам ама щом нещо не можете да го възприемете и го отричате. Какво мислите че последиците от Чернобил вече са минали и толкова така ли ? Още 70 години ще минат за да се изчисти света, ако до 20.12.2012 не свърши де :)

72

!

преди 12 години

За рака има много фактори, всеки от нас го носи и отключва в определен момент или не. Както се оказва- ракът не хваща само политици ни, явно защото пият много кръв.

71

хмм

преди 12 години

Футболистите пият толкова много медикаменти, че никак не е ясно дали е точно от Чернобил.

70

Анонимен

преди 12 години

"На 7 май 1986 като заместник-министър на здравеопазването Любомир Шиндаров казва в изявление по телевизията, че няма опасна радиационна обстановка в следствие на Чернобилската авария.През 1994 е осъден условно за скриването на истината и омаловажаването на последиците от Чернобилската авария през 1986"Той осъден "условно",хиляди погребани в черната земя,заради комунистическите престъпници(да не се каже нещо лошо за Чернобилския ад,зер за ссср нито една лоша новина не трябва да идва)!

69

ракова клетка

преди 12 години

Ще има, ще има. Ама тебе няма да те има.