982

Анонимен

преди 6 месеца

Друг цитат от Захари Стоянов: "Русия нашата фатална освободителка, славянската, братската, християнската и велика Русия, с която сме една вяра и една кръв! Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука.... То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на нафанариоти!"

981

Маша

преди 6 месеца

уфцата наша смята че избиването на цивилни и бомбардирането на болници , училища и детски градини от путинските фашистки войски не е варварство.

980

Анонимен

преди 6 месеца

Цитат от Захари Стоянов: "Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски. Л.Каравелов. В.Левски. Хр.Ботйов, А.Кънчев. П.Вазов. Г.Бенковски и проч. са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейния камшик повече боли от турския...."

979

Анонимен

преди 6 месеца

Един цитат от писмо на Васил Иванов Кунчев - Левски до Каравелов: "Баъо Либене, дочувам, че ти и оная луденица Ботъова сте решили да докарате миризливия казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с мойте кунки ще ви отрежа чепките" - В. Лъвский

978

Анонимен

преди 6 месеца

За дивите руски варварски орди няма да има никаква прошка!

977

Анонимен

преди 6 месеца

Когато ви пречат паметниците, когато ви пречи идентичността, когато ви пречат руснаците и роднините ни славяни, когато ви пречи историята и я манипулирате, огледайте се и напуснете, може би не ние , а вие сте попаднали в грешната страна и където не ви е мястото!

976

Анонимен

преди 6 месеца

ЗА ДИВИТЕ РУШНЯШКИ САМОЕДСКИ ПЛЕМЕНА ЦЪРКОВНО-СЛОВЕНСКИЯ ЕЗИК КОЙТО Е ПРЕНЕСЕН ОТ БЪЛГАРИЯ Е БИЛ АБСОЛЮТНО НЕРАЗБИРАЕМ (ТОЙ И СЕГА ДО ГОЛЯМА СТЕПЕН Е ТАКЪВ ВЪПРЕКИ ЧЕ СА МИНАЛИ ТОЛКОВА ГОДИНИ) А СЕГА ПАДАЙ В КОВЧЕГА ЗАЕДНО С ПАНСЛАВЯНСКИТЕ СИ БРЪТЧЕЖИ КРАТУНО БОЛШЕВИШКА.

975

R.A.T.M

преди 6 месеца

Когато не ти харесват имената на улиците, паметниците и датите на националните празници, не помниш историята или се срамуваш от нея, тръгвай си има много страни, но помни народ, който не помни историята си е обречен да я изживее отново. Как пък в Германия и Австрия такива паметници не им пречат.

974

В учебниците по

преди 6 месеца

История пише само за победители и победени.Никъде не пише кой е бил прав и кой крив.Битият си е бит. е... си е е....След създаването на третата българска държава нямаме нито една спечелена война откъде идва нашият ентусиазъм да се забъркваме в нова У новите българи е абсолютно неясно. Да би мирно седяло, не би чудо видяло.

973

Анонимен

преди 6 месеца

Ттролооввете тук, сипят лавина от лъжи, някои са толкова елементарни лъжи, че са смешни!

972

Фашистката хунта

преди 6 месеца

от Кремъл трепе съседите си и унищожава младото руско население в една безсмислена завоевателна война , която Жужакът води за своя кеф

971

До 1027

преди 6 месеца

Определено е така! Там беше казано: варварски акт! Т.е, не по врати, а по шия! Тъй като си убеден защитник на руските матрьошка, докажи идеите си! Както Ленин, Сталин и Хрушчов, димитров! Набират наемници в червената армия! Хващай автомата и на изток! Тъй като аз не съм убеден в тази кауза, ако се наложи ще защитя България, а не някакъв монумент, по-висок от паметника на Левски само 300 метра отдалечен!

970

Анонимен

преди 6 месеца

На една унитарна държава, като Русия й трябват някакви стълбове на които да се опре и такива стават църковнославянския православието и възприетия от чехите панславизъм (дотогава никой в населената с угро-фини, алтайци, балти и балто-славяни, скандинавски и германски народи и народчета племена и племенца не му е било известно, че е "славянин"?!?!

969

Да живее БЪЛГАРИЯ!

преди 6 месеца

Защо изхвърлихте Сталин от мавзолея! Нали това е история? Захарова да не плаче ! Корнелия и Костя копейкин ТОЖЕ!!! А БОКО БОРИСОВ Е мотика-лопата. Има ли паметник на ВЕРМАХТА? Не дрънкайте глупости,че тия небостъргачи са исторически паметници!? Няма българско семейство без близък роднина,загинал за обединението на БЪЛГАРИЯ!!!! Въпреки така наречените ВЕЛИКИ СИЛИ! Включително и СЪВЕТСКАТА АРМИЯ(ТАКА ЛЮБИМАТА ВИ РУСИЯ!)

968

Хм?

преди 6 месеца

Другарко Шекерова, този паметник е построен без допитване до народа и платен от същия! Та, какво още да плащаме? задавате ли си въпроса, защо никой не е против руските паметници касаещи освобождението от османско иго, а има против съветските паметници?

967

Анонимен

преди 6 месеца

Ясно доказателство, че там са говорели езици числящи се към угро-финската група и западно славянската. Всъщност и руски народ практически е липсвал. Как се е стигнало до днешния руски - старобългарския наречен за "благозвучие" църковнославянски е бил книжовен и църковен език и тук там е дебългаризиран и наложен? Факт е че Русия е по принцип унитарна, а не национална държава. Така наречения Руски народ е смес от 100 различни групи, които въобще не са част от европеидната раса, но са руснаци!

966

Анонимен

преди 6 месеца

До Анонимен, По-голяма глупост не можа ли да измислиш? "Слово", а защо да не е слава например или пък Слав , Славка или славей, и как навърза тази дума "слово" с думата "славяни", след като имат коренно различни значения и означават съвсем различни неща? Хмммм?

965

Факти

преди 6 месеца

След 9.09.44 изпращаме на фронта срещу НАЦИСТКА Германия 200.000 българи, а СССР оставя тук над 100.000 армия!!защо? Нали са ни освободили и ги посрещаме с цветя? Докато ядат и пият за сметка на държавата, изнасят архивите и златния резерв! По братски! С позволението на Димитров и Коларов! И наследниците им ни обвиняват че сме варвари и нацисти! Тези които бият по митингите с палки, тровят избралите свободата и вкарват опозиционни лидери в затвора! А нашите *** искат паметника им в центъра!

964

Вън от Нато

преди 6 месеца

Това заглавие със сигурност не идва от Русия, а е поредната пропаганда.

963

Анонимен

преди 6 месеца

За славяни се пише в мирния договор сключен между България и Византия през 681г. Никой не го е "сътворил". Това са исторически данни и свидетелства! България възниква като славянска държава на Балканите, по-рано от Сърбия Русия и Македония.