74

Анонимен

преди 6 месеца

Славянин идва от Слейв или Склав, което означава Роб. В Благоевградско дори има село с такова име - казва се Склаве, тоест Славяново. А в Хасковско пък дори има и град Славяновово.

73

руманугите..

преди 6 месеца

не са славяни

72

Анонимен

преди 6 месеца

Най-странното е че изобретателите на славянската писменост - кирилицата - вместо да почнат от България, където дори политически нашия владетел е искал различна от гръдската писменост, те директно си ни подминават все едно не сме никакви славяни и почват от насевер. Парадокса е че там славяните не искали да пишат и ги гонят. Техни ученици връщайки се с подвити опашки към Византия са се натъкнали на българския владетел който им е дал пари и ресурси, та днес славяните пишат на Кирилица

71

Анонимен

преди 6 месеца

Около 80% от днешните българи носят в различна степен турски гени. Това е резултат от масовото съешаване на анадолците с местните жени, които пък никак не са се дърпали, щото мъжете им са били постоянно или изморени от кърската работа или пияни.

70

до 72

преди 6 месеца

Пайсий Ухилендарски - Написал е история Славяно-Българска, не само Българска, защото е имал комплекс за малоценност поради славянският си произход.

69

до 72

преди 6 месеца

Да, пан Владислав, той е бил владетел на Северозападна България до идването на турците.

68

до

преди 6 месеца

Естествено траките не се изпаряват, но към 4 век е станало пейоративно да се зовеш от тракийско племе.Затова явно се прекръстили на българи , за да избягат от клеймото на най - глупавите хора в римската империя за каквито ни смятали римляните.Днес е същото , чудим се в Европа как да се извиним, че сме българи и масово търсим вече тракийските си корени, а то същото.А колкото до славянското, ами той самият литературен език е на Византия.Правен е в Константинопол.

67

до 59

преди 6 месеца

Християнството е наложено с огън и меч от Цар Борис Първи Кръстител. Дотогава по тукашните земи е имало само езичници от различни племена. Новодошли и местни.

66

Демек във следващата

преди 6 месеца

война ще са замесени тези три държави... честито!

65

Анонимен

преди 6 месеца

Някой знае ли името, на поне един славянин по нашите земи, примерно до 13 век?

64

Itso

преди 6 месеца

Аз руси българи или със сини очи рядко съм виждал. Високи, едри, космясали - да. Ама това не са славянски черти. Освен това оригиналните проби са вземани от скелети, ама какво е гарантирало че тези скелети са били на славяни? Особено пък от I век, когато на балканския полуостров са живеели римляни, траки, мизи и древни гърци. Уточнявам - древни.

63

Житие на Климент Охр

преди 6 месеца

Този велик наш отец и светилник на България бил по род от европейските мизи които народът обикновено знае и като българи. Те били изселени в старо време от военната сила на Александър от разположения край Бруса Олимп към Северния океан и Мъртвото море, а след като минало много време, със страшна войска преминали Дунава и завзели всички съседни области: Панония и Далмация, Тракия и Илирик, а и голяма част от Македония и Тесалия.

62

Анонимен

преди 6 месеца

Българите са извънземни, дошли с летящата чиния да сложат ред на земята!

61

Анонимен

преди 6 месеца

На Трифон Зарезан честваме Св. Дионис, а на Гергьовден Тракийският конник. Сурвакането, коледуването, кукерството са тракийски обичаи - справка великия български академик Иван Венедиков.

60

хм..

преди 6 месеца

Какви са тия глупости бе ? Сърбите направили "проучване", за да докажат колко чисти славяни били. Славяните са били робите в онези времена. Викингите са ги използвали като разменни монети...голяма чест е да си славянин, няма що...то затова народите със славянско потекло са най-пропаднали в Европа.

59

Зозо

преди 6 месеца

Хахахаа, да направят тест на Психото в Мордор. Нисък, злобен с дръпнати очи - 80% монголец. Шойгу си е чист индианец, а Коньо Лавров - от маалъта :))))))))))))))))))))

58

Анонимен

преди 6 месеца

Момчета, с генетиката не се спори. Прочетете пак резултатите.

57

Анонимен

преди 6 месеца

Българите са смесица от дошлите монголци, по-късно турци и местните ми гани, които са населявали основно днешнан Северна България.

56

Анонимен

преди 6 месеца

Археологията друго показва....

55

Анонимен

преди 6 месеца

Българите са прозлезли от конните азиатски народи. Затова са ниски, дебели и кривокраки. Кримите краса са резултат от постоянното седене на коня. Слизали са само да спят.