63

Аз

преди 6 месеца

Като им са малки заплатите на даскалите, да излизат на протест!

62

Анонимен

преди 6 месеца

До Анонимен57 Голяма част от удръжките си остават за работника: за здраве и за пенсия, така че сметката ти е фалшива. Нарича се солидарност. Когато одъртееш и не ставаш за нищо, ще ти плащат пропорционално на тези пари. Данъкът, който отива директно в държавата е 10%.

61

БРАВО

преди 6 месеца

До СТРАНДЖАТАБългарите наистина работят качествено само там където им плащат качествено в чужбина. Тук не са съгласни с теб защото не искат да плащат.

60

Анонимен

преди 6 месеца

Ами частните уроци защо не се споменават?За такова преподаване,толкова пари какво не е ясно?

59

Анонимен

преди 6 месеца

45- МИН ЗАПЛАТА В ГЕРМАНИЯ ОТ 2021ГНА ДВА ПЪТИ Е 1981 ЕВРО- СПРАВКА В ЕВРОСТАТ.

58

СТРАНДЖАТА

преди 6 месеца

Повишаването на работната заплата води най-много до повишаване на мотивацията за работа, но никога до способностите, интелекта, таланта и уменията. Тоест ако си умен активираш повече своя ум, ако си *** активира се глупендерщината ти. Кой каквото има.

57

Анонимен

преди 6 месеца

До 57.И АЗ ДА ДОБАВЯ- НЕ Е ТОЛКОВА ЕЛЕМЕНТАРНО ЗА 10% ДАНЪК- ВЛЕЗ В KIK КАЛКУЛАТОР ЗАПЛАТА- НАПИШИ ОСНОВНАТА ЗАПЛАТА 1709ЛВ/Стига се плюнчи зад клавиатурата бе .И без голем шрифт четем .Заплата в Германия на учител е 3200К след данъци е 2К .Заплата в България на учител от 1 януари е 125% от средната .Всичко в България е по евтино в сравнение с Германия .

56

Непозната

преди 6 месеца

Това важи за всички заплати у нас, не само за учителските.

55

Анонимен

преди 6 месеца

Като искат германски заплати, искат ли и германски данъци? Я ги питайте! Щото натам вървят нещата с управлението на сглобката.

54

опетков

преди 6 месеца

До Анонимен52 Учителят, бако, има задължение да ти предаде определено количество знания и умения, а не да те направи човек, както пее Роси Кирилова. За това си отговорен самия ти и донякъде родителите ти. Така че хайде стига плюене по учителите. Заплатите им вече са достатъчни, за да могат да водят нормален живот, но да не им се вменяват непривични задължения. И да се променят калпавите закони, които им пречат да бъдат учители. И задължително да се разреши боя на учениците.

53

Анонимен

преди 6 месеца

Това е пълен булшит ,статията .Учителите у нас ще вземат от догодина 125% от средната заплата за страната .Второ това е гротеска лъжа че учител взема 4К в Германия .Вземат 3200 след данъци остават 2К чисто на месец .

52

Анонимен

преди 6 месеца

И АЗ ДА ДОБАВЯ- НЕ Е ТОЛКОВА ЕЛЕМЕНТАРНО ЗА 10% ДАНЪК- ВЛЕЗ В KIK КАЛКУЛАТОР ЗАПЛАТА- НАПИШИ ОСНОВНАТА ЗАПЛАТА 1709ЛВ А НАЙ ДОЛУ ВИЖ КОЛКО % ОЩЕ ДАНЪЦИ СЕ ОТДЪРЖАТ. УЧИТЕЛ С ОСНОВНА ЗАПЛАТА 1709ЛВ И БЕЗ СТАЖ ЩЕ ПОЛУЧИ ЧИСТО- 1326ЛВ.

51

Анонимен

преди 6 месеца

и храната, бензина, дрехите...горе долу са с едни цени

50

Янка Т.

преди 6 месеца

Няколко пояснения: -- ваканция имат учениците. Учителите имат право на отпуск. (Е, и някои дупедати ,,ваканцуват"...);-- учителите в Р България НЕ са държавни служители. Не ги сравнявайте, нямат нищо общо!-- МОН спекулативно и некоректно представя почивни дни и празници като ваканции. Всъщност те са такива и за всички други работещи.-- работното време на учителите е нормирано, но и плаващо: трябва да влизат и да излизат под час, но работата им продължава и след това, а също и в почивните дни

49

опетков

преди 6 месеца

Написаното меко казано е лъжа. Цитирани са минималните заплати. Средната заплата на учител е 3500 лв, а максималната 6500лв.

48

Анонимен

преди 6 месеца

Увеличаване на заплатите с поне 30-50% и забрана за частни уроци, ако си учител в държавно училище/учреждение. Ако се наруши горното, забрана да се преподава за минимум 5г., а тази забрана да се качва в публичен регистър. Ще кажете че е лошо това предложение, но реално трябва да е затвор за укриване на данъци. Щото един час вече е поне 20-80лв, в зависимост от града и предмета.

47

Анонимен

преди 6 месеца

Вижте ся, погледнато обективно, нашите политици всичките са учили при български учители. А ги виждаме какво представляват. Така че се оказва, че учителите не заслужават и толкова, защото продуктът от тяхната дейност е изключително некачествен!

46

Анонимен

преди 6 месеца

Не само заплати ами подаръци за Коледа, нова година, будители, завършване и мн.др. Вече златни синджирчета не ги харесва!

45

14

преди 6 месеца

Това си е от семейството

44

Анонимен

преди 6 месеца

Частните уроци са необлагаем доход малко ли е. В Германия я давай части уроци на черно.