87

АНГЕЛ

преди 2 години

Ще намали добива,което ще доведе до повишаване на цената.Така Руските залежи хем ще стигнат за повече време ,хем ще донесат по голяма печалба,хем и разходите за добив ще намалеят предвид намалените мощностите. Но обикновенно това е временно явление докато разработят нови пазари!

86

Анонимен

преди 2 години

много са ми смешни путинофилите, как въобще Ви монава през главата да слагате Китай и Индия в един кюп, че даже някой добавят и Пакистан :))) айде малко по сериозно

85

Анонимен

преди 2 години

Ще го предложи на необятния китайски пазар.Мислете как да му спрете агресията,а не как ще си пласира газта.

84

Анонимен

преди 2 години

Така или иначе на Русия няма да и се плаща в рубли т.е. нищо няма да и се плаща, парите за газ трябва да отиват в набирателна сметка за репарации и контрибуции за Украйна плащани от РФ.

83

Анонимен

преди 2 години

До седмица всичко в Украйна ще преключи.Красная армия е унищожила почти всичко.

82

Бум

преди 2 години

Защо Европа се отказва от евтиното и се прострелва в крака?!

81

Анонимен

преди 2 години

Ще си я прави каквото си иска. А и ако се окаже, че трайно е намалял пазарът и няма изгледи да се увеличи, може и да намали добива. Обаче после Европата като пририта за газ, ще има "ами сори, вие казахте, че не искате газ, затова спряхме добива, сега ако искате дайте пари да го възстановим или се оправяйте както знаете".

80

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 89 Когато ти, който си нямаш идея от енергия и енергийни системи, забележиш, че ги разбираш повече нещата от хора, които това работят, отиди си хвърли един леден душ да се освестиш. Шанса те да не знаят нещо по въпроса, което ти знаеш, е НУЛЕВ.

79

факт

преди 2 години

Китай,Индия и това му стига...

78

Анонимен

преди 2 години

това което прави с не продадения нефт с големи отстъпки и веднага го копуват

77

Хаха

преди 2 години

На кой му п.у.к.а кво ще прави! М.а. нещо го удариха на реклама, на която вече никой не вярва и никой не иска да купи! Има и други реклами все пак, но от раша чак сега се сетиха!

76

Анонимен

преди 2 години

Китай и Индия могат да изкупуват целия руски газ----------------Голяма част от руският газов износ е за Европа, а за Китай специално вече има "Сила Сибири". На тях от Русия не им трябва газ, а територии :) За Индия - окей, само дето трябва да прекараш тръбите през Хималаите... Но дори да се навият, трябват месеци, ако не и година, за пренасочване на потоците газ. А дотогава? Съвсем отделна тема е кой би се занимавал с истеричен и неуравновесен партньор като Русия.

75

Анонимен

преди 2 години

малко разяснения за путинофилите относно китайския пазар на газ, Китай потребява 240 млрд. куб.м., от тях около 160 млрд собствен добив, особенно интересно е че собственния им добив последните години нараства значително особенно на шистов газ за последните 3 години са утроили добива, остават едни 80 млрд. куб.м. които Китай внася, това е 1/2 от количеството което Русия продава в ЕС, та от 80 млрд. куб,м дела на руския газ е под 15 млрд. куб.м. основни доставчици са Австралия, Малйзия, Казахстан

74

Анонимен

преди 2 години

Хахах, ибасиму спецовете дет се навъдили...Русия щяла да гори газ! за хранилища дали са чували? И диоти,сър!

73

Анонимен

преди 2 години

Стига глупости нищо не разбирате, никоя банка, никоя застрахователна компания няма да подкрепи какъвто и да било проект в цял свят в който едната страна е ненадежден партньор който утре по свое усмотрение може да реши да врътне кранчето или да "приватизира" примерно чужди активи на негова територия. Та толкова за другите държави дето щели да му купят, по скоро биха се оттървали от него ако могат.

72

Анонимен

преди 2 години

Ами рубли нема! Бялата Златка и Гаджева ги изкупили.Всичките.До последната копейка.Сега са милиардери.

71

Не спазват договори

преди 2 години

Договорите за доставка на газ са в евро и долари - не може едната страна ( Русия ) своеволно да ги нарушава със смяна на начина на плащане ( в рубли, в рупии, в динари и т.н. )

70

Нонсенс

преди 2 години

Китай и Индия могат да изкупуват целия руски газ, а нашата развита икономика ще крета на прескъпите американски шисти и на подаяния от ЕС, които след стотния вариант на Плана за възставовяване може и да стигнат през 2049 г.

69

Анонимен

преди 2 години

Слушайте президента Радев и премиера Нинова и никога няма да останете без руска газ. Русофобите ви плашат че ще останете без газ за да не обичате до полуда Путин и Русия.

68

Анонимен

преди 2 години

Тука се разчита на какво - че Русия 'не може рязко да спре добива'? Ами те си имат хранилища и ще ги пълнят, като плавно спират добива. Ама откъде да му хрумне на джендъра, че и други имат хранилища, а не само еврогeйците? А че има хранилища и в съседни страни? А че могат да се преобразуват изчерпани находища като хранилища(Чирен какво мислите че е...). Най-малкото Германия 1 седмица след спиране на доставките ще МОЛИ да й бъдат пуснати. Аз проблем за Русия не виждам, ама ме интересува България.