422

До 470

преди 2 години

Ами разбира се, че се концентрирам върху заразените. Нали това е цялата основа на сертификатите - ваксинираните не разнасят вируса. Иначе обясни ми каква е целта с ограниченията на неваксинираните.

421

Анонимен

преди 2 години

До До 460/462 "За какво ми помага удостоверението за имунния ти отговор сладур?" За редуцирането на тежко разболелите се и починалите. Винаги ми е смешно как се ориентирате към заразените - това е ОЧЕИЗВАДНО развяване на бялото знаме, защото се вижда, че нарочно избягвате данните за това къде и защо ваксината е най-ефектвна. Автоматично предаване на позицията, защото е ЯСНО, защо избягвате тези данни.

420

Анонимен

преди 2 години

До 463 Ще стигнем до отговора на въпроса ти, след като ти отговориш на моя. Какво правим с тежките реакции и смъртни случаи от ваксините? Замитаме ги под килима и се позоваваме на "официалните данни" или се опитваме да решим проблема така, че хората да не мpaт чак толкова? Щото не е етично да им обещаеш, че ги спасяваш, а да ги убиеш!

419

До 463

преди 2 години

Отново. Не това е въпроса. Въпроса е, от къде ваксърите знаят, че им понася. Чували ли си за survivor bias. Ти като си жив и здрав и ти е понесло, значи на всички им понася. Само дето много от тия дето не им е понесло ги няма тук да спорят с теб. Та, ти от къде знаеш, че понася на хората? Това с 4 милиарда дози нищо не значи. Знаеш ли, че в момента в америка се чудят, защо имат 50% увеличение на смъртността при хора между 19 и 49 години, при положение, че само 25% са с Ковид в смъртния акт?

418

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 461 "Ами като някой здрав, прав човек се бодне и пукяса след два часа кво ли според теб е станало?" При няколко милиарда васкинирани щеше да е станало доста очевидно, ако това беше дори нещо близко до често събитие. Факт е, че такива ситуации са ЕДИНИЧНИ (да приемем, че са предизвикани от ваксинацията). Аз през цялото време съм сериозен, но нещо не се връзват твърденията им, че хем няма достатъчно данни какъв е ефекта от ваксините, хем знаете какъв е. Противоречите си.

417

Германец

преди 2 години

"Предвижда се сертификатите за преболедуване да бъдат премахнати." -- Няма такова нещо. Предвижда се да се премахнат сертификатите за наличие на антитела. Изобретение българско, неважащо никъде в цивилизования свят, така или иначе. Остават сертификатите за имунизация и преболедуване (положителен PCR тест).

416

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 459 Ти да ми няма как да ми обясняваш какво ми е гарантирано или не. Не Е НУЖНО ДА МИ СЕРТИФИЦИРАШ ПРАВАТА? Ти си точно Никой за живота на всеки един от нас Тия сертифицираните явно не са много на мода в България. Колко години трябва да минат за да го разбереш?

415

Анонимен

преди 2 години

До 460 "Данните показват колко време продължава силния имунен отговор при преболедуване." И затова си ок да отпадне и да остане само сертификатът за ваксиниране? Нещо не ти се получава. Я го обмисли пак.

414

Анонимен

преди 2 години

До До 455/457 Общата безопасност на ваксините вече е доказана. Освен в самите изпитания преди да бъдат пуснати на пазара, също така и в практиката. В света са поставени над 4 МИЛИАРДА ваксини. С пренебрежими противопоказания. Здрав човек без някаква специфика няма от какво да се притеснява. Разбира се, не чух отговора на въпроса ми: как антиваксърите знаят, че "не им понасят" ако твърдят, че не са правени "достатъчно изпитания"?

413

До 460

преди 2 години

Стига ми говори врели не кипели. Показах ти изследване, което демонстрира, че ваксинираните разнасят толкова колкото и неваксинираните. Но кому е нужно изследване, като имаме яркия пример на всички западни държави - 60%, 70%, 80%, 90%+ ваксинирани и гледай графиката на броя заразени. За какво ми помага удостоверението за имунния ти отговор сладур? Да не говорим, че тая заразеност в западните държави идва отгоре на същите тия т.ъ.п.и мерки, които очевадно не работят.

412

Анонимен

преди 2 години

До 455 "Откъде знаеш, че не им понася?" ..Фърлям боб... Ами като някой здрав, прав човек се бодне и пукяса след два часа кво ли според теб е станало? Айде малко по-сериозно! Или пак ще се скриеш зад "официалните статистики и изследвания"... И точно това прави проблема още по-голям: отричането, че има проблем!

411

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 458 Връзва се. Данните показват колко време продължава силния имунен отговор при преболедуване. Сертификата не е нищо друго освен удостоверяване, че такъв има. В по-голямата част имплицитно.

410

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 454 "Tук според "новото нормално" сме 72 процента изолирани от обществения живот" Невярно. Ваксинираните са само част от хората на които е гарантиран сертификат. Другите са преболедувалите с доказано боледуване. Общо са много повече от 28%. Да не говорим, че от останалите съвсем не всички споделят вашите разбирания или мислят да ги следват.

409

Анонимен

преди 2 години

До 453 "който фиксира събитие, което предполага имунен отговор, тъй че, извън преболедувалите..." Хубаво, че спомена и този казус. Предвижда се сертификатите за преболедуване да бъдат премахнати. Което не се връзва с твоята логика.

408

До 455

преди 2 години

Неее, въпроса е "Откъде ти знаеш, че им понася?". Тия дето пробутват ваксините трябва да докажат безопасността им, а не другите да доказват, че са опасни.

407

Aнонимен

преди 2 години

,, Неоспорим факт,, е, че за многото ваксинирани умрели на този етап може би не намирали причинно-следствена връзка и ги пишат със съпътстващи заболявания с ковид, не от ковид

406

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 451 "Кажи ми, ако се действа аналогично в двата случая, какви решения се търсят за тези, на които не им понася ваксината? Как се разбира на кои няма да понесе, за да се търсят други решения за тях, при положение, че няма достатъчно изследвания?" Първото решение е да не им се прилага, мисля, че това е очевидно. За следващия въпрос си противоречиш - няма как да не са правени достатъчно изследвания, и същевременно да твърдиш, че не им понася. Откъде знаеш, че не им понася?

405

Анонимен

преди 2 години

Tук според "новото нормално" сме 72 процента изолирани от обществения живот и само сертифицираните ходят където си и движат икономиката на държавата. Мор, направо мрем по пътищата от омикрон защото не сме се набоцкали.

404

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 446 "Много си объркан, човече... Всъщност оспорват обвързването на свободата на хората със сертификата" "Сертификата" е само документ, който фиксира събитие, което предполага имунен отговор, тъй че, извън преболедувалите си говорим ТОЧНО за ваксините. Няма объркване от моя страна.

403

Анонимен

преди 2 години

Той оспорва всичко което докосва правото да направиш свободен избор. Според него обществения договор, въпреки че вътре пише друго, принуждава една част от населението да жертва не само свободата, но и здравето си, за да може друга част от населението да ходи по молове и кафенета. Независимо кой кого принуждава! Което само по себе си е нонсенс в една уж правова, уж демократична, уж република територия.