44

Анонимен

преди 2 години

Украйна е на масата, но украинците не са на нея и... чакат зад голия *** на Путин.

43

Анонимен

преди 2 години

Самарското знаме е българско знаме, ушито от българи за българи. Гр. Самара е български град, построен от волжките българи. Тези хора са имали царство, което е било заграбено и унищожено от руските орди. Още Георги Раковски е писал по тоя въпрос.

42

Анонимен

преди 2 години

Тези 14 хиляди убити украинци лежат на съвестта на бореца за православно и славянско единство Владимир Путин!Тежко е да си приятел на Путин, винаги ще бъдеш прецакан!

41

Анонимен

преди 2 години

Самарското знаме е български боен флаг, национална светиня, един от най-важните военни символи на Българската армия. Създадено е от монахини от град Самара, Русия, и е дарено на Българското опълчение по време на Руско-турската война (1877 - 1878). Единственото знаме в историята на България, наградено с Орден За храброст ".

40

До 44

преди 2 години

Иван Вазов се отказва от Русия след първата световна след вероломното им нападение по суша и море срещу България. Ето нещо друго - един от най-върлите следосвобожденски русофили Драган Цанков моли турския султан да нападне и окупира България, защото Стамболов е на власт по това време. А друг върл русофил Петко Войвода отказва да вземе участие във войната срещу сърбите, защото Москва е против Съединението.

39

Алекс

преди 2 години

Съвременните украински фашисти /доброволческия батальон "Донбас"/ имаха огромно желание да заграбят имотите на руснаците,да убиват руснаци и да изнасилват рускини,но нещо не им се получи.Руснаците добре им набиха *** кратуни.За укрите остана единствено от време на време да реват по медиите.

38

Анонимен

преди 2 години

Още от 1857 година Ботьо Петков се опитва да изпрати сина си да учи в Русия с помощта на Найден Геров, негов познат от Одеса, който е станал известен просветен деец и руски вицеконсул в Пловдив. Това се осъществява едва през есента на 1863 година, когато Христо Ботев получава стипендия от руското правителство и заминава през Пловдив и Цариград за Одеса, където пристига на 14 ноември.[8]

37

До 42

преди 2 години

Елинофилството е нещо съвсем друго. То е гръцка идеология, че гърците са най-велики на света. Но това не променя факта, че населението в цяла днешна Северна Гърция е говорило български чак до Балканските войни, след което се започва насилствената им асимилация.

36

Анонимен

преди 2 години

Иван Вазов завършва местното взаимно и класно училище, запознава се с оригинална и преводна българоезична литература. С помощта на учителя Партений Белчев, руски възпитаник, отрано се приобщава и към рускоезичната поезия. През 1866 г. учи гръцки и турски език в Калоферското училище при Ботьо Петков (бащата на Христо Ботев), като става негов помощник даскал. Там намира богата библиотека от френскоезични и рускоезични книги, които изиграват голяма роля за литературното му развитие.

35

Асан

преди 2 години

Украйна е на масата ама без кръчмаря Путин :)))

34

До 37

преди 2 години

Византия и Рим никога не са имали силно присъствие на север от Дунав, камо ли пък в днешна Украйна. Единствено в Крим и дотам.

33

Анонимен

преди 2 години

Ако Путин влезе в Украйна , това ще е краят за Русия .

32

До 10

преди 2 години

Русия винаги е помагала на нашите съседи да обезбългаряват земите ни в стремежа си да изтрие истината, че Русия е създадена от българи, и езикът им е български, и руския елит в продължение на векове е бил изцяло български. Не може една малка България да е по-велика Русия. Затова са ни тъпкали по всевъзможни начини. И затова са били против Съединението. И затова граф Игнатиев е лобирал ЗА смъртна присъда на Левски, защото Левски е искал да сме независими.

31

Ла верга

преди 2 години

Те докато решат да влязат в нато и ес, съюзите ке се разпаднат лол.

30

До 10

преди 2 години

Сърбия, Черна гора, Хърватия, Босна, Словения, Унгария, Македония, Румъния и Молдова също са български територии. Северна Гърция е българска. Европейски Турция до Люлебургаз и Лозенград е българска. До началото на 18в по тези земи е било пълно с българи и се е говорело само на български. След това с навлизането на руската пропаганда се започва масово обезбългаряване.

29

Крим

преди 2 години

Трябва да анексираме БЮРМ.

28

Анонимен

преди 2 години

Тез верват още в евроатлантизма. И тях ще ги опраят като нас. За 15 години от 9 милиона станахме 6 а после 3 и накрая 0 Точно за 45 години :))) Ши ги опраят и тях . Поне няма само ние да изчезнем и ще има ,,ценности,,

27

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен Не знам украинците колко мразят руснаците, но че проклинат другаря Путин и бандата му е 100% вярно!

26

До 10

преди 2 години

Глуппости! Украйна е българска територия, заграбена от руснаците по времето на княз Светослав, който е българин по майка. Етническия състав на украинското население е предимно български. Киев и всички големи украински градове са строени от българи. Където и да копаеш, намираш българска история. Даже гробовете на Кубрат и Аспарух са там.

25

Печеното прасенце

преди 2 години

Също е на масата.