118

Ще ви дойде акълът

преди 4 години

Обикновен капитализъм. РБ е от рода на банановите републики, в периферията. Полуколония с доста опростено население, следствие на голумите реформи в образованието. Разбита икономика/при соца предприятията бяха губещи и неефективни, помните ли?/, разбито здравеопазване/оптимизирано по пазарни принципи - засриване на губещи болници, масово откриване на частни по големите градове, директори-доктори милионери и мизерстващи лекари и сестри/ и т.н.

117

АНТИ

преди 4 години

Вие сте безработни отскоро ?Ще разберете, какво е професионален безработен.

116

Анонимен

преди 4 години

Искам да съм чистач в ИТ фирма. Богати програмисчета да са ми шефове. ИТ е вечната работа, ще бъде и пребъде във вековете.

115

...

преди 4 години

А бе то ше стане една ама... да видим. До две седмици, народа ще излезе навън и тогава ще стане страшно. Не може в нормалните държави (Италия, Испания, Франция...) да дават помощи на семейства останали без доходи а тук ше ми викат ТЕГЛИ КРЕДИТ от 4500. А бе ей, вие нормални ли сте бре? Значи държавата няма да помогне а ще те задължи да теглиш кредит. Що за решение е това бре?????????????????????????????????

114

Неуко човече

преди 4 години

До някоя_си143-Неуко човече, всички тези фирми предоставят и специфичен ИТ одит, както и специфични ИТ услуги... Впрочем, прави са останалите коментатори- безсмислено е човек да ти се връзва на думите....------Светни ме колко са средните заплати в ИТ сектора, че си много навътре в нещата.

113

АНТИ

преди 4 години

Защо сменихте соца с банкерското рoбство ?!Нали скачахте за свобода ?Получихте държава превзета от ДС мафията, в която ромите правят каквото си искат.Това ли ви е свободата ?

112

Анонимен

преди 4 години

До от Мика ЗайковаНикой нищо не дава. Това са кредитни пари. Велика Британия през 2016 изплати дълга си от втората световна война. Заробване до гроб.

111

Анонимен

преди 4 години

По-малко злоба и завист... дами и господа... По-малко! За никого не е полезно това... Излишно се нагнетява обстановката. Който от хората останали без работа побърза и се ориентира в новата ни действителност има шансове да излезе сух от водата. Но вече не трябва да разчита на това, което е правил досега. Някои неща просто няма... да се върнат...

110

Анонимен

преди 4 години

Всеки ден на ограничения умъртвява и бизнес и общество.ще стане така, че дори и да вдигнат забраните, хората няма да ходят никъде нито пък ще харчат освен за храна. Същото важи и за бизнесите.Затова пък глада ще се излее пред парламента и нищо не може да спре гладен народ.

109

Бойко от Банкя

преди 4 години

Нямате пари??Ами яжте пасти тогава.ХА-ХА-ХА

108

от Мика Зайкова

преди 4 години

В Англия сега дават за три месеца по 10 000 паунда на домакинство.В Германия-по 900 евро на човек на месец за периода на карантината.Във Франция и Гърция по 600 евро,в Кипър по 400.Освен това комплектът от мерки включва и намаление на ДДС казва още тя.Тук дадоха нищо, но от сърце. Казаха ни, че всеки трябва да си плаща и данъците, и сметките. Плюс краткосрочни безлихвени земи от по 1500 лв. за три месеца с тях домакинство не може да си плати само зимните сметки, да не говорим за връщането.

107

Анонимен

преди 4 години

До ЕДИ КОЙСИТОЧНО ТАКА-НЕ ЗНАМ СЕГА ПРИ ТОВА ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ КАКВО ЩЕ ДАВАТ ПО НОВИНИТЕ НА НОВА И БТВ ОКОЛО ВЕЛИКДЕН.НЯМА ГИ ОПАШКИТЕ НА КУЛАТА!ЩЕ ТРЯБВА ДА УВОЛНЯВАТ ЖУРАНЛИСТИ ПАРДОН ***!

106

до 129

преди 4 години

Ха, и аз съм работил и в KPMG, и в PWC. Ниско заплащане за моите стандарти (макс взимах там 9000лв. на dev manager позиция срещу 12+к в сегашната си немска консултантска компания с 450 души worldwide). Не знам защо си мислиш, че top 4 са нещо интересно и предлагат някакви кой знае какви условия на труд. Имам много добри чувства и сантименти и към 2-те, но в сегашната ми условията са по-добри. Като започнем с това, че ми плащат вноската на личен автомобил BMW 540 чисто нов...

105

Св

преди 4 години

Сутринта по новините, гледах спортни новини и някаква тренировка на футболен отбор. Толкова безсмислено, неадекватно и смешно ми се стори на фона на цялата обстановка, и на хората смъкнати на 1 и 2 ниво на Маслоувата пирамида едва домогващи се до стоки от първа необходимост. Ще има рестарт и отръскване от доста ненужни за оцеляването на популациите дейности. Аз лично рестартирах земеделие. Смятам, че и домати, картофи и лук с нетърговски вид ще мога да продавам. Ще липсва предлагане.

104

222

преди 4 години

На работодатели които имат задължения към НАП им отказват получаването на суми60/40. Какво са виновни работниците, че той не е платил дължимото.Отново работника е ощетен.

103

Анонимен

преди 4 години

Не ни се отразява това почти по никакъв начин. Когато сме в София- кеф ти големи тераси с гледка към Витоша, хубава храна, хубаво вино. Работа има много- и двамата с жена ми не можем да смогнем, по няколко проекта паралелно движим. Ходим често на вилата, в градината е рай. Имаме и малко бебе, което ни забавлява. Абе, кеф. Е, имаме чат-пат притеснение, че спират проекти и може и да съкратят някого, но нали затова са белите пари за черни дни, а и имаме солидни обезщетения в западни фирми.

102

Анонимен

преди 4 години

Ами така е като 70% от трудоустроените за заети в услугите и търговията, а 30% произвеждат нещо. Тя така е устроена и структурата на икономиката ни - евтин туризъм, евтини услуги без добавена стойност, търговия на принципа купувам-продавам и т.н. И сега тези хора страдат най - много. Това е положението Минке, както се казва, на каквото си постелиш, на такова ще легнеш.

101

Анонимен

преди 4 години

До аз-ътИТ ги обрулиха яко, да. Голям го вадеха колко търсени кадри са, как нищо не можело да работи без тях - йок! Като инженерите едно време - всичкото народ инженер, дойде 89 г - бум, айде безработни.Никога не знаеш кое, къде и как ще те удари.

100

Тонката

преди 4 години

АФИС-На другаря Юрий Асланов,член на БСП:):):):)Никъде нищо не са познали от 10 години:):):):)Аз лично имам много повече верни прогнози и познати изборни резултати без да съм учил социология:):):):)Браво Юриййййй:):):)

99

от немско

преди 4 години

Чувствам се перфектно в немско .