196

221

преди 4 години

Съгласен! Да, така е защото Ромейската, не Византийска империя е мултиетническа! проблемът както казваш е в управляващите родове, защото те пазят някои важни истини за самоличността, а иначе обикновените хора не са усетили голяма разлика.Повтарям се, но по-това време точно това е една поюти идентична култура

195

ПроСоТо

преди 4 години

До Анонимени каква е връзката с "къпанИто" бре?Секой ден са "къпИ" тоя,дета са умирисва за неколко часа!..Е, за некои "етноси" и през час да са къпат,вонята им пак нема кък да са тушира....Ей,ти да не си от тях?!................М/ другото,понеже зачекна темата:-Известно ли ти е,че древните египтяни са презирали Израилевото племе ,което е битувало там точно за това-че не са се къпали?Египтянина по два пъти на ден сай къпал,а евреина-веднъж на три години....Та:..какъв е проблема?

194

до 219

преди 4 години

Като се изключи турското робство /което смятам за изключителен малшанс, поради географското ни положение/ за гръцкото `робство` може да се каже,, че голяма разлика с нашите ханове няма. Много от хората, които са били под `гръцко` не са и разбрали за това. Говорели са си на техния език и са живели точно по същия начин, както при Асеновци и Аспаруховци. Нашата аристокрация си е съществувала и точно тя организира освобождението от Византия. Или по-точно възкачването на престола от българин.

193

Анонимен

преди 4 години

като не можеш да се гордееш с нищо, попита ли се дали си се постарал да потърсиш наистина? Когато го направиш ще разбереш, че има родова памет, а тя дава много енергия и сила. Щом си се родил тук има причина, защото където и да отидеш ще те имат за - нетехен. Тоест бориш се и след като си се борил, и то пак не е правилно, може да се оплакваш какви сме или не сме!

192

до 219

преди 4 години

Момче, за теб като не може, остави батковците, за които може. Не облъчвай колебаещите се с отровната ти пропаганда. Заври се в някой ъгъл и продължавай да не можеш.

191

Анонимен

преди 4 години

До 221 Но тези държави все пак са били независими, макар и с променени граници. В тях е можело да се развива наука, култура, езикът да се развива. А тук всичко е стагнирало. Пропуснали сме критично важен момент от нашата история, който няма как да се върне. И това ни постила съдбата за бъдеще - разруха. Бих искал да се гордея, че съм българин, че държавата ми е допринесла за света, но не мога.

190

до 219

преди 4 години

Ами май се бъркаш!!!Не сме били под робство точно толкова години, а са далче по-малко. Имало е отделни автономни райони почти до кря на 16 век, а и после със специален статут. Византийско робство няма, защото то е било горе-долу една култура в два центъра, като едната е надделяла за около 200 г. над другата.

189

Анонимен

преди 4 години

Ако се прочетат историите на другите народи, може да се каже, че границите много са се променяли с вековете. Навсякъде и в Зап. Европа също няма население, което да не е било под една или друга власт.

188

Елитът

преди 4 години

Елитът е всеки нормален съгражданин, който възпитава правилно децата си, прави достатъчно за улицата, квартала, града, държавата си, въпреки повечето циници, нихилисти, предатели, шмекери и обикновени амбреажи.

187

Анонимен

преди 4 години

До 215 да държава, която е прекарала половината от съществуването си под робство. Или по - точно 700 от 1400 години. Жалка работа. Не се подигравам с тяхната памет, уважавам ги изключително много. Но те са едни от малкото българи с гръбнак и морал - това искам да кажа. И че са си губили времето.

186

Анонимен

преди 4 години

Не става дума за България на Симеон, Борис и Асеновци. Оттогава изминаха 1000 години. Както Египет днес не е Египет на фараоните, така и ние по стечение на обстоятелствата сме това което сме. За съжаление.

185

Анонимен

преди 4 години

В днешно време"елити"в България,какво беше това,нека някой да припомни?

184

до 213

преди 4 години

Смееш да наричаш двата златни века слаба държава? Смееш да се подиграваш с паметта на Борис-Михаил, Симеон, Асеневци, Шишманци, на Опълченците, на всички генерали от Освобождението до втората световна война? Напусни територията ни! Свят голям, хващай пътя накъде искаш. Държавата няма нужда от теб. Засрами се, че не познаваш историята си.

183

Анонимен

преди 4 години

Ние с нищо не сме допринесли за човечеството и може да се каже, че сме загубеняшка нация - слаба държава, която винаги е била слаба и не е повлияла на света.Историята не може да се промени. Дори и да гледаме към бъдещето миналото си е там - нещата, които сме изпуснали не могат да се върнат. Аз мога да си тръгна и да си живея живота но никога няма да се гордея с държавата си и че съм роден в нея. А за жалост и това не може да бъде поправено.

182

До до просото

преди 4 години

Не губи времето си в цинизъм. Не губи времето си в леки удоволствия. Поправи мисленето си, възпитай правилно децата си, съгради каквото можеш. После те ще поемат щафетата, после техните деца ще поемат щафетата. Но не губи времето си. Днес го имаш, утре не. Действай докато го имаш. Колкото можеш - толкова. Не е грях, че малко си направил, грях е, че повече си бездействал.

181

До до просото

преди 4 години

Имаш ограничено мислене, драги ми съгражданино. Ако мислиш така, няма да се оправиш към по- добро. По твоята логика, всички така или иначе ще умрем, защо да се бавим. Има още много да се открива. Има още много вода да тече. Теб ще те заровят, други ще се родят. И тях ще заровят и пак други ще се родят. Какво ще оставиш на тези след теб? Това се питай. В момента си ти наред. Утре ще са други. Не губи времето си.

180

lYl ДУЛО lYl

преди 4 години

Живея в чужбина и мога да кажа, че ние сме си цвете пред много други народи! Каквито малоумщини се нагледах от т.н европейци до т.н близко.източни азиатци... Единствено баш азиатците корейци , китайци, японци са еднакво свестни!

179

Анонимен

преди 4 години

В контекста на:"Обичай ближния си, както себе си!", българите сме много грешни.Обичайте себе си, жената, децата, обичайте съседа, съседката, шефа, подчинените и то се получава работата.

178

До ПроСоТо

преди 4 години

Ние вече сме изпуснали своя шанс. Повечето открития вече са направени, а не са от българи. Винаги ще бъдем работници изпълнители а не откриватели, защото просто няма какво да се открие. А дори и да пренебрегнем това и манталитета ни да се оправи, все пак остава езикът. Българските думи са твърде дълги, не можеш да направиш хубаво динамично стихотворение с тях. Има твърде много заемки. Едни и същи части на речта се римуват и става скучно и повтарящо се. Няма "висок" български както има английски.

177

Чичо

преди 4 години

Точно!