158

хаха

преди 4 години

До АнонименА бре мен , според мен си дълбоко заблуден и ти си като Тома Неверни. Стига сте робували на слухове и чуждо мнение..... всичко е възможно ... но за това трябва работа , не мрънкане ... Защо си мислиш че всички са на държавна издръжка... интересна логика ...

157

Мен

преди 4 години

Така че това е българския бизнес не ще да отчупи от баницата едно парченце за работниците си. Ами не се чудете че тез работници бягат.

156

Емигрантка

преди 4 години

До АнонименЧовек ако е упорит и учи, ще постигне много работи. Закоността, справедливото оценяне на труда и достойното заплащане са достатъчен стимул да се постарае човек.

155

Анонимен

преди 4 години

Заглавието можеше да се напише и така: "България при Луканов vs. Германия 398 000 лв. или 3 000 марки при Кол !!!?

154

Анонимен

преди 4 години

Малко ме съмнява това 3000 евро .Племенницата ми е германка , завърши медицина там и започна с 2400 евро бруто на месец.

153

Анонимен

преди 4 години

До хахаТой почти целия частен сектор и той е на държавна хранилка. Аз и частници познавам в България даже един ми е много близък роднина. Та аз го питам що не разширяваш бизнеса, тай ми вика трябва да вдигна заплатите, никой не ще за 1200лв да бачка. Аз го питам от тоя бизнес колко остават за теб на година ами 100 000 чиста печалба, ми отговаря. Ами добре щом нещеш малко да развържеш кесията и да направиш заплатите по 2000, и вместо 100 000 малко по малко да печелиш така ще е.

152

Анонимен

преди 4 години

"Тежките условия на труд и обидното заплащане карат хиляди сестри да излязат на протест"В провинциалните болници я има един пациент в отделение, я не. За какви тежки условия на труд говорите, медицинският персонал по цял ден си въртят синджира и си взимат заплатките, които им са предостатъчни.

151

нобходимо уточнение

преди 4 години

В Германия НЯМА длъжност санитар.Тези задължения ги изпълнява СЕСТРАТА. Затова плащат повече .Тя чисти задниците на пациентите. Същото е в Англия.

150

Емигрантка

преди 4 години

До бивши емигрант Ако четеш коментара ми ще разбереш че нещата стават; Защото на $ 140 000 годишна заплата данъка е $40000 с облекченията. Лихвата по ипотеката е около 3%, а за кола е 3.5%. При ипотека около $400 000 и кола $35 000 с 7 год заводска гаранция парите стигат за всичко, дори остават за спестяване и ходене на почивки в чужбина поне 2 пъти годишно. това е при един работещ, а ако и двамата в семейството имат доходи ще е още по добре. Данъка е прогресиращ, но се разпределя правилно.

149

От_първа_ръка

преди 4 години

Защо лъжете хората? Гладна кокошка- просо сънува. Покажете един платежен фиш от Германия за медицинска сестра дето пипа 3000 евра на месец. Друг е въпроса, че ако ви е действително трудно в България, в една Германия или примерно Франция ще можете да оцелявате дори и със социалните им помощи от около евро на месец за сам човек

148

Анонимен

преди 4 години

Значи да уточним - 398 лв е взимала при постъпването, преди доста години. Сега и предлагат към 1000 лв, но на нея не и се връща, щото и се е усладило майчинството, ояла се е, под достийнството и е да работи за тия пари, исвен това е родила най-специалното незаконно дете, което не може да расте в тая про ста държава.

147

До анонимен от DW

преди 4 години

Продължение: С 1000 лв в София, ако нямаш собствен апартамент, кое по-напред да плащаш- квартира(700 лева на месец без разходите),храна(която е дори по-скъпа и от Германия) ,дрехи, сметки...ще видиш почивка на Майорка през крив макарон. Други казват-ми те само работят в Германия.То щото в България като не се работи толкова,можеш да си позволиш забавления с 1000 лв заплата.Време имаш, но пари не. Да не говорим за здравеопазване, образование и т.н Така че няма пълно щастие.Но се в чужбина си човек

146

хаха

преди 4 години

До АнонименНе , не сме на държавната хранилка, а в частния сектор :))

145

Анонимен

преди 4 години

До ЕмигранткаТи имаш 27 години стаж, английски на ниво нейтив спийкър и вероятно куп добри референции, а тя няма нищо от това, а има само ремарке.

144

Анонимен

преди 4 години

До хахаКой сте вие, депутати, министри и разни подставени лица на държавна хранилка. Много добре ви знам кой сте. Сърбах ви 30 години попарата.

143

хохо

преди 4 години

До МЕНА бре мен и ние в БГ може да си вземем кола от магазина ;) НЕ сме толкова загубени ... Стига се би в гърдите... и в БГ дори с добро образование се взима от 3- 4 EUR Monatlisch ... :)) vielspass...

142

hoho

преди 4 години

До МенА бре мен и ние в БГ може да си вземем кола от магазина ;) НЕ сме толкова загубени ... Стига се би в гърдите... и в БГ дори с добро образование се взима от 3- 4 EUR Monatlisch ... :)) vielspass...

141

До анонимен от DW

преди 4 години

След като казвате да не се обръщат еврото в лева, тогава и вие не приравнявайте кафе от 3 евро като кафе от 6 лв.Нима кафето в България не е 3 лв, хайде 2,2-2,5 лв.Да квартирате в Германия са скъпи, но в крайна сметка ако ти останат 700 евро за живот на месец, това е добре.Храната за 2ма човека ще излезе не повече от 25--300 евр-качествена и от нищо не се лишаваш, остават ти пари за дрехи, може да спесзтиш за почивка на Майорка например, ще излезе 500-600 евро за двама.С 1000 лв заплата..

140

Мен

преди 4 години

Стига с тези манипулации. Човек като взема 3000? на месец не отива в центъра на Франкфурт да живее, взема си нещо за 700? в Офенбах, Бад Соден, Ханай и т.н и пътува с С-банна 20мин. Айде стига доматите не ги ядем с колците

139

хаха

преди 4 години

До МенА бре мен и ние в БГ може да си вземем кола от магазина ;) НЕ сме толкова загубени ... Стига се би в гърдите... и в БГ дори с добро образование се взима от 3- 4 EUR Monatlisch ... :)) vielspass...