22

Жо

преди 5 години

ПРЕДИ ГОДИНА бях в Полша. Там селското стопанство процъфтява, за разлика от нашето. Обработват се милиони декари. Полша е основен износител в Европа на домати, краставици, ябълки и др.Защо тъй, нали и там беше социализъм?Да, но в Полша не е правена насилствена колективизация и отнемане на земята от хората. По времето на СОЦА коопериране е имало само между роднински семейства с цел разрастване на стопанството.Значи, причината за упадъка на българското село е насилственото коопериране при СОЦА

21

ББ

преди 5 години

Ей комунисти стига плюли, всичко е чудесно в страната, ето даже ви облекчих избора на застраховател, вече са с един по-малко. Нямате угодия значи, какво като изчезвате, Африка е пълна, на бас, че те ще ме обичат повече като ги докарам на вашата земя.

20

Анонимен

преди 5 години

България се обезлюди най-много при ГЕРБ, макар че СДС също има решаващ принос.

19

Анонимен

преди 5 години

При демокрацията и пазарната икономика България загива, Хайде пак подрипвайте и ревете като маг.... по площадите.

18

Българина

преди 5 години

Споко америка срещу България, бхк и ообщество грижливо отглеждат макаци които достойно ще пренаселят тази свещена земя, ще станем точно като бангладеш, но в ес, защото сме мултикулти еничари на герб!

17

привет от Германия

преди 5 години

Тези села са за хора обичащи историята и по-точно средновековието !Може би когато се в подобни села ,си въобразяват ,че живеят в миналото , кой знае ?!Ако реша един ден да живея на село , бих предпочел немско село ! Елате в Германия и вижте със собствените си очи какво значи модерни села !

16

extremist

преди 5 години

НИЩО НЕ МЕ ЗАДЪРЖА В БЪЛГАРИЯ. НАВСЯКЪДЕ ВИЖДАМ САМО ЛИПСВАЩО БЪДЕШЕ ЗА ОСТАТЪЦИТЕ ОТ ТАЗИ ДЪРЖАВА. А ТИКВАТА НЕКА СИ СТРОИ "ХЕМУС".....

15

Анонимен

преди 5 години

Това е временно.Нещата ще се променят и то скоро. В България ще се върнат не само Българи по паспорт, но и Българи по ДУХ. Коренната връзка с енергията на Бялата раса, Арий/Ора/Хора зове синовете и дъщерите си в търсене на свобода, и устойчиви на трудностите.Който го е страх от мечки, не ходи в гората. Но щастието няма лесен път, то е дар за смелите. Така че, псевдо интелектуали, на чужд гроб ревете.

14

Жо

преди 5 години

На 9 Х 1944 г. България е с 80 % селско население. Поколения са се грижили за земята. След принудителното "коопериране" в селата израства поколение, което не възприема земята като своя. Младите хора през 70-те години отиват в градовете, където започват работа, създават семейства. След това държавата окрупни селските стопанства в Аграрно-промишлени комплекси. Това беше последния пирон в ковчега на старото български патриархално село, където семейства- дядовци, бащи и синове са работили задружно.

13

Анонимен

преди 5 години

30 години капитализъм - видими резултати!

12

Тангра

преди 5 години

времето е наше !48412Накрая всички ще изчезнем дори черните

11

Анонимен

преди 5 години

Mлад човек токущо излизащ от гимназия или университет не му предлагат 1500 2000 лв а 500 600 как да стане или пенсионери с 200 пенсия... едно домакинство няколко човека оцеляват с една 200 левова пенсия.Това е за големите градове за селата да не говорим.

10

привет от Германия

преди 5 години

Да отида да живея в такова село само заради това ,че ще мога да ги варя ракия и ще мога да гледат 5 кози и 10 кокошки ?!Не , благодаря !

9

това работя

преди 5 години

До ЕмигрантНяколко пъти посещавам френски села!Нищо общо с нашите!Разликата е ужасяваща!

8

Анонимен

преди 5 години

ГЕРБ е символът на разрухата и погребване то на България.

7

Burzum

преди 5 години

Гледайте тикви бе ...тиквите са му майката...

6

100 камили

преди 5 години

Има места, не оставят дори и некролог, щото тези вече ще знаят, че там не живее и е празно и мощно ..........ура! Жалко!

5

Анонимен

преди 5 години

По-добре селото да умре, отколкото в него да се заселват чужденци. В българска земя място за чужденци няма.

4

Анонимен

преди 5 години

В селото, в планината си има и предимства и минуси, възрастни хора, млади, други самотни кво да правят в тоя мръсен град, пък и с деца, истината е природата, колкото повече се отдалечаваме от нея толкиз по-болни и луди ставаме

3

Емигрант

преди 5 години

България беше запустяла още от средата на развития социализъм или някъде от 68 година насам.Така,че нищо ново.Комунистите заложиха тази ядрена бомба със самото си стъпване,колективизиране,обезземляване и обезселване на малките населени места.Мачкаха народа като пластелин,правеха си експериментите ,а сега чисто и просто е дошло време да платиме сметката по единично!!Така,че никакво фиткане,пулене,крякане,пак червени бузлуджански лозунги и нови,планове и стратегии за дозабиване на колът!