56

Iceblast88

преди 5 години

До nnНе са, защото нямаш право да ги режеш.Тръбите в един момент са собственост на топлофикация - когато трябва да ти вземат пари или искаш да ги махнеш.В друг момент са на блока - когато трябва да се ремонтират.В трети момент са твой - ако искаш да ти плащат наем заради транзитирането на пара към другите им абонати.Исках да изрежа и махна тръбите, но не можело защото те не били мой. Така, че не са твой и ти си длъжен да си роб на топлофикация без значение дали искаш или не. Ти си роб!

55

Иван

преди 5 години

Първо топлинната енергия е 95% отпадъчен продукт от производството на електрическа такава в ТЕЦ-овете. Не виждам причина да струва толкова много. Ако цената беше разумна, нямаше да се отказваме масово от парното и да минаваме на ток.Отделно аз като се отоплявам на ток, подгрявам и тръбите и загубите в моя апартамент са много в пъти по-малки от тези в на съседа, който не живее там и апартамента му е студен зимата.

54

Iceblast88

преди 5 години

До селанинПо същата логика - Енергото мери тока подаден към мен и на база на него и ел. уредите които имам трябва да ти фактурира част от разходите ми за ел. енергия защото у нас е топло и ти крадеш от тази топлина. Хем това е абсурдно за теб (по твой лични думи) хем обратното не е абсурдно. Много е просто умнико - като си се отказал от услугата да идват от Топлофикация и да си взимат тръбите! Да си ги прекарват от където искат и да си снабдяват останалите потребители. Аз тръби у нас не искам!

53

Анонимен

преди 5 години

Аз пък съм на последен етаж и тръби през моя апартамент нагоре не минават. Защо я плащам тази такса?

52

nn

преди 5 години

До Анониментръбите са собственост на притежателя на апартамента

51

Anonimen

преди 5 години

Аз съм изолирал апартамента и сметките ми са по-ниски от неизолираните. Виждам, че в немного студените дни, не пускаме парно, топлината от тръбите на горните апартаменти е достатъчна. Тази такса трябва да остане, наистина има топлина и само от минаващите тръби. В дните, когато нямаше парно, блокът се смръзна. София няма алтернатива на парното, тези стари инсталации няма да издържат просто

50

Анонимен

преди 5 години

Теменужке, то и с приемането на оставки е така при вас! Ще си ходиш, ама ще видим кога... Само не забравай, че ще езавина, дружно и завинаги!

49

До 52

преди 5 години

Етажна собственост! Също, както и общите части, имаш идеална част, но нямаш изключително право върху тях. Същите не подлежат на делба!

48

Анонимен

преди 5 години

V eu imadch parno zala g kogato iskasch go puskadvh kogato ne ne go puskasch idvat na stalbite imat 4asovnizi i puskat snetki ako zala g ne di puskal nischto ne plaschtasch kakvi sa tia prostaychtin trabi idialni obschti 4asti t n zala g ne pusksm parno nama zrabi i da pladchtam obschti 4asti na selendurite koito se topla z god taka e i s bokluka danazi zal g me nama pladchtam na selendurite i restorantitr bokluka i mrasotiata v sofia u4ete se ot eu stranite stiga ste krali it bg tap narod

47

Анонимен

преди 5 години

Шизофреничнияя син на Директора на топлофикациииия Георги Беловскиии има 3дела за педофилия и по всички е оправдан и продължава да си вади уяяяя по улиците не може да не сте го виждали в квартал Белите Брези, Красно село

46

Анонимен

преди 5 години

В интерес на истината като ходя при едни познати в съседния блок при тях винаги е топло зимата при откачени радиатори. Живеят в гарсониера на 10 етаж и в банята им минават широки тръби, които наистина са много горещи. Хората държат вратата на банята отворена и се затопля цялата гарсониера. Плащат около 40-50 лв сградна инсталация.

45

Анонимен

преди 5 години

Съдът отсъди и за цената на билетчето и какво? Сега има решение за формулата на ТЕЦ-а и какво? Следва да заведем дело за това, че Общината и фирмите и не изпълняват съдебни решения!!! А ние как да ги спазваме при тази "правова" държава?

44

Анонимен

преди 5 години

Ех София София

43

Очакващ

преди 5 години

Знам, че много известна пловдивска адвокатска кантора атакува в ЕК т.н. "сградна инсталация" изобщо! Невъзможно е да начисляваш пари за непоискана услуга. Та има хора, които просто са в чужбина и не я ползват. Не я искат, не я ползват и това е.

42

Mafua

преди 5 години

ТЕЦ = легална мафия

41

Анонимен

преди 5 години

Докато не вкарате в затвора шефа на топлофикациииия Георги Беловскиии в затвора и не го питате откъде са му 10те апартамента и шизофреничнияя му син откъде има да харчи по 200лв на ден.

40

селанин

преди 5 години

Много умници, много нещо! Топлофикация си мери подадената енергия на входа на сградата. Това, че една част от съседите крадат ви качва сметките. Тръбите циркулиращи с гореща вода ви топлят апартаментите, независимо дали искате или не и няма нищо общо с топлината отделяна от климатици.ОК отказват се някои, останалите такива сметки ще видят, че и те ще се откажат. И? Старите апартаменти имат до 6 квт разполагаема мощност преди да падне външния предпазител, чат пат до 8. Новите 4-6. И после?

39

Гвендор

преди 5 години

Ако съм изолирал апартамента си с качествени топлоизолационни материали и съм се отказал от услугата парно за сметка на друг ти отопление, а съседът не го е направил - той да си поема последствията си. Не може да се мери се един аршин и неизолираните или калпаво изолираните апартаменти с парно да се приравняват към читаво изолираните такива с отказали се от мафиотската услуга собственици. За справка - науката топлотехника. Що за пазар е този, който ти натрапва една услуга за вечно ползване?!

38

Iceblast88

преди 5 години

Такса пренос при мобилните оператори няма, но инсталацията и поддръжката им е скъпа. Щом мобилните оператори могат, значи и ТЕЦ може. Или да се направят няколко малки ТЕЦ-ве на мястото на един голям и да се конкурират за клиенти и които предложи по добри услуги той да ти е доставчик. Сега си е чист монопол, с предварително получени роби. Защото сега нито може да не плащаш, нито може да отрежеш тръбите, нямаш права, а само задължения! Е до кога?

37

Анонимен

преди 5 години

В ТОПЛОТЕХНИКАТА ИМА ЕДИН ТЕРМИН КОНВЕКЦИЯ И ЦЯЛА НАУКА КАК СЕ ОТДАВА ТОПЛИНАТА ПРЕЗ : СТЕНИ ,ВЪЗДУХ , МЕТАЛ. ИДЕТЕ В МЕИ И СИ ПОВИШЕТЕ ОБРАЗОВАНИЕТО АКО СТЕ ИКОНОМИСТИ , ОНАНИСТИ , АДВОКАТИ , ЛЕКАРИ ИЛИ БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ ДОШЛИ ОТ СЕЛО И СЕГА НЯМАТ СРЕДСТВА ..