218

Анонимен

преди 6 години

Стига сте ги съжалявали рентиерите. Нали го виждам хазяина? Купил апартамента точно, когато балона се спука на ниска цена с една единствена цел, да го дава под наем, докато се надуе новия балон и после да го продаде на двойна печалба. Никога не му е трябвало да живее в него нито пък на децата му, които живеят в чужбина. Само с със спекула се занимава и много се кефи, когато има празни апартаменти, защото тогава търсенето е голямо и той продва и отдава под наем с голяма печалба.

217

Анонимен 199

преди 6 години

До Реститут. Наемът го определя пазарът. Ако цената е близка до пазарната сте ок, иначе сте в нарушение. Дали ще ви хванат е друг въпрос. Само да отбележа, че в данъчната система няма емоционална обоснованост. Ще ви кажат вие си платете данъците върху пазарна основа примерно 500 евро за София или 540 лева на година, а после ако искаш пускай и бездомници вътре. Юрист не съм, просто съм говорил с данъчни експерти по въпроса.

216

Анонимен

преди 6 години

Ето за това започвам да харесвам Баце, защото докато не ви ошушка до голо няма да ви остави.Поредната прекрасна новина.Мор за това просто балканско племИ!!!!

215

Наемодател

преди 6 години

Естествено, че давам катакомба под наем! И също толкова естествено освобождавам от наем новите наематели. Естествено, че всяка седмица контролирам дали за вложили парите от освободения наем за ремонт на жилището ми. С новите наематели е същото. Въпрос на сметки!

214

До Реститут до 199

преди 6 години

Аз знам един такъв случай. Една много възрастна жена имаше апартамент в краен квартал, от едната страна на нейния блок започваше Софийското поле. Почти всяка седмица крадци разбиваха някой апартамент в този блок. Когато стана невъзможно вече да живее сама, се премести при дъщеря си, а в своя апартамент пусна да живеят интелигентни хора, младо семейство от провинцията. Жената познаваше родителите на единия от тях и пусна младите без никакъв наем, само за да бъде жилището обитаемо. Живяха там 7 г.

213

spomeni

преди 6 години

имах нещастието да си дойда за ваканция през 13-та след 15г отсъствие. ужасих се от инфраструктурата, всичко около блока разбито не може да се стъпне на здрава плочка,не знаеш в следващата минута дали няма да се озовеш в пирогов потрошен, 2-3 бездомни кучета отсреща, градинката в която се събирахме млади майки беше тотално празна, буренясала, нито един човек, счупени пейки, в пошатата счупени стълби, често пускам клип на приятели какви акробатики правят хората да се качат и слязат по стълбите, в поликлиниките същтото, a съседите kolko sa озлобени не ти е работа,трагедия отвсякъде, ама хората н

212

М8

преди 6 години

Имотите си ги давам под наем, затова са купени. Плащам им данъците. И да, в центъра са. Скъпи имоти със скъпа поддръжка и данъци. Защо трябва да става още по-скъпо, защото са ми втори, трети, пети... Държавата ли ще ми каже аз как да си харча парите, които са изкарани с честен труд?

211

Анонимен

преди 6 години

Апартаментите, които се дават под нам в София 95% са катакомби и това е защото собствениците не си правят труда дори на козметичен ремонт след десетки години естествена амортизация. Оставят новите наематели да си направят ремонта за своя сметка или да живеят в амортизирано жилище. Иначе наемите всяка година не забравят да ги вдигнат.

210

Анонимен

преди 6 години

216, наема беше няколко месеца, наемът е обложен с данък! Всъщност ми се обадиха съседите и казаха че много смърди. Тогава отидох и видях каква *** беше станала...

209

Анонимен

преди 6 години

ха..немската овчарка на наемателите ми бе издрала всички тапети в жилището.бяха си ковали по стените етажерки.бургията с която бе пробивал бе направило отвор чак в другата стая.данъците върху наемите ми са плащани в НАП.а сега и авансово на тримесечие-декл.по.Чл.55......

208

Анонимен

преди 6 години

"Преди 5 години дадох двустаен на младо семейство с едно дете. В последствие си купили куче."За 5 години наем които са ти дали може да си купиш 10 нови паркета. Радвате се на големите приходи без касови бележки, ама се хващате за малките подобрения които да направите след години амортизация.

207

Анонимен

преди 6 години

До Реститутда, така е.Но в много западни държави има огромни проблеми със самонастанили се бездомници. В САЩ също, включително и самонастаняване в луксозни имения, в които с години не е стъпвал никой. Това налага огромни разходи за охрана, а допреди известно време не е било така. Не много отдавна имаше такава гюрултия около група от типа на хипитата, някои от тях с бебета. И се оказва трудно да ги махнеш от собствеността си.

206

Реститут до 199

преди 6 години

Глупости. Наема го определям за МОЯ имот АЗ. А защо е толкова нисък ли?! Защото съм кръвно задължен на наемателя ми. Защото е дарил кръв за мой близък, защото ми е помогнал в труден емоциален момент, защото ми е любовник, любовница ако щеш .... Надявам се, да не сте истински юрист, защото ще ми е мъчно за клиентите ви.

205

Анонимен

преди 6 години

"Защо преди да погледнете в чуждото канче, не помислите с какви усилия е придобито?"В нормалните страни, когато човек се окаже с голямо наследство в недвижими имоти и без големи доходи, той или ги дава под наем, или гледа да ги продаде, защото там не е нормално да си на социални помощи и в същото време да си с 3 наследствени апартамента в центъра на столицата.

204

Анонимен

преди 6 години

Значи скъпи наемодатели има един застрахователен продукт, който се казва "Отговорност на наемателя". Направете си такива застраховки и стига сте мрънкали. Включете си вноската в цената на наема или изисквайте наемателя да си го плаща ваша воля, защо ни занимавате нас с вашата негр.амотност ?

203

Анонимен

преди 6 години

Преди 5 години дадох двустаен на младо семейство с едно дете. В последствие си купили куче. Кучето беше унищожило черешовия паркет в хола! Миризмата остана за постоянно и се наложи да го сменя. Паркета беше хубав и скъп, но тия хора не им беше мигнало окото. Можеше просто да не допускат кучето в хола. След ремонта не ми минава и през ум да го давам отново под наем!

202

М8

преди 6 години

Това искате, да се вземе от човек, който се е трудил и да се даде на бедния! Преди да дадете даром, помислете защо един има, а друг няма. Къртовски труд, успех, мисъл, късмет...или не, не вярвате. Като ви казах, че съм си изкарал всичко сам и имам, ми цъкате минуси. Що не ме питате как се пести от какво ли не, за да се стигне до тук. А защо не питате родителите ми как се гладува, за да се плаща образование? Ми направете го и вие, какво ми взимате изработеното! Ама е по-лесно, нали?

201

Анонимен

преди 6 години

Абе вие на ***.оти ли правите хората,бе?Не стига,че ви плащат ***,който не създават и изхвърлят,ами и високи данъци за личната им собсвеност ще увеличавате?Това,че плащат за смет без да изхвърлят смет не виждате,а ако е за грабене виждате,ай сек.тир!

200

Поздравления!

преди 6 години

До M8Вашият коментар, все едно че е написан от мен. Но на някои не можеш да им обясниш тези неща. Не само на неинициативни колеги и съседи, но и на някои роднини. Редовно по някой далечен роднина, дето родителите ти не си му виждали очите от 30 г., се обажда и известява, че сина/дъщеря му вече има семейство, но са натясно.Нека да поживеят някоя и друга година в твоето второ жилище, за да не се харчат за наем? Разбере ли, че го даваш под наем, иска заем 20-30 000 лв. и"не знам кога ще го върна"

199

Реститут

преди 6 години

До Анонимен 195Ами, не. На този етап нямам такива притеснения, предвид подчинеността на нашето, компрометирано законодателство на европейското такова. Нали, няма как да си представим, че във френски необитаем замък, частна собственост ще настанят социално нуждаещи се въз основа на наредба.