101

истината

преди 6 години

Народа се е хвърлил на ядене и пиене, все едно, че утре свършва света.Заведенията - пълни с мързеливци.

100

Дзъ

преди 6 години

ехаааа ама как ги раздават само...IT-тата сега скърцат със зъби ...вместо да правят омлети

99

Анонимен

преди 6 години

До ***-работещ в предприятие за пълнене на колбаси и то главно от кайма за скара значи кюфтета,кебапчета взима над 1400лв,ОСИУГРЯВАТ ГО НА 400ЛВ. колко мислиш отчита статистиката!!Работещ сервитьор Осуряван на минимална заплата,чист доход около 2000лв,,продавач-консултант в софийски мол,официална заплата 750лв,обаче и процент от оборота на ръка!Тоя процент може да достигне и 200лв на ден + надницата!Говоря за София все пак.Совите не са това което изглеждат,яко укриване на доходи и сме "бедни".

98

Ф.С.В.

преди 6 години

Всичко е едни големи лъжи - не им вярвайте-- А отностно липсата на кадри в туризма - напишете в гугъл липса на кадри в туризма и ще ви излязат статии от поне 12 г че и повече- Над 10 г алчни хотелиери се подиграваха на хората- Сега плачат ? Господа Хотелиери- Вие сте на европейската трудова борса в която има над 180 МИЛИОНА работници- Защо не търсите там АА? А такива глупости за арменци и виетнамци- Просто ще им платите пътните до Европа и синята карта- После ще забегнат да работят в бели страни

97

Циник до 95

преди 6 години

Ти даже и зле не си!Реши ли задачата ***?Колко банана мОеш си наврЯ в отходното отвръстие преди да ти изхвръкнат ДзъРкелите?Овчар!

96

Анонимен

преди 6 години

Е НИЩО ДЕ ТЕ ТИЯ ДЕТО БЯХА ОТ УКРАЙНА ПАК ЩЕ ДОЙДАТ...АКО НЕ СТЕ ИМ ПРИЛОЖИЛИ ОНИЯ СТАРИ НОМЕРА- МОЯ ПОЗНАТА ПОЧВА В ХОТЕЛ, СОБСТВЕНИЧКАТА Я КАРА ДА КУПИ ХИГИЕННИ МАТЕРИАЛИ И ДА ДОНЕСЕ КАСОВИТЕ БОНОВЕ, ИЗЧИСТВАТ ХОТЕЛА, ПОДГОТВЯТ ГО ЗА ГОСТИ, А НОМЕРЪТ БИЛ НИЕ ВИ ОБУЧАВАХМЕ, ТАКА ЧЕ НЕ ВИ СЕ ПОЛАГАТ ЗАПЛАТИ, А НА ДРУГИ- МНОГО СТЕ МЪРЗЕЛИВИ, НЯМА ДА ВИ ПЛАТЯ И ХИГИЕННИТЕ МАТЕРИАЛИ ЗАЩОТО НИЩО НЕ СВЪРШИХТЕ, НАЕМА ДРУГИ И ТАКА ОСТАНАХА БЕЗ РАБОТНИЦИ, ЗАЩОТО ТЕ СЕ ГАВРЯТ С ХОРАТА.

95

Лъжа и

преди 6 години

измама, само на едно място има обявена заплата за готвач 3000 лв. Другото което се предлага е предимно "коректно отношение" "фирмено обучение" и "млад динамичен екип" , което в превод означава, че като цяло работодателите изхвърлят персонала си като носни кърпички и назначават хора от кол и въже.

94

Анонимен

преди 6 години

Истина е.Толкова са заплатите.Миналата година накрая на сезона ми платиха 3000лв

93

Уловката

преди 6 години

Ще вземате 3 бона - МРЗ + % от обората. Накая ще стане ама то оборота беше слаб затова ето ти 50-100 лв отгоре на МРЗ-то.

92

Анонимен

преди 6 години

До ЦиникЗле си колега балкански

91

Келеш

преди 6 години

Тази платена новина изкара сервитьорите по-платени от програмистите, смях в залата....

90

Анонимен

преди 6 години

Вчера нали излезе статистика за официалните средни заплати и там по професии точно туризъм беше с най-ниски заплати,ЕТО КЪДЕ Е ВРЪТКАТА-СТАТИСТИКАТА ОТЧИТА САМО ЗАПЛАТАТА НА КОЯТО СЕ ОСИГУРЯВАТ!Така е и в строителство,ресторантьорство,шивашка индустрия затова Благоевградска област е предпоследна по заплати само пред Видин!Смях в залата,който е бил по Видинско,Врачанско,Разградско знае че Благоевградско изглежда в пъти по-добре!Обаче инспекторите дремат и направо не виждат,явно имат полза!

89

zabobol

преди 6 години

Zaplati:11000-prezident,5000-gotvach.2-a gotvacha=Radev+chirpak za 1000lv.

88

Анонимен

преди 6 години

така, сега вече някой почва да разъждава що е то човешки ресурси и важна ли ми е работната ръка, като капитал и човешкия фактор въобще. Късно... :) Ако бях студент с радост бих потърсил по морето работа, но знам само един агнлийски и той не е перфектно, пък то си предпочитате и засукана мадама или така беше едно време. Сега работата опита до р... ми . :) Сега взимам достатъчно за да не се налага да Ви работя и недостатъчно за да съм Ви клиент, но и до там ще стигнем както е тръгнало.

87

Анонимен

преди 6 години

значи - през юни - избори, защото оставаме без парламент. депутатите като се втурнат да стават сревитьори, а и както са с връзки....пак я загазихме.

86

Циник

преди 6 години

До ПРАВЕШКИЯ ОВЧАРОвчи , реши ли задачата бе?Колко банана може да си навреш в отходното отвърстие - преди да ти изхвръкнат очите?:-)

85

Шаран-БГ

преди 6 години

"Надница" е възнаграждението за еднодневен труд! "Надник" трябва да е нещо свързано с " надничане" - де през прозореца, де през ключалката, де в месечната ведомост за заплатите на депутатите, де в канчето на старата служба...... Нали , убийци на българския язик от "Днес" ?

84

Анонимен

преди 6 години

Депутатите не стават сервитьори, защото се работи много и заплатата е на късмет.

83

Анонимен

преди 6 години

Обява на работдател в зимните курорти , които се конкурират с летните :- Заплати за келнер 8 000 лв.-заплати за готвачи 15 000 лв.Всичко се изплаща накрая на сезона , ако има печалба , ако няма по 500 лв. на месец .

82

Анонимен

преди 6 години

1000 лв. за "викач" - тц ! не искам. мисля да ставам президент - в съседната статия пише - 11 000 лв. а и пенсията доживотно е 10 бона. дори за депутат не искат 2 езика.........то и българският даже им куца.......ще се прежаля да стана депутат.