79

Анонимен

преди 6 години

И какво лошо има? Вие знаете ли как живееха югославяните? Можеха да обикалят света и живееха много по-добре от нас! Ако България беше станала част от Югославия щеше само да спечели народа!

78

По какво си "ек

преди 6 години

До Експерт историкПо какво си експерт?

77

Анонимен

преди 6 години

Ах този лош Сталин който дава на България Южна Добруджа въпреки,че БГ са на страната на Хитлер!

76

Анонимен

преди 6 години

Сега живеем добре защото от 89 са минали близо 30 години. Все едно някой да сравнява как се е живеело преди 44-та година и 89-та година като заслуга за това да се преписва на системата на управление. Това ровичкане в историята не води до нищо. Така са искали така са живели. Какъв е проблема, няма да се върне времето. Някой може би иска да си прави актив като го припомня. Така беше и преди - за борците против фашизма се говореше ежедневно. На кой му пука. Лузърите преди са си лузъри и сега

75

Анонимен

преди 6 години

Спокойно може да се заключи, че Сталин освен велик човек, е бил и добър приятел на България! Въпреки факта, че България е съюзник на Хитлер, другаря Сталин не позволява Бългапия да загуби и една педя земя! Докато Чърчил и Рузвелт са искали да ни разпарчетосат!Паметник на Сталин да му пъстроят ще е малко!

74

Анонимен

преди 6 години

За 25 години след 44 година през 70те България сама построи първата си ядрена електроцентрала, една от най-големите в Европа.С ЕС 28 години след 89та България не е построила нищо освен стотина км. магистрали по заповед и с пари от Брюксел (а защо не дават пари за развитие на производство и технологии???) кото се строят 4 пъти по-скъпо от Норвегия, но Брюксел удобно си затваря очите, а населението от 9 милиона стана 5.6 милиона, като само 3,5 милиона са българи при това повечето над 60 години.

73

ами сега

преди 6 години

Сега нали е еврорепублика и е застрашена от изчезване, градовете се топят, селата ликвидирани и всички в София говорят повече английски и немски отколкото български.

72

TPE3BEH

преди 6 години

Това не е цялата картинка - за България като страна загубила ВСВ, е било планирано да бъде раздробена на няколко малки държавици, които да се влеят в Югославия. Освен македонска нация, комунистите са си измислили още и тракийска и добруджанска...Ако не се бяха скарали Тито и Сталин сега нямаше да има България...

71

Само да питам

преди 6 години

Георги Димитров според статията е ужасен защото опитвал да вкара във федерация (общност от няколко страни) България и Югославия. Така...Борисов и Юнкер опитват да вкарат във федерация (общност от няколко страни) България (вече в общност ЕС) и Сърбия, Македония и т.н. западни балкани (Югославия)Те добри ли са?Какво е по различното?

70

annybody

преди 6 години

По висша партийна повеля и прозрение в Пиринския край идват разни простаци от Србско и учат хората на "матерен" язик. Един нашенец пита: "Си писмен, даскале?" А оня: "Е па! Две годин у шуму сам бил!"На ниво, на дередже... Поклон пред "великия вожд" Г. Димитров.

69

Анонимен

преди 6 години

Чърчил е бил планирал поне 200 хиляди бройки цивилни българи да бъдат избити с бомби. След намесата на Сталин бомбардировките са прекратени и България се разминава само с няколко хиляди убити от американските и британските бомби.

68

Анонимен

преди 6 години

Сталин, Тито, Димитров - велики комунистически деятели! Някога имахме гиганти за ръководители, а сега имаме Бойко!

67

Анонимен

преди 6 години

Важно: Г. Димитров моли Сталин, да въздейства на Русзелт и Чърчил, да прекратят бомбардировките над София и други български градове. Сталин действително пише телеграма до Рузвелт, и след два дни бомбардировките са прекратени.

66

Експерт историк

преди 6 години

Преди 1944 Бългаия произвеждаше самолети, българите живееха богато, беше Швейцария на Балканите, след 1944 при комунистите спира социално-икономическото развитие и равнището на живот на българите през социалистическия период, при социализма започнаха убийствата, грабежите, изнасилванията на възрастни жени, организирана престъпност, рекетьори, мутри, олигарсите на политбюро на БКП, проститyция, наркомания.

65

ДО 64 --->ПЕТК(У)

преди 6 години

НАЛИ КОМУНИСТИТЕ ПОБЕДИХА ХИТЛЕР БЕ ОБЪРКАН *** ...ВЕЧЕ В МАНИЯТА СИ ПИШИТЕ ПРОТИВОРЕЧИЯ И ВМАНИАЧЕНОСТИ...СЪБУДИ СЕ!

64

История в два реда

преди 6 години

През фашизма хората са живели в сламени колиби и са си светели с газени лампи,през социализма апартаменти,АЕЦ и космонавти,а през демокрацията дрога,клошари,мутри,прости*тутки!

63

Анонимен

преди 6 години

По времето на Тодор Живков пенсионерите не ровеха в кофите за огризки от храна и нямаше просяци, бездомници, пpocтитутция, убийства, наркомани, безработица, издевателства над стари хора по селата.

62

Анонимен

преди 6 години

Няма лошо, една голяма бг държава със столица в София в центъра на балканите и така ще си върне и Вардарска Македония и западните покрайнини и ще стигне до унгарската граница както при цар Симеон и даже до Италия. Гърция щеше да върне беломорието, защото новата федерация няма да я пусне до Европа и пристанищата са блокирани и безсмислени без път по суша.

61

Комунист

преди 6 години

62, капитализма е най-лошата система Проблема на България е, че не успя да направи голямата крачка напред, нещо което Ким Ир Сен и Ким Чен Ир успяха да осъществят като по този начин запазиха режима и спасиха страната от разграбване! Маршал Ким Чен Ун продължава великото дело на баща си и НАДГРАЖДА. Бай Тодор се оказа наивен и слаб ръководител. Заряза 30г. труд с лека ръка. Трябваше да пусне милицията и да затвори по лагери протестърите! Но той беше мекотело, затова падна режима!

60

до 62

преди 6 години

АБЕ *** КАК ФАШИЗЪМ ЩЕ БЪДЕ = НА СОЦИАЛИЗЪМ ТИ ИМАШ ЛИ ПРЕДСТАВА КАКВО БРАЩОЛЕВИШ БЕ ПРОМИТ МОЗЪК.....ТИ НЕНАВИЖДАШ РАБОТНАТА КЛАСА???И СЕ ИЗЖИВЯВАШ КАТО МРЪСЕН КАПИТАЛИСТ КОЙТО ЕКСПЛОАТИРА РАБОТЕЩИТЕ И ПЛАЩА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ТОВА Е ВАШАТА ТЕЗА НА ВСИЧКИ ЕКСПЛОАТАТОРИ.....