145

Анонимен

преди 6 години

Това не ти е социалзма,разбери,живея на запад и гледам местните,докато не вървиш и си търсиш правата непрекъснато,никой няма да ти даде нищо.Те сами си извоюват всичко.Съберете се в дружество на дискриминираните европейски сескостопански производители,наемете си адвокати и си търсете правата.Или просто си засявайте българска продукция,има начини да се отглеждат органични продукти,без кой знае какви или без химикали.

144

Шоп натюр

преди 6 години

Бегайте у Северна Корея бре, никой не ви спира!

143

666

преди 6 години

На който му харесва бай Тошовото време да върви при бай Тошо - той ви очаква!

142

Анонимен

преди 6 години

Бангладеш - 144 000 кв.км със 156 млн. население , значи и в Бангладеш е по-добре от България , всички си стоят там .

141

Шаран-БГ

преди 6 години

Не ми е мъчно: ни за партийните и комсомолски секретари, ни за манифестациите по 1-ви май и 9-ти септември, още по-малко за безкрайните бригади в помощ на селското стопанство!! Не тъгувам,че в магазините нямаше банани, портокали и ароматизирана тоалетна хартия!! Просто в 1980 год. получавах 220 лева заплата и те ми стигаха-и на семейството ми. Имахме училище и учители, поликлиника и лекари. Имахме в "Топливо" и донбаски въглища - 33.00 лева за 1 /един/тон. Цените на стоките бяха като за хора

140

Уточнение

преди 6 години

Вярвате ли, че допитването е осъществено, като интервюираните хора са били подбирани НАИСТИНА на случаен принцип?Помисли, преди сам да си отговориш на този въпрос.Има жокери - кой е поръчал изследването, кой го е финансирал, на кого го е възложил?Опитният социолог може да осъществи едно допитване така, че да получи отговори, които са му били поръчани още при възлагането на задачата. Достатъчно е в целия екип да има само един такъв и той да нарежда на останалите какво точно да правят.

139

Анонимен

преди 6 години

И после ми говорите за европа как помага, толкова хора знам дето фалираха покрай полските домати. Колко често вече виждате български домат?По последни данни за последнит 10г,55% от фермерите са променили професията си или на социални помощи. Колко птицеферми умряха за да могат 2-3 големи фирми да прогресират.3 години подред основна промяна на закона за големината на клетките. Никой ен може да тегли кредити по 40 000 всяка година. Всичко вече е нагласено да сме само потребители. По демократично.

138

Анонимен

преди 6 години

До Idealistвисокия прираст продължава до наачлото на национализацията, първите спадове в раждаемоста и естественния прираст са от началото на 50-те, този спад не се наблюдава в други страни от региона в които не са провеждани процеси на национализация, така че началото на демографските проблеми на България започват с идването на болшевиките на власт

137

Анонимен

преди 6 години

До Idealistпрез периода между двете световни войни България увеличава населението си от 4,8 млн до 7 млн, вярно че това увеличение се дължи и на около 250-300 хиляди бежанци от загубените територии, но в това време България е била с най-демографски показатели в европа, много по-добри от тези на Турция, годишно са се раждали по над 200 хиляди деца, през 30-те години се прогнозира че 10 милионния жител ще се роди някъде в средата на 50-те а в края на века ще сме с население 25-30 млн

136

Анонимен

преди 6 години

Събудиха се българите през 89 ..и установиха, че прехваленото им соц.образувание...и за ч е п на буре не става!Но другарите се преориентираха бързо, и пратиха...и пращат копиуетата си в гнилия запад да учат!

135

Анонимен

преди 6 години

132 от койд а си искам правата като точно тези ми вкарват тяхната стока Полша, Германия, Франция които ни съсипват. Е държавата вместо да ми даде 3000лв на година(после ще ми вземе данък на субсидията разбира се) Ще ми вземе и 1000 бюрокрация и с останалите 1500лв аз трябва да се конкурирам с хора който получават 30 000 евро субсидия. как? 0.26 лв със транспорта е френският картоф, като паркираха до мене 4 камиона и се опулих. А аз падна ли под 0.50 край вътре съм, накрая всичко назаде 22 тона.

134

Анонимен

преди 6 години

След 1989 г. професори и доктори на СДС и ГЕРБ съсипаха образованието и децата бягат в чужбина.

133

до 135

преди 6 години

Ъхъм..."растеше държавата" ...с ка ту ни роми "внос", и като бактерии в петриево стъкло!Умиране имаше - спасение не!Мухльовци - от хубаво - никой не бяга!

132

Анонимен

преди 6 години

132 Срещу кой да се борим за субсидия? Казва се няма и точка, натискат ни с данъци, условия, правила, изисквания. Хайде аз мога да си позволя тази година да стачкувам, ама 80% са на ръба на оцеляването. Забраняват ни семена, потреблението ни е 3 пъти по скъпо от западното(и то внос от там), химията и тя е 3 пъти по скъпа от западната, субсидията 13.5 пъти по малка. И накрая ми стоварват 0.26 френски картофи срещу моите 50ст и съм 1 година назад. 8000 за семе, химия, работа на вятъра.

131

Щирлиц

преди 6 години

"Изследване на "Тренд" от вчера показа, че 28 години след началото на т. нар. "преход" българите все още не могат да се обединят мразят или харесват социалистическия период."Това е нужно само на антибългаристите-родни и чужди.Нужна е реалистична оценка,която не отрича всички плюсове и минуси на комунизЪма,и това да го пише в учебника по история.Просто е.

130

Idealist

преди 6 години

Историята показва, че в съзнанието на хората остава онзи, който е събрал общността, укрепил държавата, като начинът за това не толкова от значение. При Т. Живков ( не съм негов почитател) държавата растеше и населението стана поти 9 000 000 души. Сега на територията наречена България реално живеят около 5 000 000 души от тях 2 500 000 пенсионери. Колкото до интелектуалните възможности на Т. Живков сравнени вкупом с тези на Цветан Цветанов и Бойко Борисов са твърдо в полза на Т. Живков!

129

Жокер

преди 6 години

По Тошово време България се ползваше с уважението на половината арабски свят, половината Африка, половината Латинска Америка. Сега БГто е едно жалко посмешище на целия свят

128

до 147

преди 6 години

Така...така..бай ти Тошо внасяше ка ту ни роми от Румъния! За внуците си се притеснил !Не с2е притеснявай другарю - те ще знаят немски, и английски!И по - добре!Вие другарите - за (вече над 70години) Евахте *** мата на 1300 годишна държава!Вие...и никой друг!По грозни сте и от османския поробител!

127

Анонимен

преди 6 години

И ако ви дават по малък процент субсидии,защо не се се борите за правата си и срещу дискриминацията?Наготово нищо няма да ви дойде,ако не си поискате и се борите за това.

126

селянин

преди 6 години

През социализма стахахме хора ,а сега се раждат само диваци , защото тогава здраво се учеше ,и за влезеш в университе се искаха огромни знания ,а сега за някой лев вземаш диплома и за космонавт !!