20

Анонимен

преди 6 години

Проблемите на САЩ се свеждат до думата ресурси, а по-конкретно, петрол. Проблемите на Русия се свеждат до три букви; САЩ. Всяка от страните се опитва да представи действията си за коз. Прагматизмът и здравият разум карат хората да се обединяват, а не да се противопоставят. Владимир Путин е прагматик, но не живее с илюзии. САЩ ще се пържат сами в кладата, която създадоха, вместо да обединят усилия с държавата, която първа им подаде ръка. Жалко.

19

Анонимен

преди 6 години

ДОКОЛКОТО СИ СПОМНЯМ, КРАЯТ НА СССР ГО СЛОЖИ ЕЛЦИН, А НЕ ГОРБАЧОВ.ГОРБАЧОВ ТОКУ ЩО БЕШЕ ИЗБРАН ЗА ПРЕЗИДЕНТ И ИЗВЕДНЪЖ ОСТАНА БЕЗ ДЪРЖАВА.

18

Анонимен

преди 6 години

до 1:"НАЙ ПОСЛЕ СИ ПРИЗНАХТЕ ТОВА КОЕТО ВСИЧКИ ВЕЧЕ ЗНАЯТ-,ЧЕ САЩ СА ЗАПАДАЩА СИЛА"Те го признават отдавна, но Русия не вярва, след като се опитва непрекъснато да се мери именно със САЩ !

17

къде е Китай къде Ру

преди 6 години

Края на 70те и началото на 80те икономиката на СССР превъзхожда многократно тази на Китай. 89 г. безбройно огромно колосално демократично множество от няколкостотин китайци демократи се събират на майдан на Тянананмън и биват недемократично помляни, въпреки че са въоражени и органите на сигурността също понесят загуби. В същото време в СССР Горбачов демократично побратимява СССР със Запада. Резултата се виждаме днес - къде е Китай, първата икономика в Света и къде е руската икономика.

16

Oila

преди 6 години

Kva e taz dimiasta offshorka?! Koi topli pak klimata?

15

Анонимен

преди 6 години

Великите страни са велики във всичко, а в областта на културата САЩ са мъниче. Това е констатация още на Кнут Хамсун, валидна и до днес. САЩ стъпиха стабилно на пътя на своя залез, но още не могат да го разберат. Опасността е да не предизвикат 3-та световна война,защото имат доста луди политици и генерали.След 1945г. до момента няма нито една година през която САЩ да не са били във война с някоя държава- нито една.

14

Анонимен

преди 6 години

Америка е забележителна страна, климат, природа, ресурси, плодородни земи, a след като избиха и изчистиха местното население от 1820 до 1970 стандарта на живота на работниците постоянно расте. От 1970 обаче започна да пада и не спира да пада, 90те намериха решение когато Горбачов им даде богатствата на Русия на тепсия, но после се появи Путин, затова сега трябва да помогнем на братята американци да катурнат Путин, иначе може да си обедняват така още 200 години.

13

Анонимен

преди 6 години

Вярно е, че Горбачов им се наведе и им се даде без бой, предател или наивник, историята ще си каже думата когато му дойде времето. Вярно е също така, че СССР беше набрал критична маса като военнен потенциал и икономика и трябваше да се преоритентира от тежка индустрия и предприятия гиганти към стоки за пазарно потребление и тогава Запада щеше да рухне, нямаше да издържи на "Студената война".

12

Анонимен

преди 6 години

Къде въобще я бутате тая държава от 3-тия свят ПРосия ? Русия е едно икономическо и военно джудже,което извън границите си не е никакъв фактор.САЩ е най-силната и влиятелна държава в Света ,зад която седят всички цивилизовани страни наред с НАТО,а зад Русия кой седи ? Сирия...вярно.От САЩ зависи световната икономика,от САЩ зависи всичко,а не от руското икономическо джудже.Както създателя на Гугъл каза - Русия е равна на Нигерия ,но със сняг !

11

Анонимен

преди 6 години

Ще има много да плачат говедовъдите за СССР, защото той им вършеше черната работа срещу исляма, а те палеха фитила и гледаха сеир отстрани. Зависимостта на САЩ от петрола ги принуждава да станат ортаци и с дявола, пардон СА, само и само да поддържат мита за непобедимостта си. Китай, Индия и Русия не лежат на такива лаври и са наясно с гнилоча отвъд океана и скоро това ще бъде видно.

10

Анонимен

преди 6 години

Ерата на САЩ свърши. Преоринтирайте се към Русия и Китай. САЩ умре! САЩ един ураган не успяха да преборят, нежели война да спечелят. Къщите им едноетажни от картон и найлон, ураганът ги отвя като перце.

9

ТHE Патриот

преди 6 години

ФАЩ не могат са спечелят каквато и да била война камо ли срещу Русия,триумфа на ФАЩ същестрвува само в холивудските тъпотии и пропаганди!ФАЩ една загниваща иперия готова да жертва целият от яд че Русия и Китай и други ги изпреварват!

8

Анонимен

преди 6 години

Само като се сетя как тоя с белега на главата и оня дето умре без да знае на кой свет е ни закопаха се пръскам от яд! Да си свалиш гащите пред един бивш пишман артист грозен като смърта ето това няма как да го разбера. С какъв акъл тоя с белега на главата предаде целият соц лагер? Това човек от лудницата няма да го направи. За колко сребърника ни продаде този стар ***.раст незнам само знам че го отпери на милиони хора отзад!

7

О'Коча и О'

преди 6 години

Вярно е, че САЩ е велика страна. Величието й обаче доста рохкаво и зависимо от петрол, най-вече. Вярно е обаче и че Русия е велика страна, както и каквото да въртят и сучат, че не е. Превъзходството обаче не е константа, а променлива, както сами виждаме. На хорозонта отдавна заявиха претенции държави, смятани за развиващи се, с които САЩ вече ще трябва да се съобразяват, за тяхно нещастие. Русия знае всичко това, а САЩ тепърва ще го научи.

6

до 2

преди 6 години

Нито един изстрел не е произведен от Украйна към територията на Русия,никой не е обявявал война на Русия.Факти,Русия нападна Украйни и изби хиляди.Русия нападна Грузия и гази хората с танковете,жени и деца и т.н.Списака е безкраен.Защитавала,как се защитаваш на чужди територии на суверенни държави.Убийци.

5

до 2

преди 6 години

Украинци не искаха да живеят повече като пияните руснаци и искаха да се присъединят към ЕС.Протестираха мирно,стояха зимата на паладки на площада като протест срещу диктатора марионетка на Русия.Но според Русия независима Украйна нямало право да се присъедини към ЕС,трябвало да бъде буферна държава,това са думи на Путин,щото иначе не било добре за Русия.Наглеци,и след това нападнаха и избиха десет хиляди украинци,християни,изгониха ги от домовете им.Анексираха Крим,отцепиха Днецк и Луганс.

4

до 2

преди 6 години

Абе стига с тези глупости че Русия се отбранявала от агресори.Русия се е разположила на 1/8 от световната земя и има население 140 милиона.Постоянно напада суверенни държави,избива хора.Според Русия ако някоя държава се присъедини към определен съюз това е нападение срещу нея.Според Русия няма суверенни държави,тя ако реши че е заплашена може да нападне всеки.Например Латвия като суверенна държава може да си разполага квито оръжия иска на своя територия,кое е Русия да и забранява.

3

Маъор Грудев Сливен

преди 6 години

Браво червени другари!Ураааааа Ка *** Ес Ес бе Ка ***.Ураааааа.Мамицата им на тез империалисти гадни.

2

Тони К

преди 6 години

Идеите на САЩ, поне някои от тях не са лоши, но позицията и гледната точка към тях опорочава и изхабява искрените намерения и цели. На американците никой не им е виновен затова, че те сами се злепоставиха пред целия свят с двуличното си поведение. Каквото и да лъжат за Русия, няма как да скрият, че тя се защитава от агресори, които всячески, отвсякъде се опитват да я притискат в ъгъла и обвиняват във всички грехове. Няма нищо чудно в това, че Русия отговаря подобаващо на тези провокации.

1

Анонимен

преди 6 години

НАЙ ПОСЛЕ СИ ПРИЗНАХТЕ ТОВА КОЕТО ВСИЧКИ ВЕЧЕ ЗНАЯТ-,ЧЕ САЩ СА ЗАПАДАЩА СИЛА