99

до 99

преди 7 години

Ти пък отде се пръкна б,е за великомаровските славяни дори не си чувал. Kакви църкви те гонят нека се отделят да не мислиш че му пука на някой Путин скор ще отори портите и ще приеме 100 млн човека тука никой няма да остане.

98

Do 99

преди 7 години

Чакай указания от Москва, какви да ги плещиш тука бе ахмак!

97

до 96

преди 7 години

Пишели са на староруски, известен още като черковно-славянски, на какъвто и до днес се водят службите в Православната църква, въпреки опитите напоследък на БПЦ да се отдели от Православието по политически причини и да се пришие към Католицизма.

96

Поздравявам ...

преди 7 години

...всички, които не могат да схванат унищожително снизходителната ирония, с която БД прави на пух и прах наглеца Карпов. Това са хора, които смятат единствено псу.вните за значимо комуникационна средство в подобни случаи.Поклон пред тези титани на мисълта!

95

до 94

преди 7 години

Още един умник. Няма как КИРИЛИЦАТА да е утвърдена със закон през 9 век, след като за първи път е наречена така през 17 век. Схващаш ли или да ти го напиша пак.

94

Анонимен

преди 7 години

Защо думите ни са сходни с руския език и на какъв език са пишели руснаците допреди сръбските братя Кирил и Методий да закарат азбуката в Русия.

93

до 92

преди 7 години

Славяни са руснаците, чехите, поляците, сърбите, харватите и словенците.Българите, турците, гърците, македонците и албанците не са славяни.Ако не го знаеш, проблемът си е лично твой.

92

Анонимен

преди 7 години

Кирилицата е българска.Единствено в България Кирилицата се установява със закон,азбуката е утвърдена в България със закон, приет от Народния събор (тогавашното Народно събрание) в Преслав през 893 г.

91

Анонимен

преди 7 години

Дайте да неглижираме нещата, все пак Карпов ни е началник по руска линия. То и на "професор" Божо са му толкова познанията ама ето че много хора му се връзват на изопачаването на българската история.

90

Анонимен

преди 7 години

До до 88Оооооо, това, че по времето на светите братя не е имало българска държава, в която живеят и славяни, е истинска сензация! Незабавно я публикувайте, ще взривите научния свят!

89

до 88

преди 7 години

Българските славяни не са имали език. Първо защото няма такъв израз български славяни.Българите не са славяни. Това е още един от кремълските митове.

88

Анонимен

преди 7 години

До PD"Окрепват, окрепват", отр.епко!

87

до 87

преди 7 години

Така е, само разтривачът на Тодорживковите уши е Светец.И никога не е бил комунист. И е много образован, най-образованият българин.Затова го избирате трети път, защото е прочел цяла книга.

86

Анонимен

преди 7 години

До димитър ленковИ как точно хора, които "нямат нищо общо с България", знаят перфектно езика на българските славяни?

85

Анонимен

преди 7 години

Старото руско *** Божо обича да неглижира преднамерените гафове на руските си другари. Кримнашиста Карпов отдавна не е спортист а политик, член на престъпната партия на Путин и виден привърженик на агресивната линия на Русия.

84

до 86

преди 7 години

Няма такъв филм. Това е БГмит. Никъде до XVII век не се споменава думата кирилица.В нито един исторически документ. А ако ти го е разказала прабаба ти е друг въпрос.

83

Анонимен

преди 7 години

"Кирилица" е наречена от учениците на Кирил и Методий в чест на учителя им Кирил.

82

Анонимен

преди 7 години

До Анонименвъв Великоморавия са част от алцековите българи и други компактни български групи от по-предни векове

81

онбашията

преди 7 години

кирилицата е толкова българска, колкото хеопсовите пирамиди са македонски. българия е само първата държава която ползва кирилица, но кирил и методий не са българи

80

Анонимен

преди 7 години

До PDКазано от човек, който с лекота пише "особеННо" - звучи мастито. Като в чалга-клуб!