23

край

преди 7 години

Най-нормалното е на 20г. да си "просто безработен" - всички са така и УЧАТ за да си подредят живота. Абсурдно е да стимулираме момичетата да влизат в залите за да печелят медали и да ги пенсионираме на 20г. Закона е писан като са взети предвид спортове при които приключваш на около 40г. /Йовчев - гимнастика/ . На гениите от парламента хич не им е минало през ума че има и художествена гимнастика.

22

до 19

преди 7 години

От къде тотото има пари? От хора, които се надяват без труд да ударят кьоравото - от там са парите на тотото. Което цялото му име е СПОРТ ТОТО, защотото дава печалбата си на СПОРТИСТИ. Добър ден - ходи търкай билетчета вместо да ми говориш за умствения капацитет. Ако им бяха дали по 700 хиляди на куп, а не под формата на пенсия, нямаше да се дразните толкова...

21

Иванов

преди 7 години

А каква е била заплатата им месечно?

20

Хенде Хох

преди 7 години

Баси простотията!!!!!!!!

19

До КРАЙ

преди 7 години

Тия момичета са работили кажи-речи цял живот за да стигнат до тук. Това е профила на тази професия - започваш я от малък и я приключваш млад. Иначе кой е луд да се захваща с такова нещо, като знае, че на 20 вече ще е просто безработен? Кой ще ни отсрамва? И без това нищо не даваме нито на спортистите си, нито на другите млади хора. Как от СПОРТ ТОТО ще се дават пари на деца, спасили живота на някого? Това е СПОРТ ТОТО - половината пари отиват за такива неща.

18

Некъф луд

преди 7 години

Браво. Полага им се на момичетата

17

Гост

преди 7 години

Много завистлив народ!!! Дали си давате сметка колко труд се изисква, колко лишения за да спечелиш тези медали??? Защо като сте толкова "големи" на думи не вземета да идете в залата от сутрин до вечер и да си "въртите" бухалките-като е толкова лесно според Вас??? Май въобще си нямате и напредстава колко травми имат тези "пенсионерки" на по 25-27 години. Дали си давате сметка, че накои от тези момиче са дошли в София на по 10-13 години сами -без родители и са живеели на общижития????

16

Халиф Мезути

преди 7 години

Е та колко са хиляда лева, айде сега. Ако нищо не им бяха дали щяхте да мрънкате, че не са им дали, сега дуднете, че, видиш ли, тотото им отделя по един бон на месец. Вместо изобщо някой да се радва, задето едно постижение има материално признание, всичко е мрънкане и брътвежи за комунизъм.Ей, всичко си го заслужаваме, щото сме ***!

15

До Явор

преди 7 години

Аз не завиждам. Гордея се че си работя и изкарван честно пари за мен и семеството ми. А ти умствен капацитет имаш ли да осъзнаеш откъде тотото има пари?! Не са ли това пак нашите пари?!

14

край

преди 7 години

Абе Яворе - само инвалиди трябва до се пенсионират на по 20г. Каквито и заслуги да имаш към обществото ти си млад човек на 20г. живота е пред теб - участвай в състезанието. То има деца примерно спасил живота на някого - ми давайте му пенсия вече. Жива депутатска ГЛупост си е това.

13

Нед

преди 7 години

На тия дето обвиняват държавата , да му увира случайно пилешкия мозък ,че от детската градина са в залата.Докато вие се чекнете по кръчми и дискотеки ,те тренират.Нямали са детство като останалите, целия им живот е в залата.Затова и много от тях след като приключат кариерата си не могат да се справят в нормалния живот.Ако не сте спортисти няма да разберете , поне не обвинявайте,даже е малко за труда който са вложили.Някои от вас цял живот не са вложили и 1/5.

12

Явор

преди 7 години

Нека да го погледнем по друг начин - някои хора само с попълването на 1 фиш и печелят милиони от същото тото! Това нормално ли, питам аз! ИМА ХОРА С ИНВАЛИДНИ КОЛИЧКИ - ДА ГИ ДАДАТ НА ТЯХ!!!! КАК ТАКА С 1 ФИШ ЩЕ ВЗИМАШ МИЛИОНИ, А???

11

Явор

преди 7 години

А на някой направи ли му впечатление от вас, завистници, че парите идват от тотото, а не от пенсионния фонд - това не са вашите пари, че да имате каквито и да е претенции. Ако някой не е доволен, да не играе тото!

10

Анонимен

преди 7 години

Със здраве да си ги харчат дълги години, напук на всички завистливи аборигени!

9

Ммм

преди 7 години

Тцтцт! Браво, че имат злато, но извинявам се, хора в инвалидни колички, имат по-голяма нужда от пенсия до живот с 1008лв. Да не говорим колко българи имат спечелени медали и да не говорим, че не отбори, а един човек има над 50- 100 медала, и не е известен за по-голямата си част от алдиторията. Колко спорта има които ни издигат в другите държави по върховете, а тук все едно само бухалки размятаме. Скапана държава!!!

8

Извънземен

преди 7 години

Убедих се че в тази държава,трябва да размахваш бухалка за да прибираш хиляди левове, вместо да работиш от сутрин до вечер и да вземаш 500 кинта на месец. Дали си гимнастичка или обикновена мутра - в бухалката е истина. С бухалката се прибират хилядарките на месец. Е това е...Само искам да попитам - защо в държавата се мери с двоен аршин? Защо само за гимнастичките има по 1008 лв. пенсия на месец, до живот? Защо няма за олимпийските шампиони по щанги, плуване, бокс, борба и др. спортове??????

7

край

преди 7 години

С какво ги пишат българските закони. Пенсионерки на по 20г. Дай Боже да доживеят до 80г. всяко момиче - ще е получило от българите по близо милион през живота си. Къде е разума в този "закон". Нямам против да получават сумата примерно 5г. след прекратяване на кариерата за да могат да получат някакво образование, няма лошо и някога да получават добавка към пенсията но да ги пенсионират на 20г. - Това си е фундаментална глупост.

6

Явор

преди 7 години

Ауу, натежаха ли ви тия 1000лв? Ама много сериозна сума ще се натрупа за тия няколко момичета. То направо да се радваме, че сме гола вода по медали по тия състезания, че страната ще фалира, а? Завистта българска граници няма. Такова ви всеки един политик по отделно, милиарди се крадат за добър ден, но не - тия няколко момичета са проблема.

5

буквално

преди 7 години

Минаха през трупове за да вземат пенсия.

4

ДС

преди 7 години

А бе хора. Тяхната кариера започва на 3-4 години. Сега са на 20+ някой дори по-близо до 30. Тоест имат 20 години стаж. И пенсията е само при Олимпийски МЕДАЛ. Те са нямали същото детство.