75

от 80

преди 11 години

Обаче както животните искат да се докажат пред другите индивиди от вида си главно с размножителна цел, така и ти искаш да се докажеш като нещо повече от другите (Наричаш другите хора неграмотни и т.н). Има някаква прилика с животните. Обаче повечето хора отказват да я приемат, защото се чувстват унижени. Не им понася те да не са върхът на каквото и да било.

74

до 22

преди 11 години

"Христианството като философия за живот е едно , ама да вярваме в разни Богове през 2012 г. като неграмотни ислямисти , много наивно ! "А според мен още по-наивно е човек да смята, че е върха на еволюцията в цялата Вселена. Наивно и арогантно. Да си мислиш, че понеже виждаш животните и си по-висш от тях не значи, че си най-висшия, най-умния и най-знаещия организъм във Вселената и на Земята.

73

Мислещ

преди 11 години

Ако не беше вярата сега анонимковците щяха да бият глава в името на алах и да са с *** пушки.Пак ще кажа това много сложно нещо за материално-низкото мислене на някои.Христос има жена - Църквата. Невястата Божия. Тези апокрифи именно това засягат.А пък *** професорчета така търсят известност.

72

ЧОВЕК

преди 11 години

Е,нямат умора милите с дяволските копитца. Току пасквил срещу Мохамед, току компромат срещу Христос. Дерзайте, трополете:)))

71

Анонимен

преди 11 години

Добро утро , нима той не е мъж

70

Pimp C

преди 11 години

Една от най-великите книги писани някога е Библията, НО не по този буквален начин чрез притчи и митове които я тълкуват масите,ако четеш м/у редовете има уникални житейски истини!

69

Анонимен

преди 11 години

Вяра която толерира робстовото не ми я хвали, ама изобщо.

68

Анонимен

преди 11 години

Религията е важна и необходима, но до момента, в който разберем как и защо сме хора. След това ще бъде друго.

67

до 70 мислещия църву

преди 11 години

САЩ продават оръжие и на Швейцария бе ***

66

Мислещ

преди 11 години

Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Като гледам коментиращите и нивото им на средно-селскостопански бекове и си представям как те могат да разберат сложни духовни философски текстове.Това не е за вас, отворете си сайта на биг брадър и там може да се лензите колкото искате.

65

.........

преди 11 години

Вероятно става дума за гностически апокриф с неизвестно авторство. Още втори век има написани евангелия - "менте". Сериозните библеисти много добре знаят тези неща. Сега някаква професорка иска да прави кинти - нормално явление. Всъщност защо не се споманава препис от КАКВО е този папирус? ;) За да се спекулира по-лесно, за това.

64

Мислещ

преди 11 години

67, ти си супер неграмотен, папата ли е виновен за СПИН-а в Африка, или западните държави, които смъчат ресурсите й и държат хората на най-примитивно ниво, продават им оръжие и т.н?Лицемер.

63

Бастуните

преди 11 години

Вярващите сте само едни клети бастуни, които имат нужда заблуда да поддържа жалкия им безсмислен живот ! Панелни мишчици без образование и рационална мисъл в тиквите :) !

62

шурея

преди 11 години

Ей бяма да говорите за баджанака ей че ще ви прати в пъкала

61

Анонимен

преди 11 години

49, в името на високо хуманната християнска религия папата проповядва на африканците да не ползват презерватив и над 100 милиона души са заразени със СПИН. В Името на същата религия са водени кръстоносните походи, изгаряни са жени обявени за вещици и т.н.Християнството с нищо не е по добра религия от другите религии, а само за голяма част от християните днешно време спазването на основните човешки права е по важно от самото християнство!

60

Анонимен

преди 11 години

не бива да се забравя, че до ренесанса Библията е била в ръцете само на духовенството, обикновените хора имат достъп до нея много по късно, чак след 17 век .

59

недоразумявам

преди 11 години

Как всичко това ни сервират медите като по сценарии.Първо за Мохамед сега за Исус.Дали аджаба това не е игра на някой който имат интересот всичко това.Пък майната на народа вярвате в каквото си искате.Ами то вече не остана нищо ценно. Да вярваме в секса,парите,наркотици,чалгата и взлобата един към друг.Можеби това искат някой хора.Що за свят къде живеем?

58

аз

преди 11 години

Духовен? По-скоро наивен и вярващ като малко дете вярва в дядо коледа.Честито на всички въобразяващи се за 'мислещи' вярващи наивници.youtube/watch?v=scarHc8RA0g

57

Анонимен

преди 11 години

Исус гей?!?!?!? Модерно и актуално!!!

56

Мислещ

преди 11 години

И пак ще обясня за духовно неграмотните, във всички евангелия, независимо дали са апокрифни или не, става дума, че Христос като Бог има една жена - Църквата. Но като някакви професорчета, дето гонят да щипят млади студентки по дупето решат да мислят и почват да говорят глупости.Христос не е имал жена по простата причина, че Той бидейки Бог оставя всичко, за да спаси хората и да им вземе греховете.Това не ви е биг брадър и евтини сензации.