32

До 31

преди 12 години

С тази разлика, че в онази развита държава си пълолетен при навършени 21 г.

31

Анонимен

преди 12 години

Очевидно голяма част от колмеиращите са на около 20 годиншна възраст с 2 години и 15-ина хил. километра стаж зад волана и се смятат за за много опитни. Което автоматично прави всички 16-18 годишни (кандидат) шофьори некадърни, безрасъдни, пияни и т.н.Напълно подкрепям идеята, макар и малко закъсняла. Хората трябва да учат правилата за движение и да свикват от ранна възраст.

30

аз

преди 12 години

всъщост това е модел в една много развита държава - сетете се коя идеята е на 16 да вземеш книжка и да караш 2 години с родител/настойник . Тоест когат вече навършиш пълнолетие и имаш книжка ,да имаш необходимия опит и рефлекси да шофираш автомобила сам. В момента караш колата сам след 30 часа курсове - няма как да стане тая.

29

Райбера

преди 12 години

Те вместо да вдигнат възрастовата граница от 18....на 21 години примерно, когато човек е с една идея по-зрял, те свалили на 16... ще цитирам Коментар 19:"Е са' вече си *** майката! "Хубав ден на всички :)

28

456

преди 12 години

е тва вече е върхЪ - така де, нема вече леб за инструктори и изпитващи - то куцо, кьораво, сакато и всичкото ром си изпонакупиха книжки. Дай сега и 16-годишните да станат шофьори, а по-нататък и в детската градина - часове по кормуване. А така и дойните крави по пътищата за глоби и рушнети се увеличават. Бе направа - с един куршум - сума ти зайци...

27

dani

преди 12 години

Бог да пази България! По-голямо безумие отдавна не бях чела!Те сега се изтрепват, да не говорим ако приемат този закон! Жална ни майка!

26

Бацо

преди 12 години

Това е Национална стратегия за подобряване опасноста на пътя.На 16 годишните ще им дават временно удостоверение за шофиране - демек , докато катастрофират.Кой *** я написа тази стратегия?????????????

25

Анонимен

преди 12 години

Въпрос: А 16 годишните шофьори ще носят ли пълна наказателна отговорност? :)

24

Анонимен

преди 12 години

Идеята за по-ранна възраст на шофьорите контрастира със статистиката, според която най-често младите водачи предизвикват тежки произшествия на пътя. С други думи логиката на тапира измислил тая поредна глупост е ... ако *** са най-честите изжършители на убийства дайте им специални разрешителни да колят наред. Де да знам , правят нещо тъпо и опасно и ти го представят като нещо полезно и хубави , а за нас остава само да си лаеме във форума ..каква странна демокрация.

23

Absolutism

преди 12 години

Тия бълвочи въобще имат ли връзка с мозъците си и с реалността. Те точно тия дето са взели книжка скоро се пребиват най-много, те искат и лапетиите да карат.

22

Анонимен

преди 12 години

Най-накрая нещо смислено да се направи.А който не му дошъл акъла н 16-18г. по-добре и да не го чака. Гледам, че според коментиращите по презумция всички под 18 са пияни и безрасъдни! Съдейки по коментарите, наистина е така!П.С. На 32г. съм.

21

crus

преди 12 години

няма такава кретения ...чиновниците пак доказват че си живеят в своя свят .... РъБъ ..терминал 2 вече има опашка...баси кретенската държава сме

20

Samo minavam

преди 12 години

Вчера,при 2 коли на пътя,18г.,гимназистка-блондинка,щеше да ме отнесе,като ми отне предимството.Спаси ме интуиция,усетих,какво ще направи.Инструктори,Полицаи и Вие имате семеиства,издържате ку.ви,плащате подкупи и т.н.,но поне ги научете на нещо,преди да им вземете парите.

19

mrazq_da_mrazq

преди 12 години

Тия сериозно са се ангажирила с изпълнението на плана за намаляване на българите до 4 милиона!

18

iffaylo

преди 12 години

Е са' вече си *** майката!

17

НСС

преди 12 години

Този който е написал 'Националната стратегия' е потресаващо т*п!

16

ЛИЛИ

преди 12 години

ПЪЛНА ГЛУПОСТ И БЕЗОБРАЗИЕ БИХ КАЗАЛА !!! НАИСТИНА 16 год. НЯМАТ НИТО ОТГОВОРНОСТ, НИТО СТРАХ, НИТО ЗРЯЛОСТ ЗА ДА КАРАТ КОЛА - ИМАТ САМО ГОЛЯМА ДОЗА САМОЧУВСТВИЕ КОЕТО ЩЕ Е ФАТАЛНО ЗА МЛАДИЯТ ИМ ЖИВОТ !!! ЧУДЯ СЕ САМО ТЕЗИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ОТ ВЪЗРАСТНИ *** ХОРА ЛИ ИДВАТ ??? МАЛКО ЛИ СА СЕГА ЖЕРТВИТЕ ПО ПЪТИЩАТА ТА ИСКАТ ДА ГИ УВЕЛИЧАТ ???

15

mrazq_da_mrazq

преди 12 години

И това смятат да стане, като бутнат книжки на 16 годишни пикли и пиклювци?

14

Sandman

преди 12 години

Супер!Направо със свидетелството за първи клас да им връчват и книжките!Не стига, че и сега е пълно с некадърни шофьори с купени книжки, пикльовци с джипа на тате и т.н., а те искат още повече да стават!Абсолютно малоумие!Да вземат да си оправят "пътищата", пък после да мислят как да пъснат повече коли по тях...

13

Анонимен

преди 12 години

Представете си комбинацията *** баща дава на синаси БМВ то 300 коня да се повозят двамата и ония постоянно ще му казва "давай сине, настъпия аз съм тук не се бой, ко стане нещо ще оправим работата пари има"А какви нерваци има не е истина ко караш с 50 пред него и още малко ще те спре и ща пребие за това че караш с ограничението.На един познат един го застига на магистралата и го кара да отбие щото карал бавно с около 100 а той газара с БМВ-то заради такива кат него неможел да кара бързо.