30

до gonzo

преди 13 години

По вашата логика и Дебелянов, и Яворов, и всички останали светини в поезията ни не е бивало да пишат и да ни затормозяват с животите си! Срамота! Много жалко е, че не останаха хора, които да ценят по достойнство българската поезия!

29

до 23

преди 13 години

Как може да е гениален ,човек написал такова стихотворение???!?Посланието ,което носи е негативно! Вероятно си учителка , иначе няма нормален човек ,който би защитил тая глупост! Що за съвет да четем критика О.оЕдно произведение е хубаво когато докато го четеш те хване за душата , съпреживяваш и чувстваш заедно с автора. Когато те накара да летиш или да плачеш. А не когато четеш критика!!!! Ужас , ако си учителка , горко на децата ни!

28

???

преди 13 години

Кой е този Атанас Далчев? Не съм го чувал?

27

до 23

преди 13 години

За мен гениални мозъци са Ботев,Вазов,Йовков,А.Босев,Ламар и мн.други от родната ни литература,но защо непременно Далчев ? Та нима Петя Дубарова е по-малко поет от него ? Въпрос е на предпочитание разбира се....

26

до 23

преди 13 години

ти как го разбираш този гениален образ!?И вземи ми обясни с какво ще е полезен този гениален разсъдък в живота на децата ни?Възмущавай се колкото искаш!Ако имаш дете което в момента е на матура ще псуваш като каруцар!

25

gonzo

преди 13 години

Ерудиран може да е, но защо трябва да ни затормозява със самотния си живот. Разбирам хората го отвращавали, ценностите им били падение,но в живота трябва да се бориш, а не да се сочиш постоянно с пръст другите.

24

Анонимен

преди 13 години

Ако се замени написаното в стихотворението за книгата с "седене пред компютъра" и няма да има рима ,но ще е абсолютната истина.А иначе ми звучи като : "Недейте чете книги ,че живота ви ще бъде изгубен ,глух и пуст и вие ще сте никому ненужен." Е много хубаво послание!!! Точно на това трябва да обучаваме децата си.... После "уважавайте учителите" ...

23

Анонимен

преди 13 години

Ама какво Ви става бе хора?!!?!? Като не можете да разберете един гениален мозък като този на Далчев прочетете малко критика преди да давате "компетентните" си мнения!!! Възмутена съм от изказванията ви!

22

Tina

преди 13 години

"Книгите" е хубаво стихотворение. Ще покаже кой е учил и кой -не. Успех на учениците!

21

Tina

преди 13 години

Към Родината - Атанас Далчев И българин съм не заради твойта славаи твойте подвизи и твойта бранна сила,а зарад туй, че съм безсилен да забравяза ослепелите бойци на Самуила. Да търсим, който ще, във теб сполука бързаи почести и власт със страст една и съща,страданието мен по-силно с теб ме свързваи нашата любов в една съдба превръща.

20

лай-лай кучка

преди 13 години

Не считам,че А.Далчев е автора по който най-добре биха писали завършващите.Аз напр.не съм го изучавал,но не мисля ,че съм загубил много..

19

Анонимен

преди 13 години

Преди 25 г. завърших и този автор не помня да сме го изучавали. Сега му прочетох и стихотворението и го намирам за безсмислено и даже недостойно за изучаване! Горките днешни деца!

18

Гери

преди 13 години

Възможно най-тъпата тема... Въобще не съм убедена, че Далчев трябва да е в конспекта за матурите. Има много по-значими и интересни автори.Успех на децата!

17

Tina

преди 13 години

Към РодинатаНе съм те никога избирал на земята.Родих се просто в теб на юнски ден във зноя.Аз те обичам не защото си богата,а само за това, че си родина моя.

16

До boomslang

преди 13 години

Далчев е един от най-ерудираните ни поети, но изказването Ви само по себе си говори, че не сте способен да го осъзнаете! Естествено вината не е ваша, не Вие избирате колко нагънат да бъде мозъкът Ви. :)

15

NiamaZnachenie

преди 13 години

Uspeh na zrelostnicite. Голяма глупост е, че дадоха Далчев, но тъй като им знам критерийте за оценяване, няма да ги провали, дори и най-големите глупости да пишат.

14

до boomslang

преди 13 години

напълно те подкрепям!никакво намерение нямам да те нападам защото си ужасно прав/а!!И аз като чух за темата на матурата се чудих...нерде не пък Далчев...и какво дири той в учебниците по литература?До там ли стигнахме та да обременяваме децата си с напъните на някой никому неизвестен "автор"!

13

:))

преди 13 години

Еее, най-после тема, която да позволи на трудилите се през годините да се отличат! Браво!

12

Вчера

преди 13 години

Точно въпросното стихотворение коментирахме със сина ми. Той каза - " Ай ,стига ,бе тоя *** ,дето реве ,че заради книгите нямал собствен живот!"Ако това е стихотворение ,заслужаващо да се изучава в училище... Не знам кой и как определя какво ще се учи ,но "Книгите" ,а и доста други произведения са пълна боза! Няма ли критерий за стойностни произведения или се избират рандом идиотщини?

11

Анонимен

преди 13 години

Предметът "Литература" в училищата е пълна глупуст. Няма приложение в реалния свят, няма точност и конкретика както математиката. Трябва да се премахне от учебните програми.