92

асд

преди 14 години

До 77А това ,дали има някой кой да ни напада или не.Ти едва ли с ограниченото си всекидневие и умствен потенциал може да знаеш!!!!

91

КАРАВЕЛ

преди 14 години

Израел е изключение и ни да сме заградени от всякъде с таранбуки и ни еще имаме наборна войска от жени мъже, деца, баби и старци както е в Израел, а за другите от третия свят, моляте не ни сравнявай с тях, може да не сме цъфнали и вързали в БГ, но не сме все още от третия свят, където се водят нон стоп партизнаски войни

90

Коко

преди 14 години

"Генерал: Какво правим, когато редничка е в майчинство?"-Ще и помагате да гледа бебето.И без това нищо не правите.

89

asd

преди 14 години

До 77Аз не съм кадрови войник, а кадрови военослужещ.Аз съм офицер!За да стигна до това което съм в момента съм изкарал 8 години във Български военно образователни заведения,3 години в Чужди военно образователни заведения,имам 4 курса по 6 месеца за изучаване на чужди езици!Знам 3 Европейски и 1 Азиатски език!Бил съм на 2 бойни мисии зад граница!А ти какво си направил в мизерния си живот!!!Израел е страна с население от прибл. 7 мил. души и има армия от прибл. 180 хил. души!

88

Апис

преди 14 години

При положение, че от известно време наистина имаме дефанзивна доктрина може да се каже, че кашимерията е до някъде излишна или по-точно е излишна по начина по който се използва. За нас трагедията е, че си нарязахме ракетите :((( които бяха основен стълб в дефанзивната ни стратегия. Сега всички без Сърбия и Македония могат да ни плякат как си искат без съществен риск за тях.

87

lol

преди 14 години

Човека попита коя държава няма армия и аз му отговарям,това са факти

86

Митко

преди 14 години

Аха,значи вие сте пълзяли и сте правили лицеви опори,обачке женските *** са се подигравали с вас.Наистина тях офицерите не могат да ги накарат да пълзят и да помпат лицеви опори,защото кучките няма да се подчинят и веднага ще напуснат армията.Я си представете офицера да каже на кадровичката да се обръсне гола глава за наказание-тогава *** ще му издере лицето с нокти.ХА-ХА! И мен се опита ротния да ме накара да си обръсна главата,обаче аз отказах и ония див капитан ми даде 3 дена арест.

85

Az

преди 14 години

Е истината не винаги е толкова розова, колкото си мисли кадровия войник.Колкото повече минуси ми пишете, толкова повече НЕНУЖНИ кадривИ войници четат моите коментари.Ама и на мен да ми дават заплаща за НИЩОПРАВЕНЕ и аз ще искам да не ми закриват службицата.

84

До Каравел

преди 14 години

Моля те провери дали в най-техологичната армия в света - израелската, имат пехота и какъв е нейния брой!... Благодаря ти! След това провери какъв е броя на пехотата в Ирак, Афганистан, Южна Осетия, Пакистан, Колумбия (войната срещу ФАРК), Шри Ланка (войната срещу тамилските тигри)... И това са настоящи военни конфликти... Какво говориш ти...Но да не се отплесваме! Темата е друга!

83

Апис

преди 14 години

Швейцария няма нагли съседи като Сърбия, Гръция...няма за съсед държава под чието робство е била 500 години или току що създадена държава, която да я мрази адски много и чака удобен момент да и забие нож в гърба. Сравнението ти е некоректно.

82

Спец Част

преди 14 години

Апис, говориш пълни безхаберни глупости. "Кракът на кашимерията" в съвременен вариант е офанзивно понятие. Когато хипотетичен враг те атакува с кашимерия, за да "стъпи", твоята единствена цел е да унищожиш неговите части, а срещу кашимерия има ДАЛЕЧ по-ефективни методи от ползването на кашимерия. Знаеш какво е дефанзивна доктрина нали?

81

Бай Васил

преди 14 години

а ти какво ще правиш при кофликт с нашата путкинска армия и в двата случая ще ни нагъзят, но поне няма да сме наливали милиарди в изостаналата ни иненужна войска, по добре или да имаме силна и здрава войска като Турция например /което не е възможно стане никога/ или да нямаме никаква армия

80

PUTKOMET

преди 14 години

XAXAAXA MNOGO SE SMYAH NA TOVA-PUTKOMET! NOV VID BIOLOGI4NO ORIJIE ZA NEZABAVNO OBEZVREJDANE NA PROTIVNIKA! DEYSTVIE-SVALYA GA6TITE NA OPONENTA I EVENTUALNO MOJE DA OSTANE BEZ TYAH!

79

lol

преди 14 години

ДО:аcд мога да ти дам примери за държави които нямат армий-ШВЕЙЦАРИЯ,НОРВЕГИЯ,СЕЙШЕЛСИ ОСТРОВИ да продължавам ли

78

Апис

преди 14 години

Прав е човека дето каза, че не стъпи ли ботуш на земята не стават нещата. Пехотата винаги ще бъде ядрото на всяка армия, бомбардирането е само с тактическа цел, но не мине ли пешака все едно нищо не е ставало та ако ще и атомна бомба да са пуснали, не случайно има специални пехотни войски за действие след ядрен взрив ;))

77

Az

преди 14 години

До асдПърво - не работя за себе си.Второ - мога най-вече без армията.Трето - армията е ДАЛА много, но преди, а вече няма кой да ни напада, няма кой да ни превзема. Има само милиарди похарчени за вас *** КАДРОВИ ВОЙНИЦИ.И не ми обяснявай, че си кадрови войник щото това е призванието ти. Просто си човек без образование и само за кадрови войник ставаш.

76

da ama ne

преди 14 години

Дьржава без армия !?!.. няма как да стане ... Глупаво е човек да си мисли ,че се лежи и се извьршват безмислени дейности!А колкото до "бременна ефрейторка",тва си е направо трагикомично,и още един абсурд... Стават само за "С.С." <<< секретна секция (занимаване с документация) Някога ги имаше,а и сега ги има,само за това са подходящи...

75

асд

преди 14 години

Без Армия не може!!!Къде по света има такова нещо!!!Свалете си капаците от очите и погледнете реално!Коя държава няма армия!63 и 67 какво ще правиш при евентуален конфликт?Гащичките ли ще сваляте!Така както правят всички борещи се за съкратяването на Армията!!!

74

Спец Част

преди 14 години

Армията ни трябва да е малка. Въоръжена с последна дума на техниката - ракетни войски + артилерия + авиация, като кадри - малки на брой, но изключително добре обучесни и въоръжени части. Чисто дефанзивна доктрина, без каквито и да било количества заблудена кашимерия и трупане на излишна техника, която да отива на скрап. Никого няма да нападаме, но на всички (поне съседи) да е ясно, че не сме за прецапване.

73

bqsnata

преди 14 години

Prinudih se da dam primer za Sarvayvar za6to pove4eto rasiha prostoti o6te ot babino mi vreme- za tova koy kakvo trqbva da "raboti" i kade mu e "mqstoto"......i zabravqt 4e na tozi svqt vsi4ko se meni.....