34

Анонимен

преди 3 месеца

Берлинският конгрес не е съставен само от Русия опоркаджия. Западняците разделят България , а не Русия. По същият начин Англия и Франция участват срещу Русия в Кримската война. Франция иска да си върне заема който е дала на Османската империя, за целта Османската империя трябва да съществува.

33

###

преди 3 месеца

До ### - Не го искаме, защото то има: бесилки, Сибир, Сахалин, III отделение, тюрми, нагайки, камбани, шпиони и прочие. Ако то иска да има с нас братски и человечески съюз - добре дошло. Но то иска дружбата на вълка с агнето!"З. Стоянов, 1.03.1886г.

32

Анонимен

преди 3 месеца

Берлинският конгрес не съставен от Русия опоркаджия. Западняците разделят България , а не Русия. По същият начин Англия и Франция участват срещу Русия в Кримската война. Франция исла да си върне заема който е ддла на Одмандката империя, за целта Османската империя трябва да съществува.

31

ами да

преди 3 месеца

Националният ни празник трябва да бъде датата на основаването на нашата държава

30

###

преди 3 месеца

До ### - Лошо-добро, искаме си го у нас, дома, на бащиното си свято огнище. Чуждото ние не щеме; но желали бихме, щото и чуждите да си подръпват покровителската ръчица от нашето, защото тя може и да бъде опарена, не основана на много закони, а в такъв случай, християнската любов почва да капризничи...Но хората, които са унищожили Полша, Малорусия (Украйна) и Бесарабия, не искат да слушат. Турили един път те намерение да правят от България Задунайска губерния, нищо свято не ги спира... Това правителство (руското) иска да ни глътне.Не го искаме, защото то има: бесилки, Сибир, Сахалин, I

29

###

преди 3 месеца

Джанъм, ние искаме да имаме история, минало, свои герои, наше "ура". Как не могат да разберат това московските славянофили?Ревне ни са, ей така, щото между безбройните чужди паметници по всичките краища на Отечеството ни да има запазено и едно кьошенце наше, българско. Искаме да видим ние, че между различните площади и улици на градове, украсени с имена "Московска","Александровска", "Аксакова", "Паренсова", "Гуркова", "Славянска", "Николаевская", "Невская" и пр. да блещука и нещо като: "6-ий септемврий", "Сливница", "Драгоман", "Батенберг" и т.н.Лошо ли искаме?Лошо-добро, искаме си

28

Анонимен

преди 3 месеца

Семов, стига си говорил. Седни и напиши учебници по история за всички степени на образователната система и ги представи на МОН. Процедурите по принцип са отворени за нови учебници. Само си намери издателство, което да застане зад теб. Много от другарите на баща ти и особено техните деца са милионери. Пък е Радев ще даде някой лев, няма само по Деса да си харчи парите.Иначе само си приказваш! И побързай, че докато се туткаш не левчета ще ти трябват, а евра!

27

Възрожденец

преди 3 месеца

Честит празник Българи! Бъдете винаги единни и непримирими за несправедливостите и кражбите. България е малка държава и винаги ще има някой който ще иска да я притегли към себе си. Само ако сме обединени ще работим за себе си

26

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен - ето ти СЛЕД руско-турската война: "Мнозина у нас живяха дoскоро време с твърдо убеждение, че наший народ трябваше да очаква добро от Русия; но от 6 септемврий миналата година всеки разбра, доколко тя е била искрено (разположена) в благопожеланията си спрямо нашата страна. От този знаменит ден 6 септемврий се забелязва постоянно, че политиката на руското правителство е устремена против нашата независимост и самостоятелност." - в-к Свобода, 19.XI.1886 г. Искаш ли още, копейка?

25

Анонимен

преди 3 месеца

България*

24

Анонимен

преди 3 месеца

22 и следва руско турската война и освобождението на България. Кой какво се е опасявал преди това сега се използва са насаждане на омраза и подмяна на факта че е Русия е освободила Булгария, докато Наполеон преди това напада Русия , а след това стреля с топ по сфинкса в Египет и не му дреме за българите. Освен това османлиите получават заем от Франция с който се въоръжават с нови пушки. Израза "треперят му мартинките", пушките на османлиите. Така треперят и твоите опорки.

23

Анонимен

преди 3 месеца

Абсолютно не сте прав.

22

Анонимен

преди 3 месеца

Наско синът-на-редактора-на-отдел-пропаганда да прочете Захари Стоянов първо: "Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Георги Раковски, Любен Каравелов, Васил Левски, Христо Ботйов, Ангел Кънчев, Панайот Волов, Георги Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския"

21

Анонимен

преди 3 месеца

Абсолютно сте прав.

20

Възрожденец

преди 3 месеца

То историята на България винаги е писна в някое посолство. Само че преди 34 години не ни се разрешаваше да видим какво правят и другите .

19

Анонимен

преди 3 месеца

Ами вярно е, така са написани. Само ви напомням обаче, че са написани от българи. Че тези, които ги пишат, редактират, печатат, са вашите приятели или близки... Срещате се с тези хора, седите на една маса, пиете заедно, говорите си... Питахте ли ги защо така пишат учебниците? Казахте ли им, че не ви харесва и че това не е правилно? ...Знам отговора...

18

Анонимен

преди 3 месеца

До видинлиика: я виж Раковски какво пише за съгражданите ти: "Тоя Раковски е написал брошурата под заглавие: "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите" ... написана в 1859 г., когато е почнало преселението на видинските българи" - и той ли изопачава историята и ЕС и САЩ му "помагат усърдно"? Копейките сте толкова плитки умствено, когато се опитвате да си пробутате съчиненията, че тъпотата ви дразни повече от съдържанието на пропагандата ви.

17

Анонимен

преди 3 месеца

17 в сащ черните бутнаха основателите си. И да бесни са, ако имаха възможност и паметника на Шипка биха нарязали. Ти самият си доказателството с хвалебствията си към тях, които нямат нищо общо с освобождението на България.

16

Анонимен

преди 3 месеца

Това което дрънка този по отношение на учебниците не е вярно. Не му харесват защото не отговарят на този посредствен,примитивен и антиевропейски национализъм, чийто виден представител е самия Семов! Върви като вярно куче след Радев, който го прати да безделничи в Конституционния съд! Просто си търси занимание и затова се нахвърля върху учебниците. може би защото вече не са писани от другарите на неговия баща комунист!

15

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен 16 - не са бесни - и САЩ, и останалите поздравяват. Даже и гугъл са сложили статус в бг версията - защото за разлика от Мордор, те уважават партньорските държави, колкото и да са сбъркани датите на празниците им. Това някоя копейка няма как да го възприеме - за тях всичко е рашистан. Л**но да е, но да е руско, че да го изяде с кеф копейката...