83

Анонимен

преди 6 месеца

А това че часовете са по 45минути. А това че учителите имат лятна ваканция най-късно от края на юли до 15 септември.А това че имат коледна междусрочна и априлска ваканция.Няма професия с толкова свободно време.Да заплатите са ниски,но да видят колко реално часове работят.

82

Корабче

преди 6 месеца

Пълни глупости! В Германи учителите вземат около 2000 евро чисти(нето), понеже данъчната система е прогресмвна и ако си сам неженен и без деца попадаш в първа данъчна класа, при което ти отдържат около 40% оо заплатат, към това прибави и здравните осигуровки,наем и прочие. Чисти ти остават по малко от 1000 евро на месец за свободно харчене.

81

Анонимен

преди 6 месеца

До Да си учител е Именно заплатата трябва да бъде мотиватор да намериш млади хора с призвание. В това материално общество може да имаш мпризнание, ама с трици не се ловят м....ни.

80

тхб

преди 6 месеца

в германия няма завършили ученици които не могат да четат и пишат предполагам

79

манол

преди 6 месеца

НЯКОЙ ОЩЕ ВЯРВА ЛИ ЧЕ ЩЕ НИ ПРИЕМАТ В ШЕНГЕН С ПОДОБНИ ЗАПЛАТИ!???? ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА НАД МИЛИОН И ПОЛОВИНА С ПО 500 - 600 ЛЕВА ПЕНСИИ У НАС.!???? НЯКОЙ ЛЪЖЕ. НЯКОЙ СЪЗНАТЕЛНО С КАКВА ЦЕЛ!!! ЛЪЖЕ ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ! ВЪПРОСЪТ Е ЗАЩО!?????

78

Анонимен

преди 6 месеца

То и да си военен и полицай е призвание, но масово са пияници и лентяи!

77

Анонимен

преди 6 месеца

До Да си учител е То е призвание, в тая държава не останаха такива. Откъде ще намериш 80 хиляди учители с призвание. Особено новото поколение, закърмено с чалга културата. Какво признание ще търсиш?

76

Анонимен

преди 6 месеца

Абе аз се чудя защо разни мацки почнаха масово да записват педагогики в Шуменския, станаха учителки и не им се мърда другаде - то ще е заради ниските заплати и огромната натовареност, нали така?

75

Анонимен

преди 6 месеца

Цените в Германия са като тук или леко по високи- справка- Kaufland.de.

74

Анонимен

преди 6 месеца

До Берлин Кои учители са бедни? Защото в Германия има два вида учители: с държавен статут и обикновени учители, които нямат перманентен статус.

73

Анонимен

преди 6 месеца

идете да поживеете в Германия да видите с цените и разходите там дали са много или малко 4000 Е бруто.

72

Да си учител е

преди 6 месеца

призвание! Не е за всеки, и ако очаквате мотивацията за преподаване да дойде от заплатата ще има да чакате. Мисля, че при подбора на кадри за учители трябва да се добави още някакъв признак, личностен тест или нещо от сорта, за да се определи дали човека има подходящата психическа нагласа спрямо образователния процес.

71

Анонимен

преди 6 месеца

Вече има роботи, които бъркат манджите вместо готвачите. Много хора не осъзнават, че много професии ще са излишни, в смисъл хората, които ги работят. Дори няма да се учудя, ако образованието стане дистанционно и преподавано от изкуствен интелект.

70

Анонимен

преди 6 месеца

71- 2878 евро- отвори калкулатор работна заплата в Германия, напиши 4000 и виж колко получават- 2878евро- отвори калкулатор евро/лева и виж колко е в лева- 5625лв.

69

Анонимен

преди 6 месеца

до Янка Т. - "учителите в Р България НЕ са държавни служители" - Ъхъ, те общините дето дават парите и гласуват бюджети на училищата/учрежденията и бюджета за образованието на МОН нема нищо общо с данъците на хората и държавата, нъл тъй... Тия пари идват от космоса, не от заплатите на работещите родители. :D

68

свиневъд

преди 6 месеца

Ние , животновъдите изхранваме всички , и учители и доктори и цялото население. Искаме повишение на заплатите на 3000 евро поне. Иначе ще ми ядете замразено 100-годишно от Занзибар.

67

Анонимен

преди 6 месеца

Каквито са учителите ни, такова е обществото ни. Ако искате да задобреем, подобрете образованието. Няма как да има друга математика. Образованието предопределя в максимална степен какви сме. Едно време, когато само избрани са ходели на училище, семейството е било всичко. Сега не е така.

66

Анонимен

преди 6 месеца

Не се карайте! Скоро учителите ще бъдат заменени с изкуствен интелект и този проблем ще отпадне!

65

Да бе

преди 6 месеца

Но пропускат да кажат че от това бруто в Германия като извадиш 50% данъци остава 2000 евро нетоцените на наеми, мед застраховка, храна, парно и ток са също пооо големи от БГ!Накрая на учителя в Германия при тази инфлация и данъци нищо не остава..

64

селянин

преди 6 месеца

а на овчарите коко е бре заплатата язе едвам зимам 7-8000 лв на месец без паре работим требе поне 2000 лв компенсация на месец иначе се отказвам