41

До 43 Зависи

преди 9 месеца

А след още 40 години дали ще ги има тези имоти?

40

Анонимен

преди 9 месеца

Що я мислите тая работа? Те вече са ви сготвили, тия от горе имам в предвид. В Китай пробно е пусната цифрова валута която има срок на ползване, след което виртуалните парички се изпаряват. Тия които не са изхарчени де. И така до следващия месец. Нещо подобно на предплатените сим карти. Който има такава знае. Сега в Китай, после навсякъде. Не си хабете енергията залудо.

39

СТРАНДЖАТА

преди 9 месеца

ВИЖДАМ ЧЕ БЪЛГАРСКИТЕ ИКОНОМИСТИ СА ПСИХЯСАЛИ СЪВСЕМ. ТОВА Е ОЧАКВАНО СЛЕДСТВИЕ ОТ СЪЧЕТАНИЕТО НА НИСКА ГРАМОТНОСТ И ПРИМИТИВНИ МЕРАЦИ.

38

Зависи

преди 9 месеца

До Съвет -- Само че у нас преди 40 г. апартаментите колко са стрували? Панелна гарсониера в София - 10 000 лв. Четиристаен апартамент в София - 24 000 лв, ако се уредиш да го купиш така, както го продава Общината, докато чакаш да ти дойде редът. Днес колко струват такива имоти?

37

Анонимен

преди 9 месеца

Единствената прилика между 100 долара днес и 100 долара преди 40 години е може би само хартията (като и това дори е спорно)

36

Анонимен

преди 9 месеца

Ала бала,как се спестява докато си млад?Няма да живееш,да пътуваш,да инвестираш в себе си.Шъ се седиш дома и шъ плетеш чорапи.А на 65 я хамилата,я хамиларя,започваш да инвестираш в "безплатното"здравеопазване.

35

Поредният

преди 9 месеца

Драскач, вредил се да получи нещичко от банка, потриваща ръце, въобразявайки си, че все още има балами.

34

Помня

преди 9 месеца

Идва Жан Виденов и Гечев на власт и с един милион са купуваш хладилник на старо, както през 97-*** година.

33

Анонимен

преди 9 месеца

Какви спестявания, пенсионните осигуровки за това се внасят. И ако дойде по-висока инфлация или акциите загубят стойност ще стане весело. Не може да има постоянен растеж и печалба, все идва момент когато има застой или пък спад. Постоянния растеж е нещо изкуствено поддържано, а всяко такова нещо идва време когато се спуква.

32

Анонимен

преди 9 месеца

Па ако спестяваш 100$ на час - сметай!

31

Анонимен

преди 9 месеца

Булшит

30

Ядрен вампир Z

преди 9 месеца

И 100 хиляди ме устройват.Ся ако ги имах щях да...а чакай малко.Аз ги имам

29

Анонимен

преди 9 месеца

Запада се набълбука с рекордни дългове и сега се търсят спестовни балъци които да работят цял живот за да ги плащат. Няма такива в света вече има информация, а когато финансовата система се срине ще започне тотална война.

28

Съвет

преди 9 месеца

Никога не дръжте парите в пари. Купувайте активи, които след 40 години продавайки ги да имате поне същата стойност на парите както преди 40 години. Въпроса с повишена трудност е какви ще са тези толкова устойчиви във времето активи. Жилище? След 40 години ще е пещера. Акции - след 40 години компанията вероятно няма да я има. Дълг - 40 години биха го обезценили, дори и задлъжнялата страна още е на пазара. Злато - може да не блести толкова силно след няколко десетилетия. Земеделска земя - може би

27

СТРАНДЖАТА

преди 9 месеца

ВИЖДАМ ЧЕ БЪЛГАРСКИТЕ ИКОНОМИСТИ СА СЪВСЕМ ПСИХЯСАЛИ. ТОВА Е НОРМАЛНО СЛЕДСТВИЕ ОТ ЛИПСА НА ГРАМОТНОСТ И ПРИМИТИВНИ ФАНТАЗИИ.

26

Срамно е

преди 9 месеца

Да си Българин а още по срамно е да си русо роб

25

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 22 Ехооо, написано е, че през 1977 г. са били на 20 г. онези, които днес са на 65 г. На колко ракии си легна снощи?

24

Анонимен

преди 9 месеца

Историята на Рокфелер! Взимаш една ябълка, излъскваш я и я продаваш за две... накрая чичо ти умира и ти оставя един милион долара. Останалото е история!

23

Продължение

преди 9 месеца

Въпрекимизерията след 1990 г., некаприемем, че са продължили да внасят по 100 лв всеки месец. Значи през 1997 г. всеки един от тези спестовници е щял да им по още 8 400 лв, значи общо 22 800 лв. И батко Ванката като махна трите нули поради зверската инфлация, с какво щеха да се видят? С по 22 лева! Не слагам лихвите, защото инфлацията просто ги обезсмисли. Накратко казано, 20-годишните от 1977 г. ако бяха следвали този съвет, на 40 г. нямаше да имат спестени пари дори и за едни сандали.

22

Анонимен

преди 9 месеца

Хехехе аман от експерти като тоя. Бутайте си парите на фондовата борса да може евреите, чиято собственост са, да ви ги вземат и на 65 отново да сте си същите бедняци. Ако сте живи на тая възраст де.